46

Анонимен

преди 12 години

Нищо против няколко "почивни" дена повече, ама и материала да го поогледат. То и през два дена да има ваканции, като учиш трудносмилаем материал... Ама пък така само учениците(поне повечето) ще си починат, което ще доведе до мързел, и то масов!

45

Колева

преди 12 години

Не е добре да поставяте под "общ знаменател" всички деца.Ако трябва да съм честна и Вие сте неграмотна/тен. Запомнате: Частицата "не" се пише отделно от деепричастията, знаейки е деепричастие!Успехи и на Вас в удвояване на родния език!

44

Анонимен

преди 12 години

12 години от живота са безвъзвратно загубени в тези училища. децата излизат неуки и непрактични, незнаейки кой път да хванат. сдобили са се кой с крив гръбнак, кой с 20 кг отгоре, кой с нервно разстройство... момчетата не могат един пирон да забият, а момичетата едно копче да зашият

43

ikavalov

преди 12 години

Ай да не коментирате неща дето не разбирате

42

Ох!

преди 12 години

За краха в образованието ни е виновна системата и нейните кадровици. Каквито и да ги замислят, нищо добро вече няма да се случва в бг-училището. Лъжат, че в дискусиите участват директори и учители. Това не е истина. Мен никой не ме е питал. На семинари и други общи форуми казваме болката си: трудносмилаеми като запис, обем и брой учебници, брутална дисциплина в учебните часове, родителска апатия или агресия. Не съм стачкувал за делегирани бюджети, които ме превърнаха в чиновник...Оххххх!

41

agostina

преди 12 години

35 spodelqm tvoeto mnenie. za men si abselutno prav

40

Дам

преди 12 години

Най -необходимата и важна промяна е да се ПРЕМАХНАТ делегираните бюджети!Това ще повлече подир себе си всичко останало отрицателно и нещата ще тръгнат към добро. 90% от проблемите са свързани с тях.

39

Анонимен

преди 12 години

Отива Игнатов на доклад при Борисов:- Г-н премиер, реформата в образованието завърши. Всичко е приключено, останахме аз и шофьора ми.Борисов:- Е, че ти книжка нямаш ли?

38

gft

преди 12 години

и родителите имат някаква вина, но главното е в начина на преподаване и на системата на преподаване. според сегашната "набутай възможно най голямо количество факти за минимално време, пък може да влезнат в употреба", което е безмислено, остаряло и грешно.образованието трявба възпитава начин на мислене, не зубрене,трявба да е поднесено интересно, ама както и да е, какво ли се занимавам.

37

Завършил ученик

преди 12 години

Дори родителите не са чак толкова виновни. Представи си как казваш на детето си:"Решавай си задачите по алгебра!""Ама аз не разбирам обяснението"(след един поглед върху учебника)"Ами и аз не ги разбирам, ама ти ги решавай!"Какво може да направи родителя по въпроса?

36

Анонимен

преди 12 години

Абсолютно вярно е, че в училище се учат доста излишни неща, голяма част от учебниците са написани неразбираемо за децата. Също така е вярно обаче, че на учениците не им се учи, ама никак. Вината е изцяло на родителите!!

35

Завършил ученик

преди 12 години

На училището не дните трябва да се съкратят, а учителите и учебниците - зубкат се ненужни предмети, преподавателският метод е остарял с 50 години, а половината учители се интересуват повече от сутрешното си кафе, отколкото от учениците, ама иначе чакат уважение.Разкарайте търтеите, дето мижат за пенсия, заменете предмети като биохимията и висшата математика с малко финанси и данъчна икономика (които със сигурност се ползват повече в живота) и тогава тръгвайте да се оплаквате от учениците.

34

gft

преди 12 години

я си изкарай главата от з*дника и се огледай.това може ти да го направиш, аз просто казах, че ще се счупа от работа, но не тук ;). тук , няма смисъл.нито ще го отгледам тук, нито ще учи тук, нито ще робува тук, теб щом те влече, си е лични твой проблем.когато порасне достъчно, ще се постарая да научи бългаски, да чете, пише, история и още каквото трявба, но базата, е това вече няма да е от тук.колкото до учениците, хахаха набараха и те жилата ;), отне им повече време отколкот мислех.

33

Анонимен

преди 12 години

мн добро решение - то и без това българското образование е под всякаква критика .. 99 % от нещата които учиш са напълно безполезни след това и трябва допълнително да инвестираш в обучение за да станеш специалист. ако въобще си намериш работа

32

Анонимен

преди 12 години

Ми не го записвай, бе! Направо му давай пари всеки ден за алкохол и цигари и го пиши ***, че поне един ден като създаде дете на 13, да получава помощи.

31

gft

преди 12 години

идея за стимулиране на икономиката, забраняваме училището и се прави задължително посешаването на кафета и чалготеки, легализираме накотиците и проституцията.хем бизнеса доволен, хем хазната се пълни от данъци (алкохол, цигари,наркотици, и тн).то така или иначе базата и системата е толкова морално остаряла, че за нищо не става.сега сериозно:аз ако трявба ще ора ниви със зъби, но няма да запиша мое дете в бългаско училище.

30

....

преди 12 години

С това ваше учение само ваканции ви трябват.Образованието ни е на никъде а вие ревете за ваканции.В часовете не влизате ревете за ваканции,с учителите се държите все едно са някакви мижитурки.Оправете си дисциплината бъдете по отговорни към себе си и към останалите и тогава искайте ваканции.

29

Анонимен

преди 12 години

Как е завършилата Селскостопанския техникум в Ихтиман Яна Такева?

28

УЧИТЕЛКА

преди 12 години

ДО 15 Караш ме да забравя добрия тон, мухъл! Които и да са политиците, ще показват среден пръст, защото това им е работата! Не си разбрал, че учителите НЯМА повече да стачкуват, защото ТИ и други като тебе, а те не са малко, имат заврян пръст не другаде, а в мозъка! Сега разбра ли ме, НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ???

27

До ученик

преди 12 години

Свиквай момето момче, свиквай! Че с това отношение към образованието, цял живот ще бачкаш за жълти стотинки за някоя мутра и тогава ще видиш на какво му се казва умора и простотия!