47

tato

преди 12 години

ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ТОВА ДАНО ВИЕ И НАИ БЛИЗКИТЕ ДАНЕ ДОЧАКАТЕ КОЛЕДА АМИН

46

саша

преди 12 години

стига вече.Четири месеца е добре. Ами ако беше с 1 година. Не дърпайте дявола за опашката и не забравяйте комунистите дали ще имахте смелост да кажете нещо при тях. Ние всички които се пенсионирачме сега сме тяхна послушна рожба.

45

честито!!!!

преди 12 години

08.12.2011 / 12:52Възрастта за пенсиониране да се увеличава от 31 декември 2011 г. с по четири месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете. Тази промяна в Кодекса за социално осигуряване прие парламентът, който обсъжда на второ четене проектобюджета на държавното обществено осигуряване за 2012 г. В случай, че лицата нямат право на пенсия до 31 декември 2011 г., те придобиват право на пенсия при навършване на 65-годишна възраст за жените и за мъжете и не по-малко от 15 години действителен осигурителен стаж. От 31 декември 2011 г. възрастта за тази категория се увеличава от първия ден на всяка следваща календарна година с 4 месеца до достигане на 67 години. Придобиване право на пенсия от военнослужещите и от държавните служители в МВР, ДАНС и по Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, и следователите става независимо от възрастта им и при общ осигурителен стаж от 27 години, от които две трети действително изслужени като военнослужещи или държавни служители в съответното ведомство. Досега общият осигурителен стаж беше 25 години.

44

Не

преди 12 години

Желая целият Бойковски/ГЕРБерски/парламент да бъде 3-4м в неплатен отпуст,но да работят като бачкери по обектите,в земеделието,на нивите,в мините,а хората на Цветанов-да гонят престъпниците.Да получават по 350-500 лв заплати и нека да си живеят охолно като сега.Да нямат право да си ползват спестените зад граница парички.Да се махнат и от бордовете.Да престанат да пол,чават куфарчета с банкноти.Дянков,Фидосова и сие ГЕРБери да си ходят,ако щат на Луната.Там да управляват.Вън!!!!

43

До пост 32

преди 12 години

Голям % от посочената цифра 27 хил. молби за пенсии,са от така наречените от теб военни и милиционери. А задавате ли си въпроса защо? Защото умишлено ги противопоставят на обществото, оставяйки го да си мисли и вярва, че получават близо до или над 1000 лв заплата. И кой бяга от такава заплата във време на криза и безработица, заради някаква пенсия от около 300-350 лв?

42

82

преди 12 години

Вече я приеха.Не взеха под внимания искането на синдикалисти.Интересно-само с 82 гласа от присъствали 135.И питам - защо ни са 240 лапачи с фантастични за народа заплати и придобивки,от които не само че ще се напълни пенсионния фонд,ами ще има и за други неща.Само олигархичните и дебелашки ГЕРБери начело с мутрата Бат ви Бойко,могат да правят така.Още да грабят!Дотук им е малко.А тези,които псуват БСП-знайте Комсомолеца Борисов е същият.Така,че мислете добре.Мутрите - да са вън.Време е за избори

41

Анонимен

преди 12 години

ГЕРБ ще даде държавна земя за къщи на ромите, а те да получат върху нея и домовете си право на собственост. Правителството е готово на тази стъпка, за да може да се кандидатства по европейски програми за строителство и благоустройство в гетата.Това стана ясно от думите на вицепремиера Цветан Цветанов, който в петък откри национална среща на тема Ролята на местните власти в изпълнение на Националната стратегия за интегриране на ромите в Република България (2012-2020)

40

Д-ра

преди 12 години

Ами хората се молят само за едно да вървят всички от ГЕРП от където дойдоха - в блатото! Така че не ми разправяйте другорко герболетка за молитви, хората вече се молят господ да ви разкара от лицето на земята, и ной може да се забави, но нама да е за дълго!

39

Анонимен

преди 12 години

Аз и да имах възможност да се осигурявам не виждам смисъл.Моите родители са с висше образование,вече пенсионери но получават всеки около 210 лева след като са работили около 35 години всеки и какво ?Мизерстват и нямат стимул да се радват на старините си.Но поне са живи,защото почти всичките им познати си отидоха много млади!А Дянков е ***!Нека се усмихва,но и той ще остарее и му пожелавам нашата участ!

38

поука

преди 12 години

който не работи яде най много гарантирано от ГЕРБ и дебелите вратлета

37

уморен

преди 12 години

Пенсионната реформа умори и нас всички българи,писна ни да се осигуряваме и да плащаме на такива дето не са работили нито ден,писна ни да ни спират по една камара па ри всеки месец и да незнаем къде отиват,писна ни да ни крадат,да ги наливат тези пари от едно място на друго,щом не си работил няма пенсия,много сме добри ние,на всички помагаме и пак ние виновни.Аман

36

анонимен

преди 12 години

стачка и оставка на най-продажното и най-некадърното и най-деспотичното правителство

35

Българин

преди 12 години

36 - то така или иначе сам ще трябва да се погрижиш за себе си, ако разчиташ на държавата, ще трябва да бачкаш, докато умреш на работното си място !!!!последвай връзката от пост 29...

34

Българин

преди 12 години

33 - ако спрат издръжката на гадните ***, ако ушевите започнат да плащат двойни осигуровки, щом се пенсионират рано, ако и чиновниците започнат да се осигуряват, ако бъдат изчистени фалшивите инвалиди и ги принудят да връщат незаконно взетите пари не само че НОИ няма да е на червено, но дори ще има пари пенсиите на старите хора да се повишат поне с 20-25% !!!!

33

Анонимен

преди 12 години

Защо не ни оставят да решим какво да правим сами? Аз ако искам пенсия ще си внасям сметки по мой влог- изчислете: всеки месец плащам по 200 лв за пенсия и това трябва да го правя поне 30 год. Както и да го мисля аз до 100 с тоя стрес едва ли ще живея! Който взима малко, той да е под графата на държавата, оставете интелигентните хора сами да се справят, умния работи с ума си и на 70!

32

!!

преди 12 години

Реално парите за държавното обществено осугряване съгасно Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване са малко повече от 6 млн . Колко са 6 млн за пенсии? На фона на милионите за миагистрали, едва ли няколко пенсионери с по 150лв пенсия са проблем... ама явно - да :)

31

taralej

преди 12 години

Абе, хора, не разбрахте ли, че сегашното правителство прави всичко, за да изчезнат от света по-бързо хората живели при социализма. Няма пари, няма пълноценно хранене, няма лекарства, има много проблеми, много стрес, оставаш без работа и много,много други. В резултат или в психиатрията или в гробищата. Така ти крадат внасяните пари и НОИ се опаричва. Къде за 15 години пенсионната възраст се е увеличила с 8 години?

30

Анонимен

преди 12 години

Не се карайте- след 30-40 години пенсионната възраст ще е 75г. Проста аритметика- раждаемостта спада поголовно, интелигентните българи раждат по 1, възрастното население поголовно се увеличава. Ако не увеличат възрастта означава че 1 български работник трябва да плаща огромна част от заплатата си за да издържа 5-6 пенсионера. Сори, но парите дето хорицата са си плащали 30-40 год някой ги окраде! Така, че спасението за НОИ е само увеличение на възрастта. Гадно, но факт!

29

memphis

преди 12 години

Всички,които искат да се повишат годините за пенсия са ПЕНСИОНЕРИ МИЛИЦИОНЕРИ,ВОЕННИ И ПЛАТЕНИ ДРАСКАЧИ.

28

Анонимен

преди 12 години

Дебилски усмихнат предполагам...