56

696969

преди 11 години

Защо все някой друг трябва да ни е виновен? Смятам , че ние не сме научени да живеем много хора на малко място, защото за това се изисква да си самодисциплиниран и отговорен и поне малко да мислиш за ближният, а такова нещо у нас българите не се наблюдава. Тук по-скоро човек за човека е вълк, а за омразата и завистта помежду ни да не говорим.

55

Пак объркване

преди 13 години

Пак объркване между причина и следствие. Там където има мръсотия тя е предизвикана от факта, че има много араби, ***, *** и китайци -- нечистоплътни хора.Логично е да има расова омраза, но не е заради ***, а за боклучавия човешки материал

54

бай хой

преди 13 години

в критична ситуация хората се обръщат към стереотипите, защото инстинктивно търсят нещо стабилно за ориентир - това е психологическото обяснение. но защо *** изследователи не са допуснали много по-вероятното и съвсем просто обяснение: хората просто знаят койсъздава хаос и мърсотия.

53

Анонимен

преди 13 години

Мръсните раси подклаждат расова омраза. Те градовете да не са се оплескали сами ?

52

Анонимен

преди 13 години

Edno vreme mieha ulicite na Burgas vsqka vecher i imashe samo 2 pedala,Vlado mineta i Evata i celiq grad gi znaeshe,sega s tazi mrasotiq e razvadnik na pederastiq,.....izvod,Neka da izchistim ulicite!!!

51

До 39/Продълж./

преди 13 години

Така беше до края на 60-те години.Ако някой си хвърли даже трамвайния билет на улицата,веднага някой ще му направи забележка или най-малкото -ще измърмори укор.Дори през 80-те год.найлоновите торбички се заплащаха,ако искаш в магазина да ти сложат покупката в такава.Пазехме ги,за да пазаруваме в тях,докато се скъсат- никой и не помисляше да си събира в тях *** и после да го хвърля направо през балкона.Социолог.изследване е установило: Пришълците в градовете мразят новото място,не го пазят.

50

До 39

преди 13 години

Или си много млад, или пишеш ей така, каквото ти дойде наум. София беше МНОГО чист град. Улиците се миеха непрекъснато, а не като сега - веднъж в годината. Тогава нямаше толкова много коли, които да затрудняват придвижването на колите-цистерни. Непрекъснато по улиците имаше инспектори - ако забележат,че от някой прозорец или балкон се изтупва към улицата или че се хвърля дори дребно боклуче, налагаха глоби. Правеше впечатление дори тогава,когато на тротоара някой си хвърли фаса. /Продължение/

49

Анонимен

преди 13 години

Към номер 40 - като си видял само Истанбул* и Бурса е нормално да коментираш за другите така - кой е виновен за твоята неосведоменост!?? А за останалите - статията си е донякъде вярна (може и изключение да има, 'Разни хора, разни идеали'), като няма *** наоколо сме много по--отворени и към останалите, като е мръсно търсим кого да обвиним за това - защо не хора от друга етност!? Във всяка етност си има - добри и лоши...

48

Кметице!

преди 13 години

Изкарай *** да чистят!Да почистят не само мръсотията В и ОКОЛО техните гета - защото е развъдник на плъхове и зарази, но да направят пролетно почистване и в целия град - да си заслужат поне отчасти социалните помощи и безплатното возене в градския транспорт!

47

Нетолерантен

преди 13 години

Нетолерантност към толерастите.....

46

Дрънчо

преди 13 години

Психолозте....да ви пикая на заключенията! Какъв психолог трябва да си за да видиш какво става в магалските гета?! И от кога мюсюлманите, *** и гейовете са раси?! Аз не съм расист и не съм ксенофоб, именно защото това НЕ са раси, нито са чуждоземци! *** и *** са просто природни недоразумения, а мюслите са класически любители на архаизма като и войнстващите йезуити или ортодоксалните християни!!! Почти съм сигурен кой е направил атентатът в Минск....

45

Анонимен

преди 13 години

i kvo oznachava sega,che *** = *** i ***

44

Анонимен

преди 13 години

tova s apulni glupusyi.jiveq v mnogo chist grad,no pedali i razni *** pak ne moga da gi ponasqm

43

Mickey

преди 13 години

Продължение: Що тия "психолози" не направят допитване до етническите "чисти арийски" българи от някой блок в Дружба ! И после второ допитване когато им изчистят около блока и го боядисат и спретнат градинките и пейките! Та видим отговорите!:))) И стериотипите им!

42

Холандия

преди 13 години

Е ми тука е Холандия, да вярно, чисти сам им градовете ама нали с малки изключения, но това където ги пишат, че пораждало омраза и хомофобия не означава, че и тука го няма в Холандия. А пък те тука едни психолози да видиш, драв си те болен те изкарват.

41

Mickey

преди 13 години

"..Изводът, който направили двамата психолози, се налагал от само себе си. При екстремни условия хората инстинктивно се обръщат към стереотипите.."Тия са психолози , колкото аз съм космонавт! :)))Просто в първия случай когато е имало *** подсъзнанието им свързва случки на които са били свидетели за българи(етнически) хвърлящи найлонови торбички и обелки от автомобилите си по холандките магистрали или пикаещи край пътя.

40

Анонимен

преди 13 години

истамбул и Бурса са хубави и чисти градове всичко останало Столюпиново .

39

До 25

преди 13 години

Знаеме какъв *** си беше " столицата" и преди! Просто сега си имате извинение... Стига с лафовете за селяните, и как преди е нило не знам какво си. София никога не е била нито чиста, нито без селяни.И нали ви виждаме всяко лято как ходите по чужбина на море.... "нЕма" оттарване от мранкащи мърди като теб.

38

селтаци

преди 13 години

Къде да ти доидем нещастен селтако? На ш**аното мутренско презастроено море ли? От 20 години ходим на други морета, за които дори не може и да мечтаеш! Ето, че с коментара ти отново ставаш повод да мразят и ненавиждат *** като теб. Кого храните след като от години всичко се внася от съседните ни държави? С какво допринясяте? Със Слави Трифонов или ментетата, които произвеждате? А за примитивната ти реакция ако си ме видял знам предварително и не ме плаши нещастнико!

37

Анонимен

преди 13 години

31:Истанбул е изключително красив и чист град. Ходил ли си някога? Не гледам турски сапунки, не подкрепям турските ценности и религията им, но на черното бяло не мога да кажа.