139

До 145 Иван

преди 12 години

Много по ***, отколкото си мислиш!

138

БАЧКАТОР

преди 12 години

В Русия с какви хеликоптери летят зимно време? Там температурата пада и под -30 . Да вземат да купят 2-3 руски хеликоптера (ако американския господар разреши ) .

137

СИСКО

преди 12 години

"Според социалиста Ангел Найденов с изказването си Бойко Борисов е хвърлил незаслужено петно върху офицерите от военновъздушните сили." Тоз мръсен комунист винаги гледа да замеси още хора в интрига, за да настрои хората срещу правителството.Страшен подлец - всичките му изказвания и по телевизия и в парламента и в пресата са интригантско настроени.

136

Пешо

преди 12 години

Истината е че Бойко е умрял от шубе и му се е сторило че ще се разбият!

135

stoian79

преди 12 години

Вадят парите от Сребърния фонд, държавата губела сега от лихвиПубликувана: Петък, 10-ти Февруари 2012, автор(и): 168 часа; прочитания: 2609; коментари: 19Вадят парите от Сребърния фонд, държавата губела сега от лихвиБОРЯНА ПЕНЧЕВАНеобходимо е оптимизиране на управлението на Сребърния фонд, но при нисък риск. Това казва в интервю за новия брой на в. "168 часа" зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева.По думите й, като се съпоставят депозираните средства във фонда, в който се трупат пари за пенсии, с инфлацията, се получават огромни загуби. "За 2008 г. сме загубили 56,5 млн. лв., за 2009 г. - над 17 млн. лв. За 2010 г. - 68 млн., за 2011 г. - над 25,5 млн. Съществуват разнообразни инвестиционни възможности, които биха предотвратили загуби", казва Пенчева. За промени в закона за фонда вече имало работни групи, предстояли дискусии. "Към днешна дата ДЦК-тата са един много стабилен инструмент", коментира Пенчева слуховете, че парите от фонда ще отидат в банки, а след това държавата ще ги прибере като ДЦК.На въпрос дали средствата от държавни ценни книжа ще отидат за плащане на външния дълг през 2013 г., Пенчева казва: Домакинствата държат на депозит 30,9 млрд. лв. Нарастването на спестяванията е с над 13%. Т.е. в нашата икономика има пари. Сега трябва да направим така, че те да заработят. В такъв случай защо да търсим заеми отвън? Имаме стабилен бюджет и няма заплаха за финансирането му.

134

stoian79

преди 12 години

GERB GOTVIAT PRIVATIZIRANETO NA SPESTIAVANIATA NA HORATA I PADANETO NA VALUTNIA BORD!.Вадят парите от Сребърния фонд, държавата губела сега от лихвиПубликувана: Петък, 10-ти Февруари 2012, автор(и): 168 часа; прочитания: 2607; коментари: 19Вадят парите от Сребърния фонд, държавата губела сега от лихвиБОРЯНА ПЕНЧЕВАНеобходимо е оптимизиране на управлението на Сребърния фонд, но при нисък риск. Това казва в интервю за новия брой на в. "168 часа" зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева.

133

stoian79

преди 12 години

GERB GOTVIAT PRIVATIZIRANETO NA SPESTIAVANIATA NA HORATA I PADANETO NA VALUTNIA BORD!.

132

pier

преди 12 години

Бойко Борисов: " хеликоптерите Кугър нямат право да прелитат планини при ниска видимост"...Цитат... всичко друго дето тълкувате са глупости на търкалета.

131

stoian79

преди 12 години

GERB GOTVIAT PRIVATIZIRANETO NA SPESTIAVANIATA NA HORATA I PADANETO NA VALUTNIA BORD!.

130

AS-532

преди 12 години

Всички налични вертолети в ВВС на България имат противообледенителна система/ПОС/ , с изключение на Бел-206. Никой вертолет или самолет не влиза преднамерено в зона с обледенение. През зимния период се лети с включена ПОС. Ако вертолета или самолета попадне в зона на обледенение ПОС му дава време/различно в зависимост от интензитета на облдинение/ да може да напусне тази зона , като промени височината на полета.

129

Анонимен

преди 12 години

До 146.Вземи прочети малко повече.Такива системи има задължително на хеликоптерите. Защитават пропелерите защото обледеняване се получава предимно там.При самолетите подобни системи са рядкост и защитават крилата.

128

rumen221

преди 12 години

ЗА ЛЕДА...- ПРОТИВООБЛЕДЕНИТЕЛНА СИСТЕМА ИМА ТОГАВА, КОГАТО МОЖЕ ДА СЕ ЛЕТИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО В ЗОНА СЪС СРЕДНА И МАЛКА СТЕПЕН НА ОБЛЕДЕНЯВАНЕ...- ВЕРТОЛЕТА НЯМА, ПОВТАРЯМ - НЯМА ПРОТИВООБЛЕДЕНИТЕЛНА СИСТЕМА, ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ПОЛЕТИ В ЗОНА С ОБЛЕДЕНЯВАНЕ...- - НА ПРАКТИКА ПИЛОТИТЕ СА ЛЕТЕЛИ НА СОБСТВЕН ДОБРОЗОРЕН РИСК...!!!

127

Анонимен

преди 12 години

"Премиерът излъга..."Сефте!

126

Анонимен

преди 12 години

Бях под връх Ботев преди няколко дни и се хващам на бас че при този ураганен вятър и нулева видимост никакъв хеликоптер не може да излети - за полет и приземяване въобще не може да се мисли.

125

Azz

преди 12 години

тия в опозицията са ***, които тотално опетниха социалната идея! нещастници - на Станишев брат му дали построи прохода на Републиката по начин, че вече 5 г. не може да вземе акт 16? нещастници...

124

Анонимен

преди 12 години

Проблема не е нито в температурите нито в хеликоптерите.Проблема е в това, че е изтекъл ресурса на системата против обледеняване през 2011г.Трябвало е да се плати за да се продължи ресурса, но това не е направено.

123

Анонимен

преди 12 години

Ние не просто имаме *** премиер, ние имаме много *** премиер, за когото през изминалите 3 години похарчихме 4 млрд. от фискалния резерв

122

учень

преди 12 години

Когато на морето 40 на сянка,на Мусала температурата е близка до абсолютната нула- кажи-речи--237 градуса! Така съм учил от големият наш физик Бъ.Бъ!

121

Анонимен

преди 12 години

До 122: БЕ ***,когато на морето е 30 градса,на Вихрен да не би да е нула? да Усмучеш на бройко мамула

120

до 130

преди 12 години

хубава идея, но явно не си чувал за инверсиитеа и в планината по-сериозния проблем са възходящите и низходящи теченияаз поскоро бих натоварил тия в подводницата, дето излезе от употреба, и да ги пратя да преобразувад сероводорода на дъното на Черно море