От къде може да си купи човек стевия свободно без доставки и да е качествена? Ако някой знае да пиши
Прав е лекарят- молекулата фруктоза си е фруктоза, със или без ГМО. Черният дроб доста се мъчи. Затова е неправилен подходът на новородени да се дава вода с обикновена захар- така те поемат смес от глюкоза и фруктоза, което още повече натоварва и без това заруднения от жълтеница черен дроб. Затова се препоръчва или вода без захар, или вода с глюкоза, а най-добре никаква вода, само кърма. Фруктозата наистина си е гадост, води и до махмурлук.
Фруктозата съдържаща се в плодовете надали е токсин. Този педиатър запитал ли се е как тогава в Япония има толкова столетници като ядат предимно ориз, а в ориза - въглехидрати(демек захар). А за стевията мога само хубави неща да напиша, едно чудо на природата. Едно на ръка, че е евтина, но е и полезна - една от най-алкализиращите храни. Аз лично не съм отказал нито захарта, нито плодовете. Просто ям преработени храни със захар рядко, плодове умерено и почти всичко се старая да е Био.
Подобно твърдение е меко казано смехотворно. За рафинираната захар разбирам, но да се заклейми и фруктозата е мега глупост. Ако се има предвид фруктозата произведена от ГМО царевица и вложена в тестени и всякакъв друг вид преработени храни също разбирам. Не можах да разбера само дали според този човек трябва да спрем да ядем всичко друго освен месо, защото глюкоза и фруктоза се съдържа под една или друга форма във всичко(визирам плодове, зеленчуци, зърнени храни, мляко).
не съмм съгласна, захарта в умерени количества не е вредна, освен това дава тонус и настроение, по-добре лекарите да заклеймят цигарите и алкохолът, които наистина убиват, ама тук са намесени много повече бизнес интереси
#7 Ами не, просто в всеки продукт в магазина има захар, какъвто и да е бил той.И така се предозираме, и за това се получава това. Ако има захар само в плодовете и ядем по 1 плод на ден няма да има проблем.Но захар има във всеки продукт.. и това вече е лошото.
Наскоро се натъкнах на едно изследване относно рака. Според германски учен, който от години изследва раковите заболявания и причините за появата му твърди, че захарта е основната храна на раковите клетки. Съветва тя изцяло да се изключи от менюто. Идеален заместител е СТЕВИЯ. В био магазините може да се намери. В интернет можете да прочетете за нея.
Начи глейте ся логиката - фруктозата е вредна, а тя се съдържа в плодовете и меда... Начи да спрем да ядем плодове и мед, тъй ли? Или не вдявам нещо.
Захарта си е необходима за организма - да не забраняват нейното използване, а да забранят употребата на *модернизираната* захар.
И е съвсем прав! Води не само до затлъстяване и всички съпътстващи заболявания, но и съсипва зъбите на децата. А има толкова много алтернативи на бялата рафинирана захар, която освен всичко друго води до пристрастяване, че защо иначе производителите ще я набутват във всичко и то в промишлени количества?!
Майната му на здравословното хранене.Който е ***-нека яде суров зеленчук. Аз ще си ям пържено!
Педиатър заклеймява захарта