124

rumen221

преди 12 години

Приятели,Минималната заплата от 270лв. е ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИМАЛНАТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА НА ТРУДА Необходимо е не замразяване, а промяна в ЦЯЛАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА И ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е физически геноцид!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва социален геноцид!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва Национален геноцид Защото децата ни възпроизвеждат нацията...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2112лв!!! - Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 леваОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!!Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят: Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС от 20% (та какво друго е печалбата, ако не добавена стойност), а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано, че доходите на физическите лица СЕ РАЗЛИЧАВАТ по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигуряванияНапротивПак по Конституция не се допуска никаква дискриминация:Чл. 6.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, лично и обществено положение или имуществено състояние...Днес ДВЕ ТРЕТИ от пари ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ, разхайтена от НИСКАТА ЦЕНА НА ТРУДА НИ И НЕОГРАНИЧЕНАТА И ПЕЧАЛБА, Финансовата диващина на Дянков, наречена Пакт за ликвидация на българския народ и Държава, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТА, защото така се ограничават правата на Народното събрание и ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕА ДЯНКОВ ИСКА ДА УЗАКОНИ ТОЗИ ГРАБЕЖ В КОНСТИТУЦИЯТА!!!

123

Анонимен

преди 12 години

що триете коментари, който ясно си казват, че тва е просто един предизборен трик ве

122

Анонимен

преди 12 години

еха.... БСП-то се загрижили за народа и то кога ??? 1 месец преди изборите...хехе

121

човек

преди 12 години

странно се получава , уж герб е дясна партия пък постоянно нейни представители обвиняват различни професии , колко неприлично високи доходи имат . дори бойко недоволстваше ,как един сърдечен хирург може да получава 40 - 50 000 лв. месечно , не можело да получава повече от него . нещо сбъркано има - уж правят дясна политика ,а същевременно мачкат малкото бизнес дето го има , народа с ниски пенсии и се възхищават на тодор живков . тоест те са НЕЩО НЯКАКВО ТАКОВА ЛАКОМО И НАГЛО .

120

Келеша

преди 12 години

Алчен народ, ламти за 70 евро пенсия, а герб се чудят как да закърпят онези пари в пликчетата!

119

До 120

преди 12 години

Защото Масларова трябваше да си купи Бентли, ама и ти си един.....

118

но комент

преди 12 години

не ни трябва да излизаме на улицата.Трябва да направим нещо простичко-на изборите-нито една бюлетина за Герп!Много искам да им видя мазните физиономии след това.Герп разчитат на ***, но все още българите сме повече от ***, и трябва да им го покажем!

117

гроб

преди 12 години

хе, бсп много пари искат!!!! до кога ще сме последни по доходи ..Албания вече ни подмина...бсп и те като герб еднакво мислят...реялно за сегашните цени минималната трябва да е 500 лв, а минималната пенсии да е 200 лв.както с тръгнали герб с увеличенията трябва още 20 г. да минат за да стигнем тия доходи.Предполагам че няма никъде в европа пенсията да е по голяма от минималната заплата.

116

Анонимен

преди 12 години

Чудя се защо БСП не вдигна пенсиите и заплатите по тяхно време?Но добре си спомням цинизма и иронията на мазната Масларова.

115

споко

преди 12 години

ГЕРБАВИ ТАЛИБАНИ!

114

Анонимен

преди 12 години

На кой му пука смешно ли е, не е ли? Ако ви пукаше, сега щяхте да сте на площада, *** такива!!!

113

до 115

преди 12 години

Не е смешно?

112

Анонимен

преди 12 години

"Мечтая да си направя магистрала от Вършец до Банкя. Ако някой някой ден седне да я прави, да знае, че аз съм мечтал за нея". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на символичната първа копка на участъка от АМ "Марица" от Димитровград до Харманли.Вие с пенсии го занимавате...

111

Анонимен

преди 12 години

Че 7 лева по 1 милион човека, това са си 7 милиона лева! Тиквата 1 км магистрала ще направи, поне 3 ленти ще отреже! Цял месец по медиите ще го хвалят! Да не е луд да хвърля пари на вятъра? хахаха

110

Анонимен

преди 12 години

Да, бе, били 100 пъти по-ниски...нали и тогава ревахте като прокажени? Или вече не помните?(типично по български)

109

Анонимен

преди 12 години

Аз пък искам от септември заплата 900 евро и Бойко тиквата в затвора.

108

споко

преди 12 години

Вчера гледам един от дупетатите на герпа-Иван петров-то гуши, то шкембета-не върви а се търкаля.

107

106

преди 12 години

абе ти наистина ли си вярваш като пишеш ? или пишеш само квото ти е наредено ?не бяха по-високи, но цените бяха 2-3 пъти по-ниски

106

но комент

преди 12 години

Ейййй,7 лева/3,50 евро/ на месец на най-бедните пенсии и край-фалира държавата!Баси талибаните!

105

bolka

преди 12 години

Една проста сметка показва, че при едно дете в семейство, каквито са повечето в Б-я, ще се изплащат примерно 100 лв детски. Но... едно ромско /използвам съвременната дума/ семейство има не по-малко от 4-5, та дори 6 и повече деца. И тогава държавата на вас ще ви изплати 100 лв, а в тяхното семейство - съответно 500, 600 и повече лв. И откъде да се вземат толкова пари? Пак от родителя, който работи! Така че защо да се увеличават детските? Не трябва да има таван за този, който работи!