92

миро

преди 13 години

НАЙ успешния министаркаде са ми парите от здравната осигуровка,не сам ползвал здравна помощ 5 годиникаде са парите ***

91

миро

преди 13 години

Здравния министърЗащо инсултно болните пътеката им е 7 днии след тва захвърляте хората да умират по кащите.***

90

миро

преди 13 години

Здравния министър и той не знае даже кво изка.Експерименти не ни трябват ве4е да мисли преди да махат квото и да билоТо досега да не би да е имало пътеки?

89

bravo

преди 13 години

TOVA E NAI USPE6NIQ ZDRAVEN MINISTAR V ISTORIQTA NA BG.

88

Да каже за насилието

преди 13 години

Защо министърът не каже как ще защити лекарите от побойниците и насилниците, които безчинстват безнаказано из спешните отделения? Днес набили лекарка в Благоевград. Вчера другаде. Какви са правата на медиците в България и с какво сме по-различни от Либия? Приликата е , че няма разлика. И у нас белите престилки се охулват от най-високо място и правата им на хора не се зачитат. Кадафи поне им плащаше по-добре,а лекарствата там са безплатни.

87

Анонимен

преди 13 години

Прав е министъра,че се правят измами с тезе клинични пътеки и то големи измами,нека отпаднат,но ще намерят други начини да смучат пари от здравната каса.Лекарското съсловие е изобретателно,само дето непрекъснато плачат,че парите са им малко.

86

Д-р Лекува Герболеза

преди 13 години

Аз искам отпадане на здравния министър, така може и да започнат да ни лекуват напълно когато сме болни а не едно направление да трае 20 дни и да важи за два пъти, независимо дали си излекуван и след това да не можеш да вземеш направление по същата болест.

85

85

преди 13 години

просто е откровена лъжа това! Дянков опука резерва на здравната каса, затова няма пари в нея, както и фискалния резерв, просто няма никакви резерви, щото от 2 години имаме един неук пожарникар начело, който се довери на още по-некадърни вицета , а те от своя страна просто стопиха всичко в държавата

84

111111111111

преди 13 години

Аз съм оперирана и в момента не работя дори 16 лв. са ми много да ги плащам и най вероятно нямаше да се лекувам ако съпругът ми не получаваше добра заплата.Нека предишното правителство да кажат къде са парите за онкоболните а не сега да се хващаме за Дянков че взел парите.

83

Detektiff

преди 13 години

Da v nyakoi strani ot Evropa zdravnoosiguritelniya vapros e reshen kardinalno, s lichen N, solidni sumi i pr. Sirech zdr. byudjet im e palen. Da spor nyama. No v Bg., lechenieto idva mnogo skapo, ne zaradi samata sistema, a nai-veche zaradi neobosnovano visokite tseni i na medikamentite.Svobodno zakupeno ot apteka v Ispania lekarstvo struva 7.15 evro /200 dozi/ i v Bulgaria 101.003 lv./60/ dozi/. Nyakoi krade zdravo.

82

А, работещ модел

преди 13 години

Минимална заплата в БГ 250 лв. - преглед на частно 50 евро. Минимална заплата в чужбина 1000 евро - преглед на частно 50 евро.Та къде са триците? Понеже искат западни заплати - първо да си плащат скъпото образование 20 - 40 000$ на година, народа не е длъжен да им плаща, няма безплатно здравеопазване, е няма безплатно образование. По евтино ми излиза да се осигурявам в чужбина и да получавам качество и лечение на европейско ниво, отколко в БГ да им плащам подкупите и африканското качество.

81

82

преди 13 години

то и тук имаше, за определени категории, просто ги национализираха и ги взе държавата

80

Анонимен

преди 13 години

до 81В Германия,Дания и Холандия има личен здравноосигурителен номер.Ако искаш и ти да имаш,и да няма "течове",поискай го от който зависи.

79

79

преди 13 години

2-3 млн. х 16 си е сума, не мислиш ли ? то на това с е разчита, всеки да каже майната им на 16-те лева, няма да обеднея без тях... въпроса е че не са само те, тук 16, там 20, на трето място други 40-50 - и всичките от твоя джоб в дупките на бюджета, това умножено по 2-3 млн пак да доста пари...получава се доене на всеки един от нас, а парите отиват незнайно къде, а през цялото време слушаме: ми вие сте си виновни, щото не давате по повече доброволно

78

Анонимен

преди 13 години

Работещият модел е в Германия,Дания,Холандия!Но там месечната здравна вноска е от 160 евро нагоре,и държавата не е абдикирала от здравеопазването!А тука с 16,80 лв на месец искате да постигнете тяхното качествено здравеопазване!Ха обадете ми се,когато стане,лично ще ви предложа за Нобелова награда по икономика на здравеопазването,и ще я получите безпроблемно!С трици маймуни не се ловят.

77

Анонимен

преди 13 години

Мечтай си, че плащаш заплатата на лекарите!С твоите мижави 16 лв на месец здравни вноски.....И като спреш да ги внасяш, може да ги спестиш за храна, нали.Направо ще забогатееш!

76

Вирна Лизи

преди 13 години

Трябва да се вземе за пример някакъв работещ модел на здравеопазване, да се направи реконструкция на сегашната каша, защото тя беше създадена като касичка за източване на средства от болните.

75

Анонимен

преди 13 години

idete si

74

Анонимен

преди 13 години

Мой близък млад човек има вътрешни хемороиди, които много го тормозят , не е работоспособен и застрашават живота. Спомням си, че преди години ги оперираха в болница, а сега само срещу 600 лв. И още колко такива заболявания има, които трябва да се плащат от болния.

73

Просто е!!!

преди 13 години

Да не ни удържат от заплатата медицински осигуровки. Няма смисъл от тях, веднъж плащам държавната заплата на лекаря, втори път в частния му кабинет. Два пъти плащам, за какво? Сега лекарите точат от 2 хранилки - държавна и частна. Лекарското съсловие е най - толерирано от държавата и мутризирано, рядко има читави. Частниците не плащат данъци върху реален оборот, точат ЗК, изнудват пациенти, грешни диагнози и лечение, искат европейски подкупи с БГ заплати на хората и отврат качество в замяна.