38

bgb

преди 12 години

ABE ZBARKANA DARJAVA SME,,,,,,,,AEC ,,KOZLODUI,,IMA POVE4E OT 50mrd klv. v POVE4E A NEMALO DA IMA TOK Y NAS ,,,,,,,,,VSE EDNO ARABITE DA KOPUVAT OT NAS NEFT

37

до 20

преди 12 години

Те си ги строят, даже миналата година пуснаха реакторите върнати от България и смятат да построят още десетки реактора. Явно искаш , освен газ и петрол и електричество да купуваме от Русия, само че с транзитни такси през Украйна.

36

outsider

преди 12 години

До 34: Преди да наричаш другите *** първо погледни себе си. Исус е казал: Извади първо гредата от своето око, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на ближния си. А за АЕЦ: не е толкова важно на кого е, а колко струва електроенергията, която получаваме от нея. За сравнение ТЕЦ "Марица Изток 1" е собственост на американска компания, а българската държава е поела задължението да изкупува 15 години на фиксирана (и висока) цена електроенергията от нея. И за това Русия не ни е виновна

35

Анонимен

преди 12 години

До 16 : Абе rumen...4o, известно ли ти е, че любимият ти АЕЦ Козлодуй е строен през миналото хилядолетие, когато може би ти не си бил роден, в уславията на "развития" социализъм от "дядо ти Люня",... а сега както в Рисия, така и у нас е върл капитализъм, и в Кремъл седи Влад, и той иска "твърдо", и изобщо не го интересува, че си "гол кто пушка"...да се чуди човек на великите ти калкулаций и желания "без кръчмаря" !

34

до Даката

преди 12 години

Дака,Ти си ***. Няма как да не си.Те руснаците нямат намерение в дългосрочен план тази централа да е българска. А козлодуй ще им бъде само конкуренция...Или ти си *** или руснаците... :-)

33

Анонимен

преди 12 години

Как ще е безопасна "Белене"? Там може да паднеш в дупката и да се удавиш.

32

до 7 иван-тупан

преди 12 години

Абе иване -тупане и може ли да пишеш без да знаеш?Знаеш ли защо преди няколко години румънците си гръмнаха сами дигите на Дунава?Тогава нивото му беше на по-ниско от дигите в Румъния а беше наводнил част от българските градове. Но румънците побързаха да гърмят не заради нас, а за да наводнят част от територията си и да свалят нивото на водата защото в частта на румънската територия срещу и от Белене надолу щеше да бъде залята. Там те са по-ниски и са по-населени.

31

На дали

преди 12 години

А стига глупости де!!!"АЕЦ Белене била безопастна" ами че тя изобщо не е "ОПАСНА" щото още я няма дефакто!!!

30

Анонимен

преди 12 години

до ядрените комуни под мен всичко може да е еко слънце вода вятър вълни и тнт термална енергия има хиляди алтернативи

29

tarikatcki

преди 12 години

До 27Естествено е, че ти гърми мозъка.Чернобил гръмна от руската глупост, а в Япония реакторите са на светлинни години зад нашите. Аре малко млъкнете, защото ме напушва смях като чета колко сте ***

28

dakata

преди 12 години

Ше кажа няколко думи на хората киото против АЕЦовете и по-точно - Белене. Ядрените централи са най-добрият, чист и евтин начин за производство на енергия. Само за сравнение ще кажа, че с едно зареждане един реактор ще работи около 15г. , а един ВЕЦ всеки ден изразходва хиляди тонове въглища които на свой ред допринасят за така нареченото глобално затопляне. Парите за поддръжка на машините които копаят в откритите мини и за горивата за доставка на самите въглища не ви трябва да знаете колко са, и не на последно място е факта за огромните каньони които оставяме когато копаем. Аецовете са с приоритет за голям контол, защото само 2 или 3 могат да затрият света, а нима е тайна, че в света има няколко стотин АЕЦа. Щом се строят значи са безопасни и всички нападки по-отношение на нашите централи са чиста спекула. Жал ми е за хората противници на чистата енергия, едва ли са толкова богати, че да си позволят друга, но все пак говорят. Дано все пак успеем да построим Белене, защото скоро ЕУ ще се резмрънката и за 5и 6 блок на Козлодуй и затворим ли ги 2лв на киловат не ни мърдат. Ще живеем на тъмно, студено и ще се молим за АЕЦ защото заплатата няма да стига само за тока, за друго да не говорим. Айде със здраве.

27

Анонимен

преди 12 години

естествено като гръмне АЕЦ и валят цветя а всички раково болни се излекуват

26

мм

преди 12 години

Някои хора дори след близо 30 години от инцидента във Чернобил ,все още смятат ,че се намира във Русия ,прости им боже :))))

25

СТРАНДЖАТА original

преди 12 години

"АЕЦ "Козлодуй" и площадката на бъдещата АЕЦ "Белене" са абсолютно безопасни"...****************************************************************************... - аааааааа, локвата е опасна - може да се удави някой...

24

ГЛЕДАЙ ТИ...ТЦ,ТЦ,ТЦ

преди 12 години

...ЗНАЧИ ГАЗТА И ПЕТРОЛА РУСНАЦИТЕ, МОГАТ ДА НИ ГИ ДОСТАВЯТ ПО "БЕЗОПАСНИ ТРЪБИ", А....ТОКА ОТ "БЕЗОПАСНИТЕ АЕЦ"...НЕ МОГАТ..???!!!ТРЯБВАЛО ДА ГИ СТРОИМЕ .... ТУК --НА МЯСТО, С ТЕХНИТЕ ПАРИ...!ЗНАЧИ В РУСИЯ --СТРОЯТ.... САМО ОПАСНИТЕ АЕЦ---КАТО "ЧЕРНОБИЛ"!БРЕЙЙЙЙ.....КАКВА "БРАТСКА ГРИЖА"...ТЦ,ТЦ,ТЦ,ТЦЦЦЦЦЦЦ........ А И...НАШАТА ШИСТОВА ГАЗ...БИЛА "МНОГО ОПАСНА", ..ОБАЧЕ ТЕХНАТА ГАЗ БИЛА "НАЙ-БЕЗОПАСНА"---ЗАТОВА Е НАЙ-СКЪПА В ЕВРОПА...!!

23

морски

преди 12 години

......са безопасни.Добро утро,чак сега ли го разбраха *** от ЕС.

22

до номер 7

преди 12 години

въображение и физика: ако при скъсване на язовира нивото на водата е 35 м. при Козлодуй, водата се движи в посока изток и се разлива по ширина постоянно на север и на юг, то колко ще е нивото й след 150 км (колкото е разстоянието от Козлодуй до Белене)? мислиш ли, че пак ще е 35 м? :)))) какви сте осакатени в подтеменното пространство, чак ми е тъжно за вас...

21

do 16

преди 12 години

За повечето неща си прав, но с урана имаме един проблем, че не можем кото Русия, САЩ, и Франция да си обособим зони за изхвърлянето му, било то в Африка или в някоя ненаселена част от териториите им. И това, че няма къде да изхвърляме преработения уран, пак ни прави зависими по някакъв начин.

20

ВСИЧКО ЩЕ Е ДОБРЕ..

преди 12 години

....ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕМЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ.....ЗА ГОЛЕМИЯ ГЯВОЛЪК....!КАТО СА ТОЛКОВА ПЕЧЕЛИВШИ И БЕЗОПАСНИ---ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ СИ ГИ СТРОЯТ У ТЯХ...???!!ХЕМ ,ЩЕ СА НА ДАЛАВЕРА--И ЩЕ НИ ПРОДАВАТ ТОК ...БЕЗ ПАРИ/"ПО БРАТСКИ"/...!ЧИСТА ,ПЕЧАЛБА!АЙДЕ ,..... КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЯВОЛЪЦИ,...НА ЕДРО!!!!!!!!!!!!!!

19

a

преди 12 години

Особено АЕЦ "Белене" е безопасна! (поне още докато не са я построили)