33

От 31

преди 13 години

Постингът ми 31 беше реплика на пост.30, който пък репликираше 29.Не знам кой и как е объркал номерацията вътре в текстовете на самите постинги - снощи не беше такава. *** да внимават!

32

Контра - Атака

преди 13 години

Учените да запишат и българския език,защото нашата нация е най-бързо изчезващата нация в светаЗа да приключат по-бързо с нас, анти-белите расистиБойко Борисов, Волен Сидеров, Иван Костов, Мартин Димитров (всичките с *** произход)СА СПРЕЛИ ДЕТСКИТЕ ОТ 35 лв., НА ПОСЛЕДНИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА, ЧРЕЗ т.н. " ПОДОХОДЕН ПРАГ " от 350 лв. БРУТОВ СЪЩОТО ВРЕМЕ, НА ЦИГАНЧЕТАТА ТЕ РАЗДАВАТ 18 ВИДА ДЕТСКИ

31

До 31

преди 13 години

Шушумиго, избивай си комплексите за сметка на твоя етнос.Прабългарите донесоха държавнотворческа традиция, за която ще прочетеш във всеки европейски университетски учебник по история.В земите на траките, от тях самите, е зачената днешната европейска цивилизация.На славянски езици в не много далечно бъдеще ще говорят повече от половината граждани на Европейския съюз.А ти кой си бе, ***?

30

до 30

преди 13 години

Така е, от изброените етноси само готите вАжат, от останалите *** за зеле не става!

29

потомък

преди 13 години

живеещите по нашите географски, (без турците и ***) сме смесица от четири етноса - прабългари, траки, славяни и готи.

28

?

преди 13 години

Ами бг. език кога ще изчезне ? Правили ли са учените изчисления с тази ниска раздаемост колко време е нужно за изчезването на българите

27

Вярното е през 70-те

преди 13 години

Много преди Швейцарците, бае ви Тоша през 70-години на 20 век прави проучване за Българщината, използувайки войниците. Та там се казва, че 85 процента са Българи, 10- 12 процента уж славяни, останалото чужд принос. Вярвам на бае ви Тоша, защото е обхванал много по-голям брой изследвани, отколкото Швейцарците. Тяхното е натакмъница.

26

Анонимен

преди 13 години

Нема страшно, ако тея изчезнат, лингвистите винаги мое питат папата, той го забрайха, че е четвъртият дето го говори, а и не е скаран с никой.

25

е

преди 13 години

Имало е траки - само непроучените тракийски могили-гробници са над 500. Оставили нещо.Имало българи /независимо, че полека лека започваме да ги приемаме за траки - изселници - що археологически паметници са оставили.Как това "славянско море" един камък не е надписало? Как една паричка не е отсякло? Нямало ги е. Пък и думата идва от "склави" - подчинени или роби. Така римляните са наричали останките от разпиляната държава на Атила, които попаднали под чужди робства. Българите са един вид хунидори Именика на кановете го сочи като първи български владетел. Но не са били поробени. Народ не възниква за 20 години.Славяни - това е събирателно име на много племена, но не е етнос. Като такъв го цитира за пръв път един хърватски пишман историк. И ако не беше Екатерина Велика да прави от Русия еднонационална държава думата щеше да умре. Никога никой летописец не посочва някое племе като "славянско" по проезход.

24

Народна мъдрост

преди 13 години

Работиш ли с прозорци,ще чуеш гласове :)

23

пръдливо джудже

преди 13 години

кат се запознах с жена ми си измислихме език да може само двамата да се разбираме,ама сега сме скарани и пред развод.господа лингвисти елате да спасите нашия език ама трябва да ни помирите първо :)

22

до 15

преди 13 години

-----------------------------------------------------------------Освен 49 на сто тракийска, във вените на БЪЛГАРИТЕ течала по 15 процента славянска, 15 процента елинска кръв, 11 на сто от гените ни идвали от античните македонци и 8 процента - от финикийците. Нищожните два процента се падат на други групи между които и турска. Това май доказва, че тъй наречените "български турци" не са нищо друго, освен потурчени българи.В генетичния профил на ГЪРЦИТЕ имало едва 5 на сто от кръвта на Александър Велики. Елинският дял в нея бил 35 на сто, славянският 20 и финикийският - по 20 процента. По 5 на сто имало тевтонска и илирийска кръв, твърдят швейцарските генетици. В същото време кръвта на днешните ГЕРМАНЦИ, заради чиято чистота загинаха милиони през Втората световна война, е смес от 45 на сто келтски гени, 25 тевтонски, 20 на сто славянски и 10 на сто еврейски.Най-славянският народ са РУСНАЦИТЕ.Траки = прабългари?За нас изконното население на българските земи са траки и в този смисъл ги приемаме за прабългари, вие като народ сте 49 на сто траки. Това заяви вчера за Труд от Цюрих новата директорка на Игенеа Аманда Фелбер на въпрос: Защо праотците ни не са споменати в изследването на нашите корени.ИЗВОД - българите са повече траки, отколкото гърците елини, германците германци, и така нататък. От друга страна сме по-малко славяни отколкото са славяни гърците или германците.Всички проценти и данни свързани с ДНК-произхода на европейските народи са точни цитати на официалните резултати от общоевропейското генетично изследване "ВАДЕНЕ НА КОРЕН". Проведено е от водещият световен Институт за генетични изследвания "ИГЕНЕА" в Цюрих, Швейцария и оповестено в над 500 научни труда и техните публикации във водещите международни научни списания.

21

е

преди 13 години

Аз не съм платен, пък пиша дълги коментари. :)Като не стига мястото, кво прайш?

20

е

преди 13 години

истината скоророНе съм съгласен. Много източници директно казват, че сме наследници на мизите или илирите. Но в същото време има източници насочващи ни, че българите са траки, които са напуснали Балканите. Многократно са се връщали през вековете в Родината си. Аспарух е един от многото, но нали завладял византийска земя и са го записали ромеите. Това напълно изяснява и написаното в "Охридска легенда" , където се споменава следната интересна подробност за произхода на Св.Климент: "Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи......а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всички съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия." Древният летописец го е казал точно и ясно - официално са ги наричали "мизи" или траки, но те сами себе си са наричали "българи".

19

Анонимен

преди 13 години

след като тоя език никой не ще да го учи,след като никой не го говори, за какво да го спасяват?

18

до 18

преди 13 години

Коментари над 500 символа не четем, те са "платени".

17

маке

преди 13 години

Авантюристът Ал. Дженгозов доведе 6-те си деца-папуаси в Благоевград28 август 2010 12 коментара 3452 прочита Александър ДженгозовАлександър ДженгозовВсички деца - Милена, Елизабет, Руена, Биляна, Сашо, а наскоро и най-малкият Терон, са като татко християни, в родината на съпруга си долетя и майка им, красавицата от Папуа - ВанаЕдин от най-големите български авантюристи Александър Дженгозов пристигна с цялото си семейство от Папуа - Нова Гвинея, в родния Благоевград, за да кръсти в Роженския манастир най-малкото от 6-те си деца - няколкомесечния Терон. Вчера церемонията бе насрочена за 8 август. Докато таткото и мама Вана - красавица от Папуа, уреждаха ритуала, тъмноокият Терон кротко се кипреше в новата си бебешка количка, купена в Благоевград в първите часове от престоя на семейството, за да могат родителите му поне него да държат непрекъснато под око. Останалата част от многолюдната фамилия - каките Милена, Елизабет, Руена и Биляна и батко Сашо, събраха очите на благоевградските търговци, след като се юрнаха по магазините и изпонакупиха де каквото им попадна пред очите - играчки, елуреди и много дъвки. Обичат България, защото тук им е страхотно евтино, обясни гордият баща, който де факто е увеличил родния град с 6-има жители.След като Терон мине през църковния купел, всичките деца в сем. Дженгозови вече ще са християнчета. Братята и сестрите му до един са приели светото кръщение в Роженския манастир и романтична църква в гр. Габрово, само най-голямата - 14-годишната Милена, станала християнка в катедралния благоевградски храм Въведение Богородично.Без преувеличение, Александър Дженгозов е от най-атрактивните благоевградчани, чийто живот може да послужи за десетки филмови сценарии. Напуснал родния град през далечната 1990 г. Правил е подводни филми в Австралия, преживял е циклона Джой, живял е като Робинзон на островче с диаметър 500 метра, бил е златотърсач, месеци наред е спял в църква и се е хранел само с банани... През последните години е обиколил няколко пъти земното кълбо, в повечето случаи - заедно с цялото си семейство. Непрекъснато му се случва да губи някое от децата си на голямо летище, в Дисниленд или зоопарка на Франкфурт. По тази причина Благоевград е любимата му дестинация - на 1-2 години той се завръща тук хем да види майка си, бивша телефонистка в пощата, хем да остави децата да тичат на воля из площада и градинките.

16

Анонимен

преди 13 години

В скоро време и нашият език ще трябва да го спасяват..Откакто Англия взе да дава социална помощ 250 лири на седмица на емигрант, се очаква 100 хил българи да заминат всяка година за Англия. Добавяме и 60 хил допълнителна емиграция и това са 160 хил за година.

15

до 13

преди 13 години

заблудений, а нети ли е идвало на акъла промит, че изброените от тебе езици всъщност са диалекти или силно повлияни от нашия "български" език. За какви славяни, за какви славянски език ми говориш?!А дали са "измрели"тракийците помосли си малко, защото от умрял няма как народа ни да възприеме нестинарството, кукерството,Трифон зарезан /дионисиевите празници/, Коледа/не говорим за Рождество!/,шевиците на носиите,оръдията на труда и въоръжението.А антропологическия тип на днешните българи чий е?!

14

Анонимен

преди 13 години

Искаме или не тук живеят 40% Траки, 30%Българи,15% Славянии др. Това е съвременния енически състав на българите.