7

ох!

преди 13 години

моята съпруга не ми позволя да си слагам сол в манджата, простио ерекцията се повишава, а аз не й давам мира по цяла нощ!

6

от с. Милковица

преди 13 години

аз въобще не хапвам сол, ама въобще!моята комшийка, кака Въца Фролова ми даде един добър съвет как да си изсуша вода за лятото, например; през лятото когато има режим на водата, хоп, вземаш изсушената вода и ...! Страхотна идейка ми даде тя!Баба Маруца Няголова пък ми каза, как се готви бобец по влашки; хубав зрял боб се пече на стара керемида през август месец; бобеца добре изсъхва и запазва своите качества; а през зимата се вари в глинено гърне върху стара печка, запалена с добре изсъхнало .

5

вергил

преди 13 години

Всеки сам може да си прецени дали има нужда от повече сол или трябва да я намали.Прави се изследване за нивото на натрий в кръвта-струва около 2 лева.При мен се установи,че е ниско и сега посолявам храната си.

4

ЙОД

преди 13 години

В БГ солта е йодирана.Преди години витаеше *научно*обяснение за лошото влияние върху зрението.По това време бях в Германия,когато слагах сол, всички германци ми казваха да не слагам,щото е вредно за очите.В същото време тези бяха всички с очила,защото не слагаха сол.

3

Гошо Тъпото

преди 13 години

Едно време за...сол,са ставали...войни.Не случайно има израз...солта на живота,или...много солено ти..излезее.Без сол не...може,но трябва да се...балансира и да не се яде много;чироз,солена сланина,сушен бут по еленски,пастърма,бяло саламуреносирене,суши-муши и други японски манджи,баница по добруджански(мазна е ис баятт сирене).Вижж,печени слънчогледове семки яжте колкото искате,нищо че и те са само...солени,но мноого солени няма да ви...излезат.

2

Анонимен

преди 13 години

edin pat vredi drug pat ne vredi kak da im vjarvas na tiaj lekari....osven tova ti probutvat vaksini v koito ima jivak i formaldexid i te ubejdavat che sa polezni...napravo njmam dumi

1

Анонимен

преди 13 години

По-малко сол не намалява риска от сърдечносъдови заболявания...или дрругояче казано - солта не е решаващ фактор за сърдечносъдовите заболявания.