49

Анонимен

преди 12 години

"Тази теория както не може да бъде потжърдена, така не може да бъде и отхвърлена."Което автоматично я дисквалифицира.

48

Наблюдаващ

преди 12 години

Хоризонтът на събитията е сфера, която загражда "обема" на черната дупка, от който няма излизане и връщане назад. Самата черна дупка всъщност би трябвало да е точката на сингулярност.Ясно е, че всичко паднало под тази сфера започва необратимо да пада, а за да се задържи НА нивото и - трябва да обикаля със светлинна скорост. За това му е нужна БЕЗКРАЙНО голяма енергия и безкрайно малък обем. В случая цяла планета е малко извън категорията - най-близките до центъра части ще бъдат мигом всмукани.

47

за 46

преди 12 години

Аааааааа,затова ли ми е позната,чудих се в кой ли научен журнал съм я чел вече.

46

Анонимен

преди 12 години

браво дами от днес.бг, публикацията е от април.

45

bahura

преди 12 години

Напълно подкрепям 41.Първо господа журналисти - научните ви познания и качеството ви на преводачи (особенно комбинацията от 2те) в раздел наука биват разкрити по един меко казано брутален начин. Така че наистина слагайте линк към източника на информацията ви.А защо не си слагате името под всяка статия? Това е някаква анонимка и скоро на хората ще им писне и ще се отлеят от сайта ви. А и да - напънете се поне малко за да си заслужите хонорарите. 5 "Google translated" статии не е журналистика

44

Анонимен

преди 12 години

Много неопределено. По тази логика може и ние да сме във вторичната област на гигантска черна дупка?

43

Анонимен

преди 12 години

ВОДКАТА може да бъде опасен химичен елемент зависи в какви количества я употребявате !!!

42

аноним

преди 12 години

Тази теория както не може да бъде потжърдена, така не може да бъде и отхвърлена.

41

TheMadHatter

преди 12 години

Имам аз едно предложение. Когато пишете статия свързана с която и да е област на науката, моля да поставяте в статията линк към оригиналния труд или статията която просто сте превели на български език. Първо защото във всички само уважаващи се журнали това е обща практика, втора читателя по този начин има възможността да проследи пътя на информацията ви, и на последно място за да спрете да мътите главите на хората със псевдо наука. Също така научете какво е спекулация, хипотеза и теория. Лесно е

40

Анонимен

преди 12 години

Ученият не е Докучаев, а Доскучаев и е измислен от журналиста след почесване (ВяЧЕСлав), защото му е доскучало.

39

Анонимен

преди 12 години

"Черните дупки убежища на извънземни?"Ха, добър ден ! Ще се сетите вие ...

38

астрофизикЪт

преди 12 години

ТО че няма по-черна дупка от БГ-то е ясно и на децата в Западен Афганистан, въпросът е, как може да се прави дори хипотеза, когато няма никакви, ама съвсем никакви доказателства, че в тея дупки има извънземни...! От къде пък решихте, че са точно там, според мен те се намират на едно доста по-хубаво място, наречено български Парламент!

37

Анонимен

преди 12 години

Въпросът е, че нема просто що да се крият, понеже ни можем да стигнем до тях....и предположението, че се крият баш па от нас се обезмисля....и съответно нАучния труд остава за по-нататЪка

36

!

преди 12 години

Алкохолът не прощава, най-вече на учените глави!

35

Анонимен

преди 12 години

"...Дори ако в бъдеще човечеството успее да организира експедиция до черна дупка, то за членовете й еднозначно ще е с еднопосочен билет."Молим да участвам като доброволец!Посочвам, че имам огромен опит с изгубените каузи и еднопосочните билети. А и живея в БГ-то!

34

Schweizer

преди 12 години

Пак са прекалили с водката братушките.

33

Анонимен

преди 12 години

да бе точно там са се наврели да не ги намерим.....

32

Анонимен

преди 12 години

В черна дупка съм виждал обелки от домати,царевични зърна и шоколад,извънземни не съм срещал още пък съм посетил над 15 черни и кафяви дупки.

31

Британските учени

преди 12 години

Само британските учени изказват по-велики предположения от руските учени.

30

Анонимен

преди 12 години

И тоя като събратята си е бил на няколко водки преди да измисли тая теория! То тия черни дупки поглъщат цели галактики, ама те, някакви се крили там?