71

rumen221

преди 12 години

Боко, Дянко-о-о-в и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказкаНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕДянков, и ти Тотьо, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата либерална, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 692лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?1. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!!!2. Данък печалба да се удържа при източника/ТУК В БЪЛГАРИЯ... За инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%... За неинвестираната данъка да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, а данък девидент у нас е само 5%..., а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!!!3. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и осигурителни плащания, и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е доход от честен труд- Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната ти СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- Народе!!!!

70

ехеее

преди 12 години

я земам 7 паунда на час (приблизително 15-16 лева) за да мия *** и чинии. Мисля да мия още 3-4 години, щото с 2-те си висши вземах 700 лева на месец (3-4 лева на час)със здраве...

69

Анонимен

преди 12 години

я земам 5,55555555555556 лв ...за малко да кажем "у период"...на час!

68

Детектифф

преди 12 години

През 1981 година в ЗСК с. Копиловци, Кюстендилско, изработихме (извън задълженията ни за ел. подръжка) няколко ел табла, които трябваше да ни бъдат платени на цената на нает производител и доставчик. Съдействаше ни и профпредседателя (жена), която благодарение на своята неграмотност, на въпроса защо администрацията не изпълни задълженията си отговори. С вас повече никакви сношения, имайки впредвид отношения. Извод- сношенията с работещите продължават. До кога?

67

Анонимен

преди 12 години

Бря тос ДянкоФФ с 20 лв ше направи богати българите мнооу щедър ! Няма ли референдум за тоя да се пита народа дали го иска за министър !!!

66

работещ

преди 12 години

Аз работя на минимална заплата, но пък от бонуси взимам между 600 и 1000 лв, дори някой месец и 1200 е стигал бонуса. Той си зависи изцяло от моята работа. Тоест, ако бачкаш ще взимаш повече, ако си ***, мързелив и некадърен, ще стоиш няколко месеца на минимална заплата, докато те уволнят. Разберете хора, нормалния работодател пари на общо основание не дава, плаща се за свършена работа. В обществения сектор е по-различно от частния, и там трябва да има някакъв нормален мининмум.

65

За Витков!

преди 12 години

Аз пък бих казал ,че минималната работна заплата трябва да бъде вързана с минималният доход нужен на член от домакинство. 450 лв или нещо подобно беше за тази година. Така ще си връзваме гащите и няма да има мизерстващи работещи! Но както във всичко утопично така и тук няма кой да ни го позволи и тези от МВФ и ЕС ще писнат до небесата.

64

__!__

преди 12 години

Деева и лицемерните ***. Минималната заплата трябва да е поне 600 лева с оглед на ФАКТЪТ, че цените на повечето стоки и услуги са по-високи от тези в останалата част от ЕС. Не знам дали забелязвате, но за финансистите е характерно да измерват всичко в проценти. 21% звучат къде-къде по-престижно и грандомански (т.е. благозвучно за хвалене) от колкото абсолютната стойност на повижението от 20 Евро. Повдига ми се.

63

iva

преди 12 години

атестацията в Бълария винаги е била проформа. добре ще са тези които могат да се сближат с шефа, а останалите ще вършат черната работа, но това няма да се забелязва.

62

Анонимен

преди 12 години

Не искам да чувам никакви оплаквания от вас!Вие си ги избахте,сега ще ви мачкат до дупка!!!Следващият път,пак гласувайте за тях,че да може да ни довършат съвсем!

61

..

преди 12 години

В същото време обаче постоянно се увеличават и други неща(без които не може най-вече)-ток,храна и т.н..Като се удари чертата тия 20 лв са едно няма нищо...смехория...трошици,драги ми нещастни българи :(

60

Детектифф

преди 12 години

Глас'*** народе,глас'***.

59

Анонимен

преди 12 години

az vzimam na chas 20 puti po 1.72 .Cenite sa po niski ot Bulgariq pone za hranitenite produkti .I tezi shte me obedqt che trqbva da jiveq v Bulgariq s tezi zaplati i posle v Ispaniq imalo kriza .Gledam i slusham nqkakvi nebivalici po bg televiziite kak edva li ne navsqkade jiveqt po zle ot bulgarite .Tuk naprimer v nqkakva emisiq gledah .Kak v nai bednata strana v evropeiskiq sauz imalo korompirano pravitelstvo i te si izbrali korompiran prezident ama qvno po vtoriq nachin protekli izborite .

58

Анонимен

преди 12 години

Откакто познавам майката си родина освен за *** за друго не става :) ние сме на всеки километър от тук до края на светааааааааааааааааааааааааааа ! :))

57

Анонимен

преди 12 години

20 лв хах хората за 20 лв оная ти работа не искат да хванат той овеличил с 20 лв за какво прави овеличение за новите поскъпвания на застраховките гражданска отговорност ли за тока ли за парното ли :) хах той сигорно ще вазема не 3000 лв заплата ами 3020лв заплата :) хух плаши гаргите :)

56

WYSIWYG

преди 12 години

Ниски заплати - ниски данъци . За каквото плащаш това и получаваш , ако ще и родния ти брат да е работодател.

55

Анонимен

преди 12 години

Ето това е европейски надник под евро на час....в момента в който разбера, че лягам на легло...ще взема с мен някой олигарх...или синът му в ада!

54

slk

преди 12 години

Богатеем... к'во говорите... виц по случая:На среща на президентите:Саркози: У нас заплатата е 4000 евро, данъци като се извадят, 3500. За живеене са нужни 2000. Къде отиват другите 1500 не ни интересува!Обама: У нас заплатата е 6000 долара, данъци като се извадят 5500. За живеене трябват 3000. Къде отиват другите 2500 нас не ни интересува.Българския: У нас заплатата е 600 лева, минус данъците 500. За живеене трябват 1000. Откъде взимат другите 500, нас не ни интересува!

53

Анонимен

преди 12 години

Ами как и да го смятам излиза увеличение по 10 ст. на работен час. СМЯХ !

52

Анонимен

преди 12 години

Ето това се казва да си богат.