458

edna balgarka

преди 12 години

ne viarvaite na tazi statistiakka .poneje sme malka i bedna darjava i ot es ni niamat za ni6o .jiveia v ispania i vi garantiram ,4e tyk samo 60procenta zavar6vat y4ili6e.ima mnogo hora okolo 55 -60 god ,koito nikoga ne sa hodili na y4ili6e.ot es na tova gramotnost li my vikat .da ne se ostaviame ve4no da ni ma4kat .i viarvaite mi i izvan bg ne e tolkova rozovo koklkoto si misliat niakoi.neka da imame samo4yvstvie .decata ni -pove4eto sa ymni i ambiciozni .ne viarvaite na tezi statistiki .

457

88

преди 12 години

Човек, с такива умения, които се изискват от долната обява, колко ли пари би изкарвал в друга държава и в какви условия би работил. Обсерваторията на Рожен през зимата не се отоплява, например.Ето как се цени интелектуалния труд у нас. Какво чакаме тогава.

456

Анонимен

преди 12 години

Едва ли *** са виновни затова,че ние заприличваме на тях. Стига само човек да прочете някои от написаните по-долу мнения. Тях едва ли са ги писали "***".

455

Анонимен

преди 12 години

*** със сигурност допринасят, но за съжаление и българите сме си неграмотни.

454

келеша

преди 12 години

Това е и заради *** ***!!!

453

40-годишна моралистк

преди 12 години

Сигурно им се иска да е така...За това БЪЛГАРСКИТЕ ученици печелят олимпиади по свят!

452

Читател

преди 12 години

Е, така става по принципа " парите следват ученика"! За да не избяга ученикът/ разбирай парите/ го преминават, пък знае ли, не знае ли - никой не мисли!!!

451

до 451

преди 12 години

Не знам са две думи, за разлика от неграмотен!

450

дядко

преди 12 години

това е резултата от ранното чуждоезиково обучение----то не беше майчин не беше бащин ,първи чужд втори чужд че "едно време" като учихме до 4 ти клас само бг и оценяването беше със звездички , данеби вишистите от чужбина ги внасяхме

449

azz

преди 12 години

Не сме най - неграмотни!!! Просто заради такива статистики много европейски пари се насочват към България за образование, на защо ли не достигат до крайната си цел?

448

Бивш преподавател

преди 12 години

Извинявам се : написал съм неправилно думата "поддържат".

447

Бивш преподавател

преди 12 години

Преподавал съм във ВУЗ-ове. До 2001-2 г. студентите бяха много добри, докъм 2004-5 г. - на средно и ниско ниво, а след 2005 г. - пълна скръб. Никакво желание да учат, цялата учебна година преминава в нощни забави и развлечения; учи се едва по време на изпитните сесии, знанията са откъслечни, незадълбочени. Действително, има, по-скоро имаше някои специалности, чиито студенти са амбициозни и подъдржат добро ниво, но напоследък и те избледняха. Много добрите и отлични студенти ги търсете в чужбина.

446

До # 451

преди 12 години

Идват у нас, защото в БГ дават висше образование на тепсия. В ЮЗУ-Благоевград е пълно с македонски и гръцки студенти, които направо си казват, че в техните страни не биха заършили, защото преподавателите и асистентите са завършили в чужбина и са строги. В БГ ги пускат на кило, пък се и хвалят, че гърци и макетата идват тук да учат. А това , че бг студенти се реализират в САЩ, е доказателство, че въпреки калпавите в повечето провинциални университети преподаватели, има и отлични студенти.

445

Образование ?!

преди 12 години

Че сме най-неграмотни е ясно: вижте ни елитните съдии: Хванаха се покрай неизбирането на наш'та Вили за шеф на СГС за косите и вече 1 месец не се пускат! Кой е расъл тези съдийки ,кой ги е пасъл, ама и в Сомалия или Мароко да намериш един районен съд, неговите съдии ще бъдат с класа по-добри от нашите от НО на СГС и САС! Онези съдят - нашите оправдават, онези осъждат - нашите пишат жалби до всички възможни европейски и световни организации. Онези служат за пример в обществото - нашите са за пример в "усвояването на черноморието и язовирните околности. Онези учат в английски и френски университети нашите ги обучават червени професори. Афр. съдии сутрин стават бодри и вечер лягат доволни от сдършената работа, нашите топмагистрати сутрин стават с Дружна песен, а вечер лягат с Интернационала. За какво обучение говорим?!

444

До 448

преди 12 години

Е да търсят защото *** им работи за 5 евро хаха нищо общо със статията изказване неграмотен

443

До 451

преди 12 години

Е 1 на 5 000 000 все ще излезне грамотен хаха

442

TR TURK

преди 12 години

ZA MRISOTIYA STE PIRVI V SVETA*****

441

TR TURK

преди 12 години

AZ OT KOGA VI KAZVAM CHE TSE NAY BEDNI NE SAMO V EC. A I V AZIYA,PRAVITE CHALIMI SAMO.

440

опел

преди 12 години

Незнам кой ги прави тези статистики, но да вземе да пише вярни неща. И понеже сме неграмотни и образователната ни система е лоша,защо питам аз идват от цял свят да се учат тук. И после ако сме толкова неграмотни защо моят комшия Веско е издържал приравнителни изпити и сега е ценен доктор в ЧИКАГО. И не е само той. Много млади специалисти имаме в чужбина. Хайде да не говорят неподготвени.

439

Анонимен

преди 12 години

Явно и теб такива са те учили.Дали са виновни учителите или образователната система.Дори да вижда,че не всички деца са усвоули дадената буква учителката продължава напред.Някой измисли ДЪРЖАВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ СТАНДАРТИ които трябва да се покрият.Ама ,че е само от половината деца никой не се ин тересува.В първи клас още не могат да смятат добре , а във втори учат таблицата.Да покажем колко сме умни,защото в други държави се учи доста по-късно.Е резултата личи.От многото учене нищо не знаят.