35

Тъпчо

преди 13 години

И накрая - всички спорове хАмериканци-Руснаци са безпочвени, щото бъдещето на космическата наука е почти изцяло в ръцете на китайците: Официално имат стройна програма за постоянни бази на луната с хора до 7-8 години и също така на Марс - малко по-късно, а преди това изграждане на собствена космическа станция, по сериозна от МКС. И изобщо не бързайте да се смеете, а се поровете първо в нета. Примерно - преди 1-2 години Китай си свали с балистична ракета собствен стар спътник - САЩ онемяха.

34

Тъпчо

преди 13 години

... та именно заради това рснаците се отказаха от кораби тип "Совалка" и след като показаха,че го могат с Буран-до там. А и как ще коментираш думите на шефа на НАСА"че е много тежко да разбереш че 30 години си се движил в погрешна посока" визирайки отказването на НАСА преди 30 години от двигателите със затворен цикъл, разработени успешно от руснаците, но теоретино "доказани" за невъзможни от хАмерик.? А и също: бюджет на Пентагона официално ~600 милиарда (неофиц. над 1 трил.) а на НАСА 16 милиа

33

Тъпчо

преди 13 години

до ...И би ли ми казал какво точно направиха хАмериканците за тези 30 години? Изкараха Хабъл, който 6-7 години чака в склада първом, ама се оказа, че поради висока компютърна прецизност са му направили криво огледалото, та после им трябваха години за да занесат гениална оптика, която да им оптрави телескопа. До преди 10 години едно изстрелване на совалка струваше половин милиард долара (без цената на товара вътре) а една ракета излита с една нула по-евтино...

32

Е това е...

преди 13 години

До "ракетчик Браун" Колега, в голяма грешка си. Орион за който говориш напомня много на Аполо.Капсулата е по-голяма (за 6 човека) и е с елементи за многократно използване. Изобщо никога техника на НАСА не е приличала дори и външо на руската. Аполо е бил 1/2 цифров, совалките са 100% цифрови, макар и 30годишни, а твойте СОЮЗ са цифрови едва от 1 година. Това е ...

31

ANA

преди 13 години

***DA NE SE PRESIMI V BELIJ DOM****

30

Etien

преди 13 години

До 30,като приключиш върви да се изкашляш.

29

До етиен

преди 13 години

Верно ?Аз пък съм на 20, обичам да ям, да пия и да правя секс.

28

Etien

преди 13 години

Направо приказно беше, станах сутринта в 5 и 30 да си пусна да гледам цялото предаване. А после и през деня. Всяко изтрелване си е преживяване. На 24 години съм. Проследил съм всички изтрелвания без да пропускам - на совалките и руските кораби от 1999 година насам. Но този полет си беше незабравим. Това което правят тези там не може да се опише с хиляда думи. Успех на мисията, доста ще е интересна. Чакам Атлантис за последния полет. П.С. - Обама е нещасник. Руснаците са по-слаби.

27

...

преди 13 години

айде пак тоя спор...и *** да си късате това което направиха совалките за 30 години руснаците за 100 няма да могат да го стигнат това си е факт...сега за 4-5 години Руснаците ще пращат товари до МКС но цели 30 години совалките правиха това...75% от МКС беше построена с помоща им...а за системата ГЛОНАСА(руската GPS) има ли смисъл да говорим...на скоро първите сателити щяха да бъдат изведени в космоса с ракета носител ПРОТОН-М но паднаха в Тихия океан...на това викам аз резил :) ...

26

Анонимен

преди 13 години

Айде ... и тоя трошляк (американската барака) чудно как полетя .... Повече от 4 месеца аха да излитне и СТОП, по технически причини.... Пълен резил.Дано поне успеят да се върнат обратно живи и здрави с това "чудо на техниката"

25

До БТК

преди 13 години

Американските астронавти вземат изключително ниски заплати(в сравнение с измишльотините на нашите разносвачи на пици :))))).Между 60 000 и 100 000 на година за цивилните и малко по-големи на военните(зависи от званието и стажа).Както изглежда нещастния командир на екипажа :) няма шанс за някоя българска силиконка.Не всичко е пари в живота.

24

Анонимен

преди 13 години

ХЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ,ВЪРНЕТЕ СЕ,ЗАБРАВИХТЕ СТАНИШЕВ

23

преди 13 години

Още ли не е паднала???

22

онбашията

преди 13 години

22, вярно е назад са, още пращат кораби в космоса и не са си избирали *** за президент :)

21

Анонимен

преди 13 години

руснаците са много много по назад от сащ

20

НАСА до ракетчика

преди 13 години

"правят модернизиран вариант на Съюз"Що точно на Съюз - такива американски капсули е имало винаги, просто бяха прибрани заради големия капацитет на совалките.

19

онбашията

преди 13 години

някак в разрез със всички природни закони е *** държава да праща совалки в космоса, но нещата си идват на мястото вече

18

ракетчик Браун

преди 13 години

до 16. *** на сайта на НАСА, поразрови се и ще видиш новите проекти. Ще видиш, че Обама, трепача на бин Ладен, е спрял програмата Констелейшън, а с нея и новите косм. апарати Орион и Арес. И че в момента търсят компромис и правят модернизиран вариант на Съюз. Ровене требе, и английски, и знания. Ако не вярваш на сайта на НАСА, може да звъннеш на Обама и да го питаш.

17

фон Браун

преди 13 години

Без мене го докарахте до под кривата круша - А ?- Вундабаа !!!

16

някой

преди 13 години

До: номер 12Изобщо мислиш ли преди да напишеш нещо или ей така ти се изливат буквите от клавиатурата под пръстите?Първо, въпросният "космически ***" който се получава в резултат на окислението използва освен кислород и водород. А децата в училище знаят, че резултатът е вода. Освен ако не смяташ водата за ***.Руснаците направиха своя совалка - Буран, която летя един път пробно и я пенсионираха. Защото нямат пари за совалки. Американците поне имат, макар че чак сега свършиха парите.