Работниците протестират вече почти месец. Снимка: Impact press group

Работниците от ОЦК АД-Кърджали продължават протеста си и днес. Те започнаха ефективни стачни действия на 1 март заради неизплатени заплати.

Миньорите ще продължават да протестират, докато не им бъдат изплатени всички трудови възнаграждения, съобщиха от КНСБ.

Още по темата

Въпреки обещанията, че работните заплати ще бъдат изплатени, към днешна дата преводи към банковите сметки на работниците не са постъпили, заявяват от синдиката.

Вчера собственикът на оловно-цинковия комбинат Валентин Захариев обясни, че се опитва да осигури средства за заплати на работниците, но не може да се ангажира с  конкретен срок. Той изрази надежда, че това ще се случи в началото на другата седмица.

Днес металурзите от ОЦК са продължили протеста си, като отново са блокирали основния път между Кърджали и Хасково от 9.30 до 10.30 часа. Утре пътят отново ще бъде блокиран за един час.

Ако исканията на протестиращите не бъдат удовлетворени в най-кратки срокове, инициативният комитет обмисля протестни действия от следващата седмица да бъдат в София.

Подадените заявления до Районния съд в Кърджали за издаване на заповед за изпълнение за вземания на парични суми вече са над 200 и депозирането им продължава и днес. Вчера работниците от ОЦК започнаха съдебна процедура срещу Валентин Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase