23

Анонимен

преди 12 години

отивайки за първи път в тази болницата бях поразена от вежливоста,вниманието с което бяхме посрещна ти в обстановка топла,уютна с модерна техника,различаваща се от представите ми за българска болница и най-важното,че всички ние граждани на тази страна можем да се ползваме и да получим адекватна помощ,а това все пак се дължи на успешният мениджмънт на директора на лечебното заведение,чието име по нашенски е поругано публично

22

Гост

преди 12 години

Правителствена болница отдавна не е такава, каквато е била едно време - недосегаема и оградена с дувари. Отворена е към всички пациенти, а не само към богопомазаните от правителсвото, работи със Здравната каса и не знам защо трябва да се плюе срещу управата и, при положение , че това е единствената такава модерна и оборудвана по американски стандарти болница в България.

21

гост

преди 12 години

Да, лош процент успеваемост има, но пред варианта да са 14 от 14 неуспешни, поради това , че живеем в идиотска страна, не е ли по - важно , че има 6 спасени живи и здрави деца?! Дълбоко се съмнявам в нелигитимността на документите и липсата на специализиран екип за операциите, имайки предвид нивото на лекарите, на доц. Спасов и на факта, че в болница "Лозенец" трансплантации се извършват и от чуждестранни лекари. Това е една възможност за просперитет на иначе западащото българско здравеопазване

20

Възмутен

преди 12 години

Не винете хората,които бръкнаха най-после в раната,а нека Б.Борисов най после се намеси. Д-р Спасов за 10 г преварна една превьзходна болница в бащиния, която използва за лично облагодетелстване и задоволяване на шизофренните си амбиции.Не само че се правят незанонни трансплантации и убиват деца ,но никой не назва каква е смъртността при сардечните операции.Там е още по-голям батак.Само че Д-р Спасов е недосегаем,защото е извън закона -веднага става подлогаа на всянко ново правителство.

19

13

преди 12 години

Омръзна ми да чета статии срещу лекари!А Стойчо Кацаров къде дряма досега, беше и Зам. Министър!!!Само за да плюе и създава сензации! Не ВЯРВАМ, че нямат специалисти и лиценз - не е възможно практически!!!

18

майка

преди 12 години

Всички деца са получили донорски орган от един от родителите - или ЖИВО ДОНОРСТВО.

17

гост

преди 12 години

В същото време със същите изисквания се закриват общинските болници и голяма част от "раята" остава без лечение. В 21-ви век съществува правителствена болница, типична само и единствено за тоталитарните режими. Същата болница допълнително се субсидира от нашите данъци с по 15 млн. годишно, само и само да се лекуват по-добре богопомазаните. Принципал на тази болница е самият премиер!!! Та Борисов, нали беше от народа? Нали беше по-различен от Живков, Виденов и Станишев?

16

гост

преди 12 години

Та нали сега разбирате, че не става въпрос за лекарска грешка? Грешката тук е системна и политическа.Двоен стандарт за болниците, за правителствена няма законови изисквания, общинските ги закриват със същите. Двоен стандарт по отношение на населението, правителството се лекува в лукс, постъпват без направления или каквито и да е документи. Не се редят на опашка пред кабинета на общопрактикуващите лекари, нямат лимити за консултации и изследвания. В същото време със същите изисквания се закриват

15

гост

преди 12 години

От министерството съвсем наивно и съучастнически защитават директора, като вадят някякви статистики. Не разбират ли, че престъплението не е в статистиката. Тези смъртни случаи са последица на престъплението, което се състои в издаване на фалшиви документи, даване на възможност и подтик към причиняване на смърт. Смъртта е следствието на куп закононарушения със съучастие на служители от МЗ, агенцията по трансплантации и министърът, който последно е подписал документи с невярно съдържание и е издал

14

Анонимен

преди 12 години

Нямат специалисти по чернодробна хирургия, но присаждат на деца черен дроб?!?! И от 14 такива пациентчета 6 са починали - тоест, повече от 40% от оперираните?!?! А на някои от останалите им се е наложило да заминат в чужбина, за да получат животоспасяваща помощ там!А откъде, моля, са взимали органите, които са присаждали? От починали хора ли? Да не се окаже после, че платежоспособни родители са осигурявали дробчетата от здрави подхвърлени или продадени дечица, отглеждани с тази цел в чужбина?

13

м

преди 12 години

Така...с тази болница не мога да се съглася, че стават грешки или че има некадърници там. Прекалявате в стремежа си да всявате сензации.

12

баста!

преди 12 години

Поредните лекари и болница са сложени на кладата, като вещици!Засрамете се бе, хора! Вчера обругавахте "Шейново", днес Правителствена болница, утре ще обругавате Военна или Токуда!Който е безгрешен, да хвърли камък! Не виждате ли, че някоя мутра ви насочва с малкото си сиво вещество едни срещу други!Аз имам близък на който беше допусната грешна диагноза от некадърник,която едва не стигна до летален край.Но друг лекар, специалист му спаси живота! Не обругавайте лекарите! Спрете и помислете!!

11

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

преди 12 години

Дали тези трансплантации нямат нещо общо с Бялата Мафия , която изби много деца,майки и бащи последно време .Откъде са взимали донорските органи ? Грозно е това което пиша , но се чудя в една болница умират бебета и майки от Лекари а в друга правят нелегални трансплантации пак Лекари ?Сигурно си отглеждат дробчета и сърца в градината ?

10

Анонимен

преди 12 години

млади, стари хора често излизат от къщи и не се завръщат, добре е да се наблюдава дейността на такива болници, все пак България е страна от третия свят

9

kosta

преди 12 години

zashto vsi4ki obijdate boiko, ako ne beshe 4oveka dosega da vi nqma,..tapaci

8

КК

преди 12 години

когато смъртността е към 50 проц,какъв е смисълът да се правят такива операции,може би ако самите политици се жертват в името на хората ;-))А и защо медодитът,който много обича да проверява периферните болници не надникне зад оградата на тези връзкари??

7

мутант

преди 12 години

Как е по света? Какво е съотношението успешни/ неуспешни ?

6

Анонимен

преди 12 години

Baze,kofti,ama mi se struva,che nyakoi ne moje da krade,che reve sega.

5

Кофти

преди 12 години

Баце не разбирам много от медицина но от 10 операции 5 са завършели със смърт + още 2 които хората са намерили пари и са избягали от тях за да си спасят детето прави 70% неуспеваемост което е ужасен процент..... незнам на какво се дължи но е факт...

4

Анонимен

преди 12 години

ай ай ай