75

Цензура

преди 12 години

ТОВА НЕ Е ОТ ВЧЕРА.Експерти на Трансперънси интернешънъл ще участват в изготвянето на тръжната документация за автомагистрала ТракияОктомври 06 2009Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и изпълнителният директор на Трансперънси интернешънъл - България Диана Ковачева подписаха Споразумение за сътрудничество между министерството и асоциацията. Споразумението ще осигури по-добро взаимодействие по превенция и противодействие на корупцията, повишаване на общественото доверие в институциите и засилване на гражданския контрол върху значими инфраструктурни проекти. Министър Росен Плевнелиев съобщи, че експерти на асоциацията ще участват в изготвянето на тръжната документация за магистрала Тракия. Техни представители ще могат да участват и в тръжната комисия за строителството й. Министърът посочи, че Споразумението ще обхване и другите големи инфраструктурни проекти - магистралите Марица, Струма, както и проектите по оперативната програма Регионално развитие. Представители на Трансперънси интернешънъл ще помагат на МРРБ и с експертна помощ за предотвратяване на корупционни практики. Диана Ковачева отбеляза, че независимият граждански контрол върху стратегическите сделки с обществено значение е една от техните запазените марки и връчи на министъра Междинен доклад разследване за предоставяне на концесия за строителство на автомагистрала Тракия от м. април 2005 г. Министър Плевнелиев подчерта, че ще се запознае с доклада и при наличие на нередности и неспазване на законите ще предприеме съответни мерки.КЪМ СТАНДАРТНА ВЕРСИЯРЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ1594 София бул. Дондуков 1тел. централа (02) 940 29 99е-mail: GIS***GOVERNMENT.BG

74

Диана или TI

преди 12 години

Остава да се разбере като каква я взема премиер Борисов в кабинета си : като верен и предан човек на ОЛАФ и някои специфични европейски и американски служби с тенденция да се повтори случая Калинка Илиева или като лице, което като шеф на Трансперънси интернешънъл в продължение на 9 години е вряло и кипяло в съдебните баталии. Мисля, дано да греша, че тя подобно но Попова ще бъде Петата колона на юристите в МС. Пак повтарям: Дано да бъркам!

73

Наред е Диана!

преди 12 години

Диана Ковачева е юрист, магистър по право, специалност Правораздаване, а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения. Г-н Борисов, юрист може са напише и така : юриЗД; второ, на нас ни трябва правосъден министър, който да оправи първо багиите в страната, защото тук сме закъсали; да изрине авгиевите обори , завещани ни от президент Гоце, да изчисти заедно с ВСС некадърните и корумпираните магистрати, вкл. и топмагистратите, пък сетне да мисли за МПМО. Вие си имахте една Калинка , сетне и здравна професорка... Тази по външен вид ли си я избрахте или по акъл? И сега третата ли или четвъртата поред ще гледаме, не дай си Боже!

72

)

преди 12 години

още едно профи в кабинета...... -неправителствена организация.....тая не е виждала съд...-всичко е ясно...

71

ХЕЯ

преди 12 години

А преди да приемеш,не си поела друго нещо.

70

Анонимен

преди 12 години

Сега ..... мадамата е шеф на антикорупционна така да се каже организация. Но обаче е тясно свързана с партия ГЕРБ, а мъжа и е от БСП. Всичко е абсолютно прозрачно така да се каже. Накъдето и да се врътнеш от прозрачно по-прозрачно та направо нищо не се вижда.

69

Анонимен

преди 12 години

Наистина няма угодия в тая държава. Ако е опитна, работила в Системата - била корумпирана.Ако е млада и неопитна-била послушна.Някой ще каже ли кой ще го "задоволи" най-после?БСП като се обграждаха с послушни другарчета лапачи никой нямаше нищо против. Като се съешаваха с БСП, ДПС , ДС и Т.Н БЕЗКРАЙ ПАК НИКАКВА РЕАКЦИЯ. Сега всеки търси под вола теле. Нямам пристрастия-за мен е важно държавата да се съвземе, а България да тръгне нагоре. БСП и кликата около нея ЗАГУБИХА ВСЯКАКВО ДОВЕРИЕ.

68

Рубен

преди 12 години

отново жена.. млада. прави впечатление че премиера е феминист... средната възраст на министрите е завидно млада също така. налага се извода че се обгражда с послушни младежи които работят според каквото каже премиера.. бойко не търпи по умен от него.по въпроса с избора на младата дама - това е обидно за гилдията = прокурори, адвокати и съдии. освен академични постижения - какво друго има другарката?може би солиден опит в управлението ????

67

69

преди 12 години

Смени малко "репертоарът" си с ругателни епитети и стилът на коментар. Банален си.

66

Анонимен

преди 12 години

Човек който има поне малко достойнство на Тиквата слуга не би станал!!!

65

i_sh

преди 12 години

това че не е имала стаж като съдия или адвокат в България може да се окаже предимство - липса на каквато и да е обремененост от лоши практики

64

Анонимен

преди 12 години

68На балъка всичко му звучи добре.Дори новината че са изнасилили майка му!

63

67

преди 12 години

Звучи добре, в смисъл, че не е била в системата, млад човек, образован, мотивиран...и допълнение, че искаме и нея да видим...Кое не е ясно?

62

Анонимен

преди 12 години

Кое звучи добре,поредната Калинка,човек без нито ден като съдия,нито ден като адвокат,нито ден въобще като юрист,това е новият правосъден министър.

61

Анонимен

преди 12 години

Тази жена дано не е някоя Калинка, че ще я втасаме тогава!

60

1

преди 12 години

На коя магистрала я срещна бе боко.

59

до 54

преди 12 години

Познай кой е гей - единия спи до красива жена и скоро му се роди дете, а другия до ..... момчетата от НСО и се "хвали", че от година и половина в спалнята му няма женски ***... Кой е ГЕЙ,...

58

do 61

преди 12 години

тая е млада и скъпа за кръстовище :))) поръчал я е по телефона на рецепция

57

минаваща

преди 12 години

Една крилата фраза на Диана Ковачева: Има много нарушения на изборите 2011 г., но високата активност ги неутрализира ?И друга подобна:- Г-жо Ковачева, корупцията е тема на поредния вот на недоверие в парламента. Ще намери ли опозицията достатъчно аргументи, за да докаже, че този проблем е излязъл извън контрол в България?- Струва ми се, че не това е най-важният въпрос в момента.Интересна биография има момичето, родена е в София през 1975 г. Завършила е право в СУ. Работила е в Института по правни науки към БАН и в международния отдел на Министерството на правосъдието. От 2002 г. е изпълнителен директор на "Трансперънси интернешънъл България".На 27 години е станала изпълнителен директор, като преди това е работила в Института по правни науки към БАН и в международния отдел на Министерството на правосъдието? Явно е суперталант - от студентската скамейка направо в БАН.Ех,какви борци срещу корупцията си имаме....P.S.Само един въпрос - на кое кръстовище се видяхте с Б.Б.?

56

до 54/не е 52/

преди 12 години

Аххх, какъв невъзпитан говор г-не! Какъв пример за ГЕРБ - жени или младежи! Или това е гнева на Ахила?!? Неееее, това е убиецът на Алеко !!! Айде, удряй се в гърдите и крещи - "Булгаар"! Дали пък не си Данко Хаирсъзина?