41

ssa

преди 12 години

...който трудно може да се симулира без грешки дори и от суперкомпютър.А относно слънчевата енергия - днес сме съумели да оползотворим смешно малка част от нея, но щом една енергия съществува, значи рано или късно може да бъде усвоена ефективно.

40

ssa

преди 12 години

"Небесните господари" е един изключително мрачен и подтискащ роман. Дори и така нареченият хепиенд ми изглежда като изваден от деветия кръг на дантевия ад. Хора, успокойте се. Бъдещето на човечеството няма да е леко, но в крайна сметка всичко ще се промени към по-добро. Сюжетите на днешните книги и филми са плод единствено на ограниченото (дори и ако автора е гениален) виждане на един човек (или няколко, ако са екип), а развитието на една цивилизация е изключително сложен и непредвидим процес...

39

Анонимен

преди 12 години

Високо, високо над дървените глави и злободневието :) Ето затова плащат милионерите за една минута в Космоса, други пък правят същото в манастири на разни религии.

38

ttt

преди 12 години

Прочетете малко за дирижаблите... имат си предимства! Колкото до кирилицата - най-великото й предимство е "КАКВОТО ЧУВАШ-ТОВА ПИШЕШ и КАКВОТО ВИЖДАШ-ТОВА КАЗВАШ" - виждал съм американчета в България(мормони) които пишат английски думи с кирилица за да се уточнят ПОМЕЖДУ СИ за какво си говорят на английски - това е великото на кирилицата! Глаголически, кирилски или латински букви - не е от значение. Същността е един символ - един звук!!! еднозначно!!!. Това е великото!

37

пак аз

преди 12 години

това започва да ми прилича на оная книжка "Небесните господари". Страхотна фантастика!

36

5552

преди 12 години

Сега остава да започнат катастрофи и във въздуха...

35

до 24

преди 12 години

Ей затова навремето сме били все под робство.Заради такива като теб - чуждопоклонници и безотечественици.Пфууууууууууу

34

до 24

преди 12 години

"Кирил и Методий са направили едно абсолютно НИЩО."Така е. Но дано не го казваш само защото са гърци.

33

Анонимен

преди 12 години

"Слънчеви кораби" да се чете "Светлинни кораби"

32

Sgt.Hale

преди 12 години

Учените чак сега са прочели трилогията "небесните господари"

31

:)

преди 12 години

има хляб, по-бърз от кораб, който е най-евтиния транспорт, и по-евтино... идеално

30

А.В.Торът

преди 12 години

Който си има дирижабъл, да си му бере грижата :) Не, сериозно - това е изключително перспективна идея, дано й дадат възможност да се развие, а не като водородните автомобили да изпадне в девета глуха.

29

Анонимен

преди 12 години

А най-сигурното и икономично би било малък ядрен реактор на борда.Би бил голям колкото малък бойлер би произвеждал енергия достатъчна за десетки самолети пък камо ли за един кораб.Никога няма да се презарежда по подобие на съвременните кораби,Дори и при евентуална катастрофа би останал относително цял.Трябва само да понапреднат технологиите.

28

do 11

преди 12 години

Za6toto az sym otbyde6teto i karam na prydliw internet :D

27

do 22

преди 12 години

Hajde kaji na6a ka4estwena tehnika. Slepiq patroitizym ni6to nqma da ti donese, oswen makedonsko samo4uwstwie. Utre 6te twyrdi6, 4e majmunite sa progoworili na bylgarski. Neweja, takawa.

26

botox

преди 12 години

Прекрасно решение. Изглежда евтино, лесно за поддръжка, крайно икономично. Действително и на мен не ми вдъхва особена стабилност, но вероятно са го измислили. При едно солидно производство така може да се сгъсти трафика на тея джаджи, че ежечасно да пристигат товари. При това може да са напълно безпилотни. Дано да изчистят и доработят концепцията.

25

Маке

преди 12 години

Добре че бяха братя Монголфиеровски да поставят основите.

24

Анонимен

преди 12 години

Всъщност, пичове, Кирил и Методий са направили едно абсолютно НИЩО. Ама нищичко не са направили! Единият измислил глаголицата, която няма нищо общо с днешната кирилица. А днешната кирилица никой не знае откъде е произлязла. Дори се предполага, че се използвала преди Кирил и Методий.

23

Анонимен

преди 12 години

10, то и евреите докато са нямали държава са измисляли всичко в чужбина, но това не им пречи днес да са горди от сънародниците си. А днес, въпреки, че имат държава, по-голямата част от успелите евреи пак са в чужбина, но другите евреи продължават да ги подкрепят, а не да ги отхвърлят заради това, че не са в Израел.

22

До 19

преди 12 години

Е, и на *** п*чката е нашенско производство, но оплаквания - няма!