20

osata

преди 12 години

до 22 - не зная защо вровишките пенсии ги наричате "социални" - дават са за изработен лично положен труд! Това са вноските на починал пенсионер съпруг/съпруга. И ако тези вноски бяха лични, то тогава биха имали съвсем друга стойност. Но със сигурност не са социални, а изработени.

19

до 27

преди 12 години

Защото няма кадърни хора да ги оправляват,тук има само мошенници.Колкото пъти съм правил бизнес с бългаски фирми толкова пъти сме стигали до съд.Имам 6 спечелени дела и не мога да си взема парите.С германците и ирландците никога не съм имал проблем, камо ли да се стигне до съд. Фонда трябва да се управлява не само от Дянков, ами и от външни консултанти, които доказано имат качества. Ние си мислим че 4 милиарда са много но на такива консултанити само единят проект им е за над 100 милиарда.

18

Анонимен

преди 12 години

Леля каза: Племенника да не пипа фонда. Той ми е тъпичък, ама сме рода

17

живко сталев

преди 12 години

Тая некомпетентна Овца, да не кажа Коза,не знае какво говори!!!Евро бюрократ говорещ глупости срещу пари(заплата)!!! България само губи от такива неориентирани женски тикви. В тази насока -г-н Борисов, Вие сте невероятен кадровик-аз такъв не съм и виждал до сега-всеки избран от Вас е кръгла 0, за когото и да се сетя е все издънка, само може би ЦЦ-той е по рождение такава!

16

до 27

преди 12 години

Федералният резерв е частна еврейска банка.Не е национална собственост.

15

до 27

преди 12 години

Във времена когато парите и имотите се обезценяват хората които знаят как се печели - теглят заеми които инвестират така, че печалбата е по-голяма от лихвата по тегления заем + инфлацията. За това държави като САЩ имат такива дългове. Те имат дългове защото има кой да има дава заеми, а заеми се дават когато знаеш че има шансове да ти се върнат. На нас няма кои да ни даде - защото ние всичко превръщаме ламарина, бетон и ***! Ние не можем да инвестираме и управляваме, щото сме Бай ***!

14

Анонимен

преди 12 години

Дянков не може да се разполага с нещо, което не му позволява ранга!До сега не е показал с нищо че е добър икономист.Единственото впечатление е че е търчи лъжи!Просто трябва да си ходи,но доброволно,за да не предизвика поголеми проблеми!

13

rumen221

преди 12 години

ПРОБЛЕМА С ПЕНСИЙТЕ Е ДРУГПАРИ ЗА ПЕНСИИ ИМА, НО дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас:- Солидарна, - Капиталова лична (но защо частна), - Професионална,- Капиталова обща (държавен Сребърен фонд)... и- Социално осигуряване, плащано от работещите вместо, както е по Конституция от Държавата!!! Време е, обаче, Държавата и Гражданина плащат Конституционните си задължения, като:1. Гражданите се осигуряват взаимно (на основания Чл.12 от Конституцията), чрез чиста Солидарна пенсионна, подпомагана от Общата капиталова система2. Държавата да си поеме изцяло задълженията по Чл.51 от К-ята и ДА СПРЕ ДА ПЛАЩА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ социалните помощи: - Президентски пенсииВдовишки социални добавки, Добавките за възраст, Социални пенсии и другите плащания, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ (ЛИЧНО ПОЛОЖЕН ТРУД)!!! 3. Здравното осигуряване на инвалиди, наречено кой знае защо Инвалидни пенсии, ТРЯБВА да се плащат от Здравните осигуровки!!! Днес парите за ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ се крадат: 1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия (което е нелоялна конкуренция), като след година две ги фалира Днес ЧАСТНИТЕ фондове са ПРАЗНИ и не могат да плащат пенсии!!!2. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на различните осигуровки, ПАРЛАМЕНТА ОЗАКОНЕ НАЙ -БОГАТИТЕ НИ СЪГРАЖДАНИ ДА крадат годишно над 1 милиард лева ОТ СОЦИАЛНИТЕ ФОНДОВЕ (но иначе много държат на плоския данък)...3. Чиновниците и бизнесмените крадат, чрез Квази парите, като ваучери, "безплатни дрехи", поддръжка на офиси, в които живеят семействата и любовниците им, командировки в страната и чужбина и т.н., които не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1.2 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсии!!!5. ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ КРАДАТ от заплатите и така от всички осигурявания, защото Производителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, средните ни доходи са 20% от средноевропейските, РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ НА МИНИМАЛНИТЕ И ДЯНКОВ Е ЩАСТЛИВ ОТ ТОВА!!!- По Конституция ужким всички сме равни, но явно, както и при Комунизма, някои са По-равни

12

Анонимен

преди 12 години

Юропиън комюнити.И тези са комунисти.

11

Анонимен

преди 12 години

Браво на Кристалина! Ако оставят на Хари Потър да управлява пенсионния фонд, много скоро всички пенсионери ще ровят из кофите! Мръсен ***!

10

anonimen

преди 12 години

видяхмия тази колко помогна на наводнените селища.нека тя да каже как се живее с тези мизерни доходи.евросъяза неги ли натиска да вдигнат стандарта,или само когато еза вдигане на цени.

9

Анонимен

преди 12 години

Когато СДС дойдоха на власт в пенсионните фондове нямаше и стотинка. Червената мафия беше опоскала всичко.

8

от 2 и 9

преди 12 години

Да не ме разберете толкова прогрешно(те си се знаят) просто анализирам ,че тоя път ще е извън контрол работата.

7

от 2

преди 12 години

След онея думи ми идват едни числа 5,56 . 7,62 .12,7. 23. 30. 130

6

Анонимен

преди 12 години

Червената помия на два пъти окрадоха пенсионните фондове на България. Първия път като дойдоха на власт след 1944 г., след това като бяха изритани през 1989 г. хазната бе напълно празна, отделно оставиха огромни дългове, които страната ни не можеше да обслужва.

5

антикомунист

преди 12 години

Кристалина за Министър Председател !!!

4

KRISTAL

преди 12 години

TOVA KRISTALINA NIAMA NISHTO OBSHTO S BAVNOTO UBIVANE NE NARODA NA BALGARIA

3

Балтазар

преди 12 години

В Световната банка, където работеше Кристалина Георгиева, също има пенсионен фонд, който се управлява изключително агресивно и им осигурява големи пенсии. Сега парите на пенсионерите се топят, защото фондът практически не се управлява - съгласно законите приети преди години.Българите трябва да решат дали парите им да се топят и да вземат мизерни пенсии или да се управляват активно и да пенсиите макар и бавно, но да нарастват.

2

Анонимен

преди 12 години

Взеха да ми идват на ум думи като Фалит , Оставка.

1

Калин

преди 12 години

АМИ ТО ДРУГАРКО.. ИМАШЕ ЕДИН ПРОФЕСИОНАЛНИ ФОНДОВЕ ..КОИТО БЯХА НАЦИОНАЛИЗИРАНИ СЛЕД 1944!ИМАШЕ И ЕДИН УЖ ЧАСТНИ ФОНДОВЕ .. КОИТО НАЦИОНАЛИЗИРАХТЕ НАСКОРО!! ТИ ЩО НЕ СА СКРИЕШ ***