121

Анонимен

преди 12 години

на всички енергийно независими идЕоти писали тук,им пожелавам много здраве и дълъг живот на някоя сонда за шистов газ ИЗВЪН България,но преди това да си напишат завещанието,или най-накрая да седнат и да прочетат първото нещо в живота си-предлагам доклада на ЕПА за вредите от фракинга и да спрат да ни занимават с умствените си заболявания.газовите и нефтените корпорации са на умирачка и все повече зулуми ще правят в света,за да го отричат.евентуални войни също-мислете с главите,а не със зад...а!

120

rumen221

преди 12 години

БОКО, Бъдете честни...И си признайте, че газовия "балон" НАБУКО" се спука... - ГАЗ НЯМА...!!! НО, И ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ МОЖЕМ СПОКОЙНО ДА ЗАБРАВИМ...!!! И БЕЗ НЕГО СТАВАМЕ ГАЗОВИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЮГО-ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!!Като беше тука Путин нали го питаха що така скъпа газта за нас, и той им рече съвсем точно Продаваме ви я на 4 пъти по евтино от цената на която достига до крайният Ви потребител, това си е ваш проблем ЗАТОВА ХИЛАРИ КЛИНТЪН ЗАПОВЯДА...!!! - БОКО НА БЕГОМ, КЪМ ПУТИН!!!- "...1. ГАЗОПРОВОДИТЕ НАБУКО И ЮЖЕН ПОТОК ДА СЕ СЛЯТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ..., ЗА ДА СЕ ЗАОБИКОЛИ, ОСВЕН УКРАЙНА И ТУРЦИЯ!!!2. Да се строи АЕЦ-Белене!!!"ОБАЧЕ..., АКО ИМАМЕ ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ, ТРЯБВА ДА КАЖЕМ...:"... - ПЪРВО СТРОИМ ОБРАТИМИТЕ ВРЪЗКИ С РУМЪНИЯ, ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ И ГАЗОВ ТЕРМИНАЛ В БУРГАЗ И... ТОГАВА ВСИЧКО ОСТАНАЛО...- ИНАЧЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА НЯМА ДА ПАДНЕ!!!

119

Казуса

преди 12 години

До 126.Точно в проучването на шистов газ има много лошо. Пак да подчертая за недочулите, че проучването на шистов газ става чрез все същия хидравличен удар. Който е неконтролируем и може да доведе до разместване на земните пластове, които да отровят водата. Хубаво е, преди да пишеш, че "няма нищо лошо" да се пообразоваш.И какво общо има добивът на дървесина с шистовия газ, не мога да разбера? Нима след добива остава отровена земя и вода?

118

до 125

преди 12 години

В проучването на каквото и да е няма лошо. а и невиждам нищо злобно в коментара.А ти като си такъв "еколог" наясно ли си, че в Бг годишно се добиват по 6 млн куб, м. дървесина за огрев ??? наясно ли си колко по-големи вреди нанася това на природата ??? и един от начините да се спре тази поголовна сеч, е именно използването на евтини алтернативи като шистовия газ.Е вярно за протести срещу изсичането на горите никой не плаща ;)

117

Казуса

преди 12 години

До 123Явно не си наясно по проблема, защото "проучването" става по същия начин, по който и добиването. Тоест с хидравличен удар.Така че можеш да си спестиш некомпетентното, злобно и крайно неуместно "мнение", базирано на битова логика и липса на достатъчна интелигентност.

116

Анонимен

преди 12 години

проучването не се прави в лаборатория.

115

Анонимен

преди 12 години

Хубаво е да се протестира и да се изразява мнение, но боя се че тези "еколози" са просто едни поставени лица, иначе немога да си обясня малоумието от тяхна страна, да протестират срещу прочуването, айде срещу добива донякъде го разбирам :) ама срещу проучването :)))

114

Анонимен

преди 12 години

Ей ***.Това да добиваш шистов газ изисква технология малко по различна от варенето на ракия единственото нещо в което сме на световно ниво.Абе най добре тогава и ние да си построиме АЕЦ Белене.Защо да даваме грешни пари на руснаците?Колко му е-вар тугли и готово.

113

Цветан Караилиев

преди 12 години

До 120 Отдавна е ясно,че Русия иска да продава не само газ,а и политическите(икономически)си интереси.Лесно е да бъдат наети шепа *** *** за псевдопротестите им,резултата от гадостите им ще лъснат след 10г.,когато Полша ще си има собствен газ,а ние пак ще сме почти васали.Чудя се защо им беше обърнато внимание,и/или е купен някой на по-високо ниво?

112

Десен

преди 12 години

Като гледам колко минуси сте ми наслагали на една безапелационна истина и си давам сметката защо сме на този хал. Явно за 45 год СССР добре си е свършил работата и русофилията в Бг е неизлечима. Толкова ли не можете да проумеете че безалтернативните доставки на газ позволяват на Русия да държи цялата ни икономика за гушата. Утре магат да решат че ще ни дават газ ако напуснем ЕС и НАТО.

111

злото

преди 12 години

обикаля планетата - няма начин без бой да победим това зло !!!! НЕ , НЕ , НЕ И НЕ САМО ТОВА ДА ИМ КРЕЩИМ НА ПРОДАЖНИЦИТЕ !!!

110

до 112

преди 12 години

кооооолко си жалък .....................................но не те жаля !

109

Анонимен

преди 12 години

ти вълк ли си

108

четете!

преди 12 години

http :// .dnes.bg/obshtestvo/2012/02/20/shevron-sponsor-na-priem-za-3-mart-v-posolstvoto-ni-v-sasht.151878

107

Анонимен

преди 12 години

Онзи ден едни овце протестираха, че са им високи цените на горивата и за това са много обидени! Днес други овце протестират, че правителството иска да понижи цената на горивата като си добиваме сами! Кажете ми имали по *** народ от нашия? Има ли по прости хора на Земята от нас? Хем искаш да живееш богато, хем си недоволен когато някагото някой ти даде хляба в хляба в ръцето - простотия до хия, това е положението. Всеки в България експерт по всичко и за това всичко ни е супер.

106

брадваро

преди 12 години

може и по-лошо от катастрофа да е:))

105

Бойко Борисов

преди 12 години

Не искам американци да продават собствения ни газ на нас.Тук не е Изсраел.Ясно!

104

инжинер

преди 12 години

аз заминавам за Церн, за да работя, а вие си стойте тука още в тъмните векове, но в "екологична" България!

103

дядо ти Стоян Рашев

преди 12 години

Да си десен не значи да си ползваш дясната ръка за мастурбация, мойто момче.

102

До 99

преди 12 години

99% от свеста представяват вода и пясък! А отровни вещества се отделят във хиляди произведства и при добиването на десетки суровини в България - добива на злато чрез третирането на руда с цианид по полезно ли е за природата? Да не говорим, че при добив на шистов газ се сондира на много голяма дълбочина /3-4 километра/ и абсолютно невъзможно нещо инжектирано на такава дълбочина да достигне до повърхността и дори до подпочвените води - риск има само при изпомпването.