51

редактора

преди 12 години

ПАВИЛИОН се пише бе, илитерати, кво е тва павильон? мильон пъти съм ви казвал! :D

50

Анонимен

преди 12 години

Голям народ,голяама работа!Имали са ладия на слънчеви батерии преди сума време,ей!!Добре,че е имало роби да въртят динамото,като няма слънце

49

Анонимен

преди 12 години

защо само плювате весника? ми не го четете щом не ви харесва. направете си свои и си го четете

48

До 52

преди 12 години

Ми не си прав, ще знаеш. Прадедите ни от тракийски произход са били тогава под слънцето. И също са създали изумителни неща.

47

rex

преди 12 години

Изумителна цивилизация, изумителни артефакти! Цяло щастие,че българите не са били тогава под слънцето, че камък върху камък нямаше да остане. А мутрите ни щяха да са изровили тая ладия и да я пришпорват като нерегистриран джет!

46

Анонимен

преди 12 години

Според египетската традиции, след като умре фараонът душата му ще "плува" с такава ладия по небето заедно с бог Ра, богът на слънцето. Та оттам и "слънчева ладия", ладията, с която ще придружава слънцето. Ама днес.бг така са го обяснили, че нищо не се разбира.

45

Анонимен

преди 12 години

Какво е слънчева ладия

44

До 46 от Лара

преди 12 години

Разбира се, че знам, че не е отворена само една гробница, но дадох пример с най-добре запазената. Колкото до това в какво състояние е било тялото, не съм била там, но от това, което ни каза преподавателя по археология и от това, което съм чела учените са били изумени, така че наистина трябва да е било впечатляващо. А колкото до това... професионалисти четат, с колегите ще се разберем. :-)) Не твърдя, че съм най-големият професионалист, но все пак съм им колежка.

43

Анонимен

преди 12 години

отвориха саркофага и от там се показа лили иванова ,коята запя песента ветрове

42

до Лара

преди 12 години

Отворена е не една, а десетки етруски гробници.Ефекта от допира с свеж въздух (влажен\( е добре известен на археолозите.Има стотици примери, но да отбележа, войнът не е бил толкова добре съхранен. Чудеса няма, и няма да има.Като пишеш нещо, имай предвид, че и профисионалисти четат...

41

пешо

преди 12 години

като стана дума за реклами: аз съм с опера и съм си инсталирал програмка антибанер и нямам никакви проблеми с рекламите! а за ладийката можеше поне една снимка да сложат! нали уж имало журналисти?

40

Лара

преди 12 години

Да си чувал за гробницата на етруския войн? Когато я отворили тялото било в идеално състояние, все едно го били погребали преди няколко дни. Учените били изумени, но... буквално за няколко часа от досега с влагата във въздуха войнът се разпаднал през очите им. И тогава открили, че нещо, което е било съхранено хиляди години трябва да се отваря много внимателно за да не се скапе. Ама рде толкова акъл у теб, че да го знаеш това! Ходи си пий бирата и гледай да не ти се разпадне мозъка в жегата!

39

Ф.С.В

преди 12 години

До 41 Ще ти се разпадне мозъка аххахахахахахахахахахаха

38

Анонимен

преди 12 години

И за какво му е била тая ладия? В ада ли да си я носи?

37

Лара Крофт

преди 12 години

С такива открития трябва да се действа много внимателин, дащото има реална опасност буквално да се разпаднат при досега с въздуха. Ех, било е страшно интересно! Завиждам им на колегите!

36

Bai Ge4o

преди 12 години

Sega shte darqt Ladiite na gyr4ulqta da izko4at ot krizata.....s ladiqta te shte preminat po rekata na bor4ovete i krizata predvojdani ot boga na finansistite Simeon Dqnkov! Hahahahaha :))

35

Винкеланджело

преди 12 години

Най-ного да искочи некоа мумиа да ги оапе по гъзо... :)

34

онбашията

преди 12 години

да и ударят един лак отгоре и да я пуснат за разходка на туристи :)майтапа на страна - бих се изкефил много да гледам как отварят капака и да знам че последния човек дето е видял тая ладия е бил преди 4500 години.

33

турски историк

преди 12 години

Не е било ладия, а е било гемийката на Хеопс паша!

32

любознателен

преди 12 години

Таа ладиа на слънчеви батерии ли е била, та и викат "слънчева"