И все пак кафевият (тоест неполиран) ориз е не само по-добър, но и по-вкусен. Столетниците в Япония използват само такъв ориз, а хранителна дажба ограничена до бял ориз води до бери-бери (липса на В1). За пшеницата е подобно - премахването на житната обвивка води до силно обедняване на витамини и микроелементи, а рафинираното брашно (смляно в не-каменни мелници) рязко вдига гликемичният индекс. Избягвайте рафинираните храни, или си купувайте хапове и добавки за 60 лв. Ваш избор.
98% от анкетираните диабетици консумират домати, следователно консумацията на домати води до диабет.
Мда те за това китайците са толкова малко.....масово измират от диабет :)Утре очаквайте статия, за краставиците причиняващи оплешивяване, а в други ден за пагубното въздействие на лещата върху черния дроб.Ако почна да ви взимам на сериозно *** статии до няколко дена ще ритна камбаната от глад ....
Значи проблема не е в белия ориз, а в консумацията на храни с висок гликемичен индекс! Да бяхте написали кой ви е спонсорирал статията ...
Белият ориз повишава риска от диабет тип 2