418

УЧИТЕЛ

преди 12 години

СРЕДСТВАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ СА НАМАЛЕНИ, А ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА УВЕЛИЧАВАНИ.ЗАЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО?ПОМИСЛЕТЕ!

417

Анонимен

преди 12 години

кажете го на Борисов,та да влага пари в образованието!

416

Червената помия

преди 12 години

Браво, 412-ти!Подкрепям те напълно, с едно допълнение.Освем че не трябва да питат, полуграмотните общи работници, обслужващ персонал и домашни прислужнички трябва да живеят с насажданото им чувство за малоценност, нищожност и безизходица.Иначе-току виж започнали да надигат глава, и да гледат в канчето на началника си.Или на чорбаджията си.Който при всички случаи или е с професия "Наследник", или е от назначените.Продължавам да твърдя,че в тази страна сам най-много можеш да се прехранваш с бизнес

415

До Мария

преди 12 години

Права си!И по мое време /соца/ тези,които не мажеха да влезат в престижен ВУЗ ставаха учители най-слабите ученици започваха да произвеждат себеподобни.Да,ама критериите бяха по-високи и днешните учители са трагедия в сравнение с тогавашните.

414

Мария Монтесори

преди 12 години

Има много способни млади учители, но има и такива, които случайно или от немайкъде са попаднали в училище. Учила съм с такива- не правят разлика между "диаграма" и диафрагма", да не говорим за други по- задълбочени познания. А...невежеството възпроизвежда невежество. След няколко години системата съвсем ще се оголи откъм качествени учители, след като по- възрастните се пенсионират.

413

глуписти

преди 12 години

6то да сме неграмотни аз сам си грътмотен

412

Анонимен

преди 12 години

Единственото решение - да я продадем тая малка държавица на хамериканците или на китайците, пък да учат тогава английски и китайски. Или няколко атомни бомби. А - естествено може и да ги озтавим да си се самоизядат с т.нар. им икономика и политика, и да да си за затрият да 20 години.

411

да ,ама не

преди 12 години

Да,но нашият премиер е най-грамотния в Е С.

410

...

преди 12 години

Това дори не е новина, а някой я определил като любопитна...

409

negramotnici dolni

преди 12 години

Kakvoto i negativno da se pi6e za vas e malko !

408

Убразован

преди 12 години

Ако това е факт-лошо.Мисля си,дали големите "малцинства" в родината ни не увеличават тоя процент драстично?

407

Анонимен

преди 12 години

защо един учебник по даден предмет се издава куп издателства един с друг не е еднакъв и всеки учител работи по различни програми....?

406

друг соцобразован

преди 12 години

До: образования при соцаУчилището ни е давало знания дръжки!!!Частните уроци били непознати дръжки!!!Аз ли не знам, добре че имах дядо, стар и опитен учител по математика, учил и живял при капитализма, преди 1944 година, та ме научи какво е това математика.Иначе нямаше да успея да вляза във ВМЕИ.А пък за висшето образование: Десет човека правим лабораторно упражнение върху бракувана техника, двама човъркат нещо, една старателна колежка записва протокол, останалите преписват протокола.

405

доволен съм

преди 12 години

Аз пък съм доволен от всичко в България! Приятно ми е, че сиренето и кашкавала са без мляко, че в салама няма месо, че шункатае от желирани пушени гърди, лепени с трансглутаминаза, че в гроздовата няма и следа от грозде, че на шосето ме спират фалшиви катаджии. Доволен съм и от лъжите на политиците колкото е по-нагла лъжата, толкова по-симпатичен ми е политика; от себе си съм доволен, че вярвам на тези лъжи. Че половината от дъщерите ни мечтаят да станат ***/чалгаджийки (според едно изследване); че половината от синовете ни (според същото изследване), желаят да станат охранители/мутри, като ББ. Какво му трябва на българина, за да е щастлив? Евтини цигарки-менте, евтин вестник-менте, заради кръстословицата, евтина кабеларка-менте, заради порното, евтина ракийка-менте плюс салатка-менте и кебабчета-менте и бира-менте плюс чалга със силикон. Точка. А моралните ценности са, колко кебабчета си изял, колко ракии/бири си изпил и колко пъти си излъгал, че си изчукал жената/комшийката си.

404

баба Пена

преди 12 години

аз пък не мога да разбера - как един учител може да укроти 30 ученика и учениците да го уважават и слушат, а колегата му да реве, че същият този клас е безобразен и всички са гамени.... и как се преподава география без атлас, защото "няма време да ви показвам по атласа".....качеството на учебниците и качеството на учителите ни е катастрофално. Но на управляващите не им пука, защото техните деца са в частни лицеи и после в колежи в чужди страни. А простосмъртните - нали трябва някой и да бачка...

403

Образование

преди 12 години

в букварчето за първи клас: обул си джипът новите джапанки и излезнал на разходка, там срещнал тенджерата, която се разхождала с новите си дънки... и т.н.А извинете: Джип и Тенджера се пишат с главна буква!

402

Ода за 1944-2010

преди 12 години

О, славно време!Начело бяха все шумкари,все безкнижни тъпанарина Русия верни кат' осели !...гнусни като буби в бабини къдели...

401

и друг живял в соца

преди 12 години

ООО! Нали това бе целта на реформата:най -болни ,най-неуки,най-бедни,най-отчаяни.Иначе току-виж сме запитали-къде отидоха 100 милиарда долара от приватизацията,защо се явиха приказно богати олигарси ,защо и днес нещата са отчайващи и безнадежността е безгранична.И заатова и не се прие закона на министър Попова -крадците яростно бранят окраденото

400

Песталоци

преди 12 години

Причината е в делегираните бюджети. Всяко дете носи пари и поради това се превръща в ценна стока- не се наказва, не се гони от час, не повтаря класа. Директорите тънат в нарушения, учениците се вихрят безнаказано... Всички го виждат, но мълчат. Защо?

399

МЕН

преди 12 години

Предлагам на задната корица на поп-фолк албумите, между циците на певицата и логото на иженера-майка на цялата ***, да се вмъква кратък граматически урок.