30

До Светльо

преди 12 години

Облаците на Венера са от сероводород, трябва вода за да се получи сярна киселина.

29

Светльо

преди 12 години

Много ми е странно как може да се говори за драстично глобално затопляне, като например на Венера на височина 50 километра над повърхността.. температурите са поносими, към 30 градуса... а атмосферата е предимно въгледвуокисна... Ние тук колкото и да изгаряме емисии пак няма да стигне концентрацията на СО2 и на 10 процента

28

до 27

преди 12 години

Преминаването към природен газ няма да забави глобалното затоплянеКакъв Уго Чавес те гони, човече?

27

Jolly Roger

преди 12 години

Ругайте Уго Чавес нещастници. Ругайте човека който мисли за собствения си народ.

26

Томас

преди 12 години

23,25 - единствения, на който можем да вярваме е Бог - нещата ясно са описани в Библията. На тия мошенници, които временно управляват света не може и за минутка да им се вярва.

25

до 23

преди 12 години

Имигрирал Ром , така е. Казват, че "глобалното затапляне ще предизвика ледников период".Който може да го разбере. Аз не мога.

24

Чорбаджия

преди 12 години

"Президентът на тихоокеанската островна държава Кирибати е толкова разтревожен, че заради промените в климата държавата му ще изчезне, че обмисля всякакви странни идеи за спасяването на нацията, като да бъде построен плаващ остров, съобщи Асошиейтед прес. Президентът Аноте Тонг сподели опасенията си при откриването на срещата на Форума на тихоокеанските острови в Оукланд, Нова Зеландия. Промените в климата са една от основните теми на нея. Тонг каза, че е виждал проекти за такъв остров, който прилича на гигантска нефтена платформа, на стойност 2 милиарда щатски долара. "Може да звучи като от научна фантастика, но всяка идея трябва да бъде взета предвид" - каза Аноте Тонг. Възможно е също да бъдат построени серия от диги, които ще струват около 1 милиард щатски долара, както и някои жители да бъдат изселени. Президентът на Кирибати все пак не си представя някой ден сънародниците му да напуснат изцяло земите на дедите си. Форумът на тихоокеанските острови е междуправителствена организация, която цели да засилва сътрудничеството между независимите държави в Тихия океан и да представлява техните интереси на международната сцена.

23

Имигрирал Ром

преди 12 години

Защо не се разберат помежду си... едните казват "глобално затопляне" другите "ледников период"Е на кого да вярваме?

22

Томас

преди 12 години

всичко, което медиите говорят за глобалното затопляне са глупости - ако на политиците им пукаше за глобалното затопляне, щяха да намалят драстично производството на оръжия - те не го правят. Щяха да намалят ненужното изсичане на гори и ненужното производство на изделия - те не само, че не го правят, ами правят и точно обратното - вижте поредицата купи, хвърли, купи в ютуб - целта е хората да бъдат тотално заробени и да плащат дори и за това, е дишат - данък СО2, - за щастие тоя извратен свят скоро няма да го има.

21

White Rabbit

преди 12 години

Всичко зависи от слънчевата активност, а не от глупостите, които Ал Гор приказва...................хората единствено могат да помагат като си хвърлят *** в кофите.

20

до 18 от 17

преди 12 години

Виж, това е възможно. Не бях се замислил. Във всеки случай преди много години се говореше, че масовото изсичане на горите в басейна на Амазонка ще предизвика намаляване на процентът кислород в атмосферата. Не стана така. Оказа се, че драстично са се увеличили водораслите в океаните и то тия, дето произвеждат кислород. Защото има и такива, които повече консумират, отколкото да произвеждат.В природата има някакво равновесие.

19

от 17

преди 12 години

Някой не можа да си припомни "Немили - недраги" и ми сложил минус. Той заглавието не знае, аз искам да си спомни епизода, дето комитата преминава Дунава. Това трябва да е типичен природозащитник - празна глава и големи уста.

18

do 17

преди 12 години

не си прав, най-големия причинител на глобалното затопляне е обработването на земята за селскостопански цели, когато земята се обработва тя е гола и слънцето я нагрява, все повече гори се изсичат с цел да станат селскостопански земи, а гъстата гора абсорбира не само светлината но голяма част от топлината, парниковите газове също имат негативен ефект, но не чак толкова много

17

Анонимен

преди 12 години

В миналото Дунав е замръзвал всяка година. Знаело се е дори кога горе - долу ще замръзне. В Свищов керваните са се събирали и когато ледът стане достатъчно дебел са преминавали във Влашко. /Припомнете си "Немили - недраги"/ След това климатът се е затоплил и реката не замръзва или поне рядко е замръзвала. А за каква "човешка дейност" да говорим през 19 век? Индустриалният бум беше през второта половина на 20-ти.Човешката дейност не е отговорна за глобалното затопляне.

16

Анонимен

преди 12 години

С всеки ден ще ставаме по зависими.Така се цеди и стриже стадото.

15

Анонимен

преди 12 години

Напоследък статиите в днес.бг абсолютно разбиват нуждата от четенето на подобни сайтове и "новинарски изделия"

14

Анонимен

преди 12 години

Големи разбирачи се извъдиха хората има няма от 100 г. се води тая статистика за затоплянето и вече големи специалисти.Реално затоплянето не се дължи на дейноста на хората а на това че планетата влиза в Различни фази при въртенето си около слънцето.Цялата идея на това глобално затопляне е маркетингова, с която се цели да се накарт хората да купуват стоки който уж пазят планетата но на никой не му минава през акъла че за да бъдат произведени тия стоки работят стотици заводи който бълват отрови.

13

1

преди 12 години

Глобалното затопляне или охлаждане не зависи от човешката дейност. Това са естествени процеси зависещи от активността на слънцето и земните вулкани. Както и дебелината на озоновия слой. Спекулациите на тази тема се използва единствено за печелене на пари.

12

Анонимен

преди 12 години

Винаги съм твърдял, че трябва да забранят религиите, идеологиите и най-вече екологичните движения. Мисля, че медицината е достатъчно напреднала и може да се справи с всякакъв вид психопатии и други отклонения.

11

Schutztaffel

преди 12 години

На бандата напушени еколози, някой да обясни колко парникови газове изхвърля всеки действащ вулкан. Гледах едно предаване как щели да завиват цяла Арктика с найлон да не се стопяла полярната шапка. *** на квадрат.