47

факти

преди 12 години

1.Джипитата са най- подготвените свестранно лекари в момента2.правинтоо е Не двама лекари да те оценяват ,а един да проведе диференциална диагноза за повече от две заболявания ,за да се изключи % на грешка3.пациента добросъвестно да изпълни алгоритъма!!

46

какво изпеепли

преди 12 години

1. зависта "За Големите "пари и подмолния саботаж от "специалистите" от ДКЦ- тата2.Не подготвените и некоректни медиини изяви........."БГ пациента Лишен от специализирана помощ"!3.Страх и паника у пациентите ......4. тези от линейките ......дават рецепта и съвет "Джипито да ти даде направление за специалист ".....което азначава само едно ........не вярвам на своето лечение а ти не вярвай на Джипито?!?!?!

45

сами сте си виновни

преди 12 години

идвате в кабинета без ред и час ....Талон без да има време да ви прегледат.........следва някаква ориентировачна диагноза по искане на пациента ..........резултаат негативен ,Но и пациента и специалиста Не отчитат факта ,че Това е само по искане на пациента .

44

зациклянето

преди 12 години

дойде от неразбиране на същността на Идеята .......Лекар е този ,който може всестранно и качествено да прегледа пациента и да проведе точния алгоритъм .......това на този етап са само джипитата и донякъде новозавършващите лекари ,защото и те учат обща медицина

43

началото на реформат

преди 12 години

1. закриха поликлиниките ......и тези лекари ,които имаха широки специалности като интерна и педиатрия И бяха уважавани и авторитетни лекари И НЕ се страхуваха ,че няма да бъдат избрани поне от 800 пациента станаха Джипита

42

до 27 не помниш

преди 12 години

Преди реформата беше строго определено кой лекар в кой район обслужва и никакво мърдане..............сега можеш да си избереш когото поискаш......И сега можеш да си ходиш, при който си искаш тесен специалест на частно......... .тогава и частното беше забранено!!!

41

до 23

преди 12 години

Ти от коя планета слизаш?!?!И наистина ако поне мъничко е вярно твърдението ти - колко тие здравната вноска? колко взема месечно личния ти лекар?

40

Истина е

преди 12 години

От векове лекар е този ,който владее общата медицина.......и за 10 години благодарение на много труд от страна и на нашите преподаватели от медицинските университети Ние добихме тези умения.

39

of 36Чарли

преди 12 години

Проблема е ,че Пациентите Не знаят кое е правилното- Какаво значи специялист?!?! -ухо, черво , стави......делите се на анатомични части .....и както виждате .....резултата е Негативен от всякъде.

38

бх

преди 12 години

Ами да тръгнат и те по лекари, да видят к'во е.

37

Анонимен

преди 12 години

Заплатите на лекарите трябва да се увеличат и да достигнат европейските.Безобразие е това.Това би трябвало да е най-високо платената професия.Аз оправдавам грешките на лекарите,защото не им е лесно.Безобразие е лошото отношение към лекарите,потресен съм,то трябва да бъде наказвано със затвор и то сериозно.Аз уважавам лекарите и се чудя как издържат на това напрежение и то за толкова малко пари.

36

чарли

преди 12 години

И аз мога да стана личен лекар,давай аспирин като не знаеш пращай на специалист.

35

Анонимен

преди 12 години

Виж съседната статия,"Какво крие мозъкът на психопата?"Не се стряскай,може и де не е писано конкретно за теб.34-ти

34

Анонимен

преди 12 години

Много от печелбарите наречени "лекари" не са получили точно това,което заслужават. Едва когато го получат могат да говорят за изпепеляване

33

Родопа

преди 12 години

Сигурно са много уморени и болни щом като търгуват покойниците със траурните агенции за някой лев.Нямат насищане на пари.Да не говорим ,че не издават касов бон за таксата от 2.70 лв.И се държат високомерно с пациентите си защото са много уморени и тем подобни глупости.А за направления да не говорим,вечно са свършили.

32

13

преди 12 години

Аз не съм взимала касов бон, но мойта лична лекарка ВИНАГИ ми е давала касова бележка!!!Винаги ми е обръщала внимание, дава ми талони ,ПРАВИ МИ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ПРОФИЛАКТИЧЕН ПРЕГЛЕД!!!Не слагайте всечки под 1 знаменател!!!

31

някой

преди 12 години

До: номер 23Не мога само едно да разбера: Защо ли думата "чужбина" се споменава нещо като "манна небесна" или като някакъв "едем", рай на Земята, все едно адът се намира единствено и само в България??? Би ли ми го обяснил моля? Прочее, като казвате "чужбина" уточнявайте се за коя държава става въпрос, или поне за кой континент!Ако говорим за здравеопазването в САЩ като цяло не ми го хвали. Виж в Европа е по-добре.Особено в скандинавските страни.

30

Анонимен

преди 12 години

Cлязъл веднъж Господ на земята, за да види как живеят хората. Приел образа на джипи. На носилка му носят пациент: скован, не може да стане. Господ протегнал ръка: "Стани и ходи!", и чудо - човекът тръгнал. Пред кабинета го заразпитвали как е. "Как да е - рекъл им. - И той мошеник като предишния. Дори не ме прегледа..."

29

4444

преди 12 години

като влаза при джипито и първо ми се набива на очи чинийката пълна с пари от платената такса.превърнали са се на кръчмари.да не говоря че моя лекар май кара вече на стари спомени.нещо като лекарите в казармата едно време.

28

DUBLIN

преди 12 години

Znaete li kolko e prav 23. Az sa6to jiveq ot 11 godini v 4ujbina i zdraveopazvaneto nqma ni6to ob6to s tova v Korumpestan.Samo edin vapros-znaete li kakvo e rabotnoto vreme na 80% ot doktorite po poliklinikite-reglamentiranoto e ot 8:00-13:00.Znaet li fizi4eski kolko rabotqt-3-4 tsasa kato maxnete po4ivkite i razxodkite po koridorite i etajite.Ami kato se stresirani za6to ne napusnat i da doidat da rabotqt tuk na Zapad-zaplatite na lekarite/na dobrite i dokazanite/sa po 7-8000 euro.aIDE ELATE