17

Имало едно време

преди 12 години

Миньор е моят таткоминьор ще съм и азАх, само да порастнапък вижте ме тогазЩе къртя като таткокоравата скалаИ въглища ще пращамв градчета и села.

16

Анонимен

преди 12 години

obesete boklyka na klona i vaprosa vi e reshen chervena svinia

15

Грешка к.14

преди 12 години

ГРЕШКА В ЗАГЛАВИЕТО НА к.14: Извинете, КОМЕНТАРЪТ Е АДРЕСИРАН ДО к.4 и к.6.

14

До к.3

преди 12 години

Понеже говориш за съд, ще се опитам да те открехна малко: Съдът, който трябва да разрешава този въпрос като втора въззивна инстанция, е Върховният административен съд ВАС. Шеф на този съд е Г.Колев бивш възпитаник на Висшата милиционерска школа Георги Димитров Симеоново. Значи имаме милиционер за шеф на съда. Заместници на Колев са В.Марковска и доскоро Солакова. Марковска е от плевенско. Първоначално верен солдат на БКП/БСП, съдия в плевенския районен съд; след 10-и ноември покрай връзките й с бившия кмет на Плевен и активен бесепар Р.Петков се премества на работа в София във Върховния съд, сетне ВАС. Близка приятелка с адвоката на А.Доган Еленски и покрай него тя е верен и много близък човек на агата. Вече 11 години е зам.шеф на ВАС.Смениха се 4 правителства, ама Марковска е шеф и покрай приятеля си Георгиев опоска много на брой имоти из цяла БГ. Солакова е генералска снаха: снаха на ген.А.Солаков, бивш министър на МВР през 70-те години, т.е. по времето на Тато. Жена е на неговия син, и той е юрист, адвокат. Тя върна на власт като шеф на СГС ген.Пенгезов, освободен от този пост заради далавери с ОПС-имоти, в които игра чрез дъщеря си Анна. Бшвши шефове на отделения са Икономов, Урумов, Генков. Те чрез дъщерите, а Икономов посредством престарялата си майка приватизираха имоти в Приморско за жълти стотинки. Наказаха ги дисциплинарно, сетне колегите им от ВАС отмениха наказанията на другарчетата си. Така де, няма да си правят сечено, ще се защитават. Хванаха три съдийки и те за един ден направиха посочените съдии ангелчета аха да хвръкнат до небето! Тричленен и петчленен състав на същия този съд оневиниха Сокола за хонорар 1,5 млн лв за Цанков камък: ами агата е философ, ама е бил мноого добър хидроинженер! И чалмата си взе паричките. Същият този съд върна на майката на един шеф на окр.адм. съд Г.Вълков от Бургас 12 дка земя в Равда, която никога не е била нейна. Ей така, подарък за Нова година. Та този съд в крайна сметка ще отсъжда прав ли е В.Захариев или иска да източи завода. Мисля, че придобихте мнение за него ръководството му и н-к отделенията, както и някои избрани състави, които отсъждат в зависимост от парите насреща. Да не забравя: Ако нещата стигнат до ВАС, а повече от сигурно е,че това ще стане, 2-3 години дело не ви мърдат. Поне 1,5-2 години ще има да се тутка и пипка тричленният състав и още 6-8 месеца петчленният състав. Така че: жална ви майка!

13

Мери - до к.7

преди 12 години

Aurubis-Пирдоп е немска фирма, която изкупи бившия комбинат МДК от белгийска фирма, на която Ванчо *** от Драгалевци (не от Сливен) продаде комбината през 1996 г. за около 300 хил.$ при положение,че реалната цена на МДК беше над 800 хил. $. През 1997 г. последва съкращение на работниците от 6000 човека първоначално на 1800 човека, а сетне - на 800 човека. Така пипат западняците един човек замества 6-8 човека при слабо повишение на работната заплата РЗ. По отношение на металите: Au и Ag са благородни метали; Cu в Аурубис е основен метал; пречиства се основно в чужбина. Рафинерията на А. е с малък капациетт, така че благородните метали безпрепятствено се изнасят навън. Съпътстващи метали са As ,Sb ,Bi и съвсем малко олово - Pb . Zn в медните руди почти няма. Видя как се пише : Zn, а не Zi. Все пак сигурен ли си, че пишеш от Германия? Струва ми се,че живееш в Бг.

12

Анонимен

преди 12 години

Протестиращи, не спирайте, докато не видите Захариев в килията на затвора! Иначе ще ви играят същия номер отново и отново!

11

До 9

преди 12 години

Това е популизъм бе приятелю! Но лошото е че масовия българин като 3 е доста ограничен човек и очаква от ББ цитирам "да РЕЖЕ глави, да ДАВА заплати, да се НАМЕСВА и т.н.". ББ прави това което очаква публиката от него за да и се хареса, а интелекта на публиката е доста нисък и това предполага ББ да прави евтини популистични представления - това е политиката и ББ не е прецедент, БСП вдигаха пенсии и водеха пенсионерите на море например, царя строеше чешми и т.н.!

10

Анонимен

преди 12 години

Наистина е много *** ББ.

9

до 6

преди 12 години

наистина - спорът е от трудовоправен характер! Има си закони за това и институции....К`ва работа обаче имаше ББ, да се явява пред тези хора????? Да му скандират "Бой-ко Бой-ко" ?! Да това му гали ухото, пре-пре-предава се по всички медии и тъпия народ да си мисли: Малееее, колко е велик!Истината е, че НС приема сакати закони, а институциите осъществяват контрол избирателно!Жалко за вас, момчета, че се тровите и семействата ви гладуват, ама що ви трябваше да скандирате?БОли го фара ББ за вас

8

До 7

преди 12 години

В Германия такъв ли е закона? Това което искаш е смехотворно! Има закони, които в ЕС до голяма степен са стандартизирани и един от тези закони е Търговския закон, в него ясно е записано каква е процедурата по ликвидация на дружество.

7

ot Germania

преди 12 години

Po celija svjat se tarsjat Cvetni Metali (Au,Cu, Pb, Zi). Sega cenata im e mnogo visoka.Ja vizte Aurubis Pirdop kak progresira. Javno ima scenarii za ***.Zavoda da se otneme ot moshenika Zahariev i da se dade na rabotnicite. Te posle da reshavat kakvoshte pravjat po-natatak: prodazba ili podjalba na akciite i sobstveno menazirane.Za poslednoto trjabva kuraz i akal.

6

До 3

преди 12 години

Виж сега неграмотнико - тук имаме спор между работодател и работници, противоконституционно е правителството да се намесва в подобни спорове, за тази цел има СЪД. Борисив не е никава страна в този спор, за да се намесва, той е извън неговите компетенции - ако беше някакъв диктатор с неограничена власт, можеше да искаш от него намеса, но ние живеем в правова парламентарна република с разделение на властите.

5

1 до Аз

преди 12 години

Ами вие си ги търпете в София робовладелците, като сте нЕкакви роби!Успех на миньорите! Дано си вземат всички заплати и осъдят когото трябва!

4

Анонимен

преди 12 години

Това е просто един трудово-правен казус! Като Захариев не може да им плати заплатите, да обяват в ликвидация ОЦК-Кърджали, да се разпродадат активите му и с набраната сума да се погасят задълженията на дружеството към работниците и другите му кредитори. Такъв е закона и той трябва да се спазва. Да се блокират пътища за мен е неморално и противозаконно, да не говорим за някакви протести в София.

3

men

преди 12 години

kakvo stana s boko gospodyt deto shteshe da reje glavi, da dava zaplati, da se namesva, i tn. maj go premesti samo ot ediniqt krachol v drugiq. bulgaria e myrtva i leshoqdite veche chukat na vratata - romaniq za sega e sama no skoro shte doidat i sarbite i makedoncite i garcite i turcite. tartjuf sled tartujf, kartof sled kartof potanahme w blatoto. pone na obiknovenite hora shte im e po dobre v chujda darjava ako ne reshat da ni izbiat de....

2

viden

преди 12 години

bravo, bg metalurzi!idete nepremenno i v sofia - samo tam v bg sa ambasadite na usa, france,germany,uk i drugi ot sveta!samo tam ima chance nyakoi da vi vidi i chue, nyakoi da vi pomogne istinski, a ne samo da vi laje i krade!!!!!!!!

1

Аз

преди 12 години

Чий ще го дирите в София? Отново трябва да търпими некакви... после Бареков ви виновен! И в София имаме робовладелци за шефове, но не ходим в Кърджали да ревем...