6

Анонимен

преди 12 години

Ксеноестрогени- от тях момичетата им растат гърди в 1 клас а момчетата влизат в пубертета//средата на гимназията/...

5

Wgf

преди 12 години

На 11-12 години са в пети, шести клас, защо си спомням, че много мои съученички им дойде първия цикъл, тогава, ако паметта не ми изневерява. Съвсем нормално развитие.

4

Анонимен

преди 12 години

1 - съдейки по новите поколения изобщо не е полезно. Някой хора си мислят "ами кво толкова, развиваме се по-бързо" само че тези процеси нямат нищо общо с натуралното развитие, а са предизвиквани насила, принципно пубертетските хормони се покачват от процеси, които протичат в организма, но когато хормоните се покачат по изкуствен начин, тогава пубертета "свършва" преди действително да е започнал, и много от по дълбоките промени, свързани с пубертета ИЗОБЩО НЕ СЕ СЛУЧВАТ и децата остават ***..

3

Анонимен

преди 12 години

Всичко е от храната, която ядем, преди 150 години средната възраст на първия менструален цикъл е била 16 години, днес е 12 години и натиска надолу. През пубертета се променят нивата на хормони, и тези хормони предизвикват физиологичните промени. Но когато друсат животните, които ядем, те произвеждат повече хормони, които после децата поемат с храната, а хормоните предизвикват физиологичните промени по НЕЕСТЕСТВЕН ПЪТ. В днешни дни децата нямат детство, сега на по 12-13 има вече ***...

2

до 1

преди 12 години

Ами като идея си нямаш дали е вредно за здравето, вероятно си нямаш и идея дали ранното съзряване е свързано с ГМО. Или понеже едно време е нямало, а сега има - значи е то. Ми то и Уиндоус нямаше едно време, пък едва ли той предизвиква подранилия пубертет.

1

Анонимен

преди 12 години

На това му се казва аксерелация. Всяко следващо поколение се развива по-бързо от предишното. И ако за нашите баби е било нормално първият цикъл да е на 14 сега това се случва на 11 или дори на 10. Причините са различни, но са свързани предимно с повечето храна, която поемат децата както и с разни неща като ГМО. Идея си нямам дали това е вредно за здравето, но е факт.