32

Анонимен

преди 12 години

"...не повече от 10% оцелели..." и в същото време "Оцеляват само 200 от около 5000 затворници..." По принцип е вярно, че 200 от 5000 не е повече от 10%, но 200 от 5000 е 4%, а между 4% и 10% разликата не е малка. Все едно да се каже, че не повече от 40% гласували за Плевнелиев на изборите, а те да са всъщност 16%(2,5 пъти по-малко). Звучи тъпо нали? (до автора/авторката на статията)

31

До 25 и 31

преди 12 години

Това което сте написали ДРУГАРИ е пълна глупост и манипулация нямаща нищо с реалността! Чилийската икономика в периода 1990-2007г. една от най-бързо развиващите се в света със среден годишен растеж от над 9% и да това е икономиноческо чудо! Това икономическо чудо се случва именно поради либералната пазарна икономика установена в Чили. Днес Чили може да се похвали с най-високия БВП на глава от населението и най-високи средни доходи в Латинска Америка - така стоят неща ДРУГАРИ. Защо вместо да ни обяснявате колко напредничав е социализма и плановата икономика в сравнение с демокрацията и пазарната икномика, не направите един анализ на икономическите успехи на Куба и Северна Корея например, които взети заедно макар да имат 2 пъти по-голямо население имат 2 пъти по-малък БВП от Чили? Аз ви предлагам да се вгледате в Китай, който разбра че пътя към икономически растеж е тясно обвързан пазарните механизми и икономическата либерализация!

30

ivo

преди 12 години

podrobnia komentar za Chile e mnogo tochen.skoro tam imashe studentski demonstracii i razbrah che direktor na sredno uchiliste v eliten kvartal na Santiago e general ot zapasa,toest e bil deistvast general po vremeto na Pinochet.vapreki che Chile ima dosta po visok GDP na glava ot Argentina minimalnata zaplata tam e s okolo 30% po niska ot Argentina,visheto obrazovanie struva okolo10000$ na godina a v Argentina e napalno bezplatno.za smetka na tova horata s dobri profesii pecheliat mnogo poveche

29

някой

преди 12 години

До: номер 27Ти съвсем си изтрещял!!!Имам колега, който има роднини в Чили и наскоро им беше на гости. Със едно изречение: Беше просто възхитен!

28

Анонимен

преди 12 години

до 25Трябваше да посочите "източника". Не съм гледал филма Шоковата доктрина, но текстът ми звучи като извадка от книгата на Нейоми /или Найоми/ Клайн със същото заглавие, която четох преди няколко месеца.

27

Анонимен

преди 12 години

А кога ще бъдат осъдени нашите *** от червената хунта БСП.И те не са падали по-долу от аржентинските убиици.

26

Любомир4о

преди 12 години

До всички които вярват на Мита за Икономическо чудо на Чили. Гледаайте филма Шоковата доктрина и ще ви се изеснят доста от лъжите за това уж чудо. На всички *** да кажа че в момента по-голямата част от правителствата на Южна Америка са леви много леви и държавите според хората за първи път от 100 години просперират. Всички лоши неща в Южна Америка са идвали от САЩ МВФ и Световната Банка. за първи път тяхната намеса е парирана и резултатът е налице

25

Ленин

преди 12 години

До "драскача" написал "Митът за Чилийското икономическо чудо. Личи си ниското познание на материята-икономика и ниското ти ниво на интелигентност. Като ти дойде пак някоя такава комунистическа глупост да напишеш си я напиши на лист хария и си я прати на *** по пощата. Така поне няма да се разбира извън семейството, че сте пълни ***. Трябва да си на доста високо ниво в еволюцията на мисълта ... някъде м-у хлебарката и конската муха, за да вярваш и следваш комунистически идеи ...

24

Даола

преди 12 години

Когато през 1990 година бях за кратко в Буенос Айрес майките на безследно изчезналите и убитите от военната хунта все още се събираха в определни дни пред Каса росада - президентския дворец с портретите на децата и близките си на протест.Познавах хора, които се бяха спасили и след това дълги години бяха емигранти в Европа. Дилма Русев е една от преследваните в Бразилия в същите години, президентът на Уругвай е бивш активист на левицата, също преследван.Заслужена присъда - макар и късно.

23

!!

преди 12 години

Tozi ako beshe v Balgariq, ot GERB shtqha da go vzimat za obshtinski syvetnik, poneje v redicite im ima samo prestypnici. (Shtangista s kokaina v Braziliq, Kalinka Diplomata, Valio Toploto, Traktora, Ceco Imotnata Izmama itn itn...)

22

sevtus

преди 12 години

Хунтите довели до просперитет?!Чили до 70-те години е държава със средновековна структура на обществото,управлявана по полуфеодален начин...чудно ли е,че се раждат радикални движения за промяна?И благодарение на тези радикални леви движения,американските монополи и местната олигархия,за да опазят позициите си,пускат по някоя троха на населението-това някои наричат просперитет:)...Аржентина и Чили са богати на прир. ресурси страни,а населението им мизерства,но пък си има портрети на Пиночет

21

qwer

преди 12 години

Същата присъда трябва да се чете и на БСП като наследница на БКП.Смърт за всички комунази и доживотни за отрочетата им,за да се предпази държавата и народът.

20

a

преди 12 години

Този си е направо за въжето.

19

Пич

преди 12 години

"На всички кресльовци срещу диктатора Кадафи и фенове на американската демокрация - нека да погледнат каква е позицията на Белия дом по въпроса за военната хунта в Аржентина и Чили! "Че въпросните режими довеждат до икономически просперитет и двете държави. Хората в Чили още си държат портрета на Пиночет по стените и са благодарни за това, което той направи със страната - спаси ги от червената чума и даде мощен тласък на икономиката на страната. Прочети малко история.

18

Анонимен

преди 12 години

Ето ви още един диктатор , за него няма ли да поскърбите малко ?

17

Пич

преди 12 години

"най-добре обучения за убийства на журналисти и политици мъж в Аржентина"Като се има предвид какви са журналистите и полтиците в България, склонен съм да вярвам, че този човек е вършел полезно и доблесно дело. Трябва ни един такъв и в България, може да започне със Станишев и Манголюба Бенатова!

16

До 3

преди 12 години

Това, че в този живот им се е разминало, не означава, че като си отидат от този свят няма да плащат!

15

Пинчет

преди 12 години

Хвала на такива доблестни мъже избили толкова много комунисти и социалисти, не присъди а паметници за такива борци срещу празните червени кратуни.

14

ku4eto

преди 12 години

///Доживотна присъда за///.........всички ман**ли

13

DARINA - POLICAI

преди 12 години

ABE STIGA S TEZI CHOVESHKI PRAVA!BRAVO NA PICHA!