10

Дедка

преди 12 години

Евала на сдружение Фрий София Тур - страхотни инициативи!:) Браво!

9

до № 6

преди 12 години

Като си ходил през ваканциите в Стара Загора помниш ли,че улиците се миеха ВСЯКА сутрин?! И то между 4,30 и 5,30 часа,за да не пречат на движението. Горе-долу по това време зареждаха и магазините. А сега е пълна анархия- *** "метат" на сухо към 9 ч.,миенето става по същото време,през няколко месеца. Стотици бусове,камиони и баничарки сноват между магазинчета-гаражи по цял ден и предизвикват инциденти. Големите вериги не знам как са,но те си имат паркинги и не пречат.

8

Shark

преди 12 години

В началото на миналия век в България се е живяло много по-добре. Съжалявам че не съм роден по това време. След освобождението е имало кадърни политици-патриоти. Сега има само политици - национални предатели.

7

Z

преди 12 години

ТОВА СА ТРИТЕ ДУМИ - РЕД , КОНТРОЛ И САМОКОНТРОЛ. СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ.КОЙТО ГИ НАРУШАВА ЯКИ ГЛОБИ И ТОВА Е.

6

н20

преди 12 години

а точно пък Шишман винаги ми е приличала на арабска улица, особено ъгъла със Славянска. Както и винаги бе прашна лятото. Нищо, че наистина е на пъпа на града.Това, което е нужно е ред и контрол, така както съм го видял в чужбина, където живях 7 години.

5

h20

преди 12 години

доста добре си спомням, каква беше в детството ми. Беше спокоен, донякъде провинциален град. Съучениците ми си ходеха на село през ваканциите (аз в Ст. Загора), нямаше коли (защото нямаше в държавата), миеха се улиците (сега защо не се мият?!).Гледам обаче по снимки, че и тогава улиците са грозни, а сградите - сиви! Моята памет още е добра и не смятам, че съм богопомазан,защото съм роден в София.Имаше шкембеджийници дори по Витошка, хайде без носталгия и лъжи!

4

до 3 и 4

преди 12 години

буква20, Очевидно не знаеш каква беше София, как се разви през годините и каква е сега.Улиците на София се миеха много често, да не кажа всеки ден и беше чисто - това примерно през 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век. Сега да паркираш в Люлин може да се окаже по-трудно от паркирането в центъра. София навсякъде е задръстена с коли, поради мутродемократичното презастрояване на София през последните 23 години и силно влошения градски транспорт.

3

н20

преди 12 години

техните наследници се изживяват като аристократи, на които по право се полагат всякакви благини. Истината е, че градът в центъра е хубаво планиран, има приятни места и квартали, ако е чисто и ако някой следи за реда. Не е трудно да се глобяват паркиралите коли, както е навсякъде по света. Като не ти отърва, че в центъра е трудно паркирането - *** в Люлин. Ако ти е скъпо да платиш за ремонт на фасадата, продай голямото си жилище и *** другаде.Не съвсем гражданите не мислят така, за жалост.

2

h20

преди 12 години

софия винаги е била град на контрасти, сивота и човешки маси от всякакви краища на българските земи, мечтаещи за по-добър живот, но получаващи само комплекси и проблеми. Стара София, за която много хора мечтаят е в голямата си част с мръсни и тесни улички, полу-селски дворове и къщи. За соц периода, в който бачкатори и студенти и студентки от всякакви паланки са налазили града - нямам коментар. Това са хората най-горди, че са най-после успели, уредили са се в големия град.

1

_!_

преди 12 години

аман от грешки в системата!