523

Г. Петов

преди 4 години

До АнаНа тази двукрака твар в черно, дето освен да плюе, друго не знае, му пожелавам да почне поне малко да мисли, а не да приказва простотии ! На поклонниците му - също !

522

ИЛИЯ

преди 12 години

САМО ГОСПОД БОГ ЗНАЕ КАКВА Е ИСТИНАТА.

521

От Матей

преди 13 години

12:24 А фарисеите, като чуха това, рекоха: Тоя не изгонва бесовете, освен чрез началника на бесовете, Велзевул. 12:25 А Исус, като знаеше техните помисли, рече им: Всяко царство разделено против себе си, запустява. 26 Ако Сатана изгонва Сатана, той се е разделил против себе си; тогава как ще устои неговото царство? 27 При това, ако Аз чрез Велзевул изгонвам бесовете, чрез кого ги изгонват вашите възпитаници? 28 Но ако Аз чрез Божия Дух изгонвам бесовете, то Божието царство е дошло върху вас.12:34 Рожби ехиднини! Как можахте да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата.12:35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща.

520

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВ

преди 13 години

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЕЛ ДО КОРИНТЯНИТЕ10 глава Защото братя, желая да знаете, че макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, 5 пак въ повечето от тях бог не благоволи; за това ги измори в пустинята.12 Така щото, който мисли, че стои, нека внимава да не падне.

519

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВ

преди 13 години

2 глава 18. Никой да не се лъже. Ако някой между вас мисли, че е мъдър според тоя век, нека стане глупав, за да бъде мъдър. 4 глава 3 даже аз не съдя сам себе си. 4 Защото при все, че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е който ще ме съди.5 За това недейте съди нищо преждевременно, докле не дойде Господ, който ще извади на видело скритото в тъмнината, и ще изяви намеренията на сърцата;8 глава 2 Ако някой мисли, че знае нещо, той още не е познал, както трябва да познава. 3 Но ако някой люби Бога, той е познат от Него.

518

Оптимист БГ

преди 13 години

УВАЖАЕМИ, след 2012 г. всичките глупости дето ги обсъждате сега, ще са безпредметни!А колкото до църквата, ИЗОБЩО НЯМА ДА Я ИМА КАТО ИНСТИТУЦИЯ!Виж за ГОСПОД съм СИГУРЕН , ЧЕ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА!Е СКОРО ВСИЧКИ така или иначе, ИСКАТЕ ИЛИ НЕ, ще научите ИСТИНАТА!Светът НЯМА да е същият и или ще сме в "ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО", или ще повторим "отделението" наречено ЖИВОТ, ама на ПО-ГАДНИЧКО местенце!Бъдете ЩАСТЛИВИ в НЕЗНАНИЕТО СИ!

517

християнин

преди 13 години

Затова и "църквата" дето социалистите-окултисти построиха на Ванга въобще не е според каноните за църква или за християнска постройка.Ако Ванга е била истинска пророчица щеше да знае за техните намерения и по-точно щеше да се идентифицира с християнството.

516

християнин

преди 13 години

Според християнството и Ванга и Дънов не водят хората към Бог а към себе си затова нямат нищо общо с него. Мисля че и резултата го доказва. Повечето хора не се интересуват от гледната точка на Библията.Невярващите свещенослужители от БПЦ не променят написаното в Библията. Така че не смесвайте отношението си към тях с това към Ванга и Дънов. Всички, които не съобразяват живота си с ценностите и морала на християнството ще отидат в ада. Дори и патриарх-полковник Максим (освен ако не се покае).

515

Анонимен

преди 13 години

И Бесовете взеха та дигнаха църква в която служат същите тия дето се назовават божии служители! А ся де! Де се чуло и видяло демон църква да вдига?! Ей, много *** народ!

514

Борислав

преди 13 години

Като чета коментарите се сещам за един човек, който бе написал, че "Християнството е едва ли не единственият мироглед в света, който е убеден в неизбежността на собственото си историческо поражение...В перспективата на земната история не се очаква световно-историческо тържество на Евангелието, а световно господство на антихриста" Толкова сте прости и неуки... А що се отнася до Ванга - нея си я прибраха бесовете, с които беше в контакт и на които служеше.

513

!!!!!!!!!!!

преди 13 години

Не знам какви са мотивите на попа,но е прав!!!!!

512

САШО РАДЕВ

преди 13 години

ЦЪРКВАТА Е ЗАСТОЯЛ ДОГМАТ И СЕ НУЖДАЕ ОТ П Р О В Е Т Р Е Н И Е !!! ПРАВ Е ХРИСТО БОТЕВ, КАЗВАЙКИ ЗА БОГА - "...В МЕН, В СЪРДЦЕТО И ДУШАТА..." ТОВА Е ЗАЩИТНИКЪТ НА БЕДНИТЕ, КОЙТО МАЙ СТАНАХА ПРЕКАЛЕНО М Н О О О Г О !!!

511

Анонимен

преди 13 години

Мелее гледахте ли предаването,тия попове говореха точно като търговци на вяра.Поздравления на дъновистката държа се на много високо ниво за разлика от тези мерзавци -търговци на вяра.

510

Всичко има граници!

преди 13 години

Не съм богослов,може и да не са правилни разсъжденията ми от гледна точка на науките за религията.Задавам си обаче един въпрос:След като Ванга не се е стремила сама да придобие дарба на прорицателка,защо е това отрицателно отношение спрямо нея?Писа се,че костите в горната част на темето й не са били сраснати,т.е. фонтанелата й е била незатворена и имаше изказано предположение,че това е помагало на прорицателската й дарба.Тя е била природен феномен.Ако има Бог,той го е допуснал.Какъв Антихрист?!

509

НЕРЕЗА

преди 13 години

Боже,боже!Не стига ,че политиците ни изкукаха,а сега и поповете!

508

Танас

преди 13 години

Но защо ли се чудим - Христос и това щастие не е имал - да бъде поруган посмъртно...

507

Танас

преди 13 години

Мъжете в черно по-добре първо да се огледат и да оправят собствените си кривици, и после да врещят за чуждите. Освен това времената на монопол над истината останаха далеч в миналото. Нейсе... Сега ни повеждат на свещен джихад с неверниците. Патетично, смешно и срамно. И най-лошото - нищо доховно.

506

Николай

преди 13 години

Тази книга поредния гнусен опит да ни продават вяра.И то книга написана от никому незвестен поп плюещ по хора найстина са имали дарба(тях господ ги е избрал да ги дари) и са помогнали на хиляди.Той какво е направил в живота си?Ами какво,продавал е вяра,продавал е нещо което не се кукува,защото то е в всеки от нас.

505

Николай

преди 13 години

Църквата е най-големият рекетьор в историята на човечеството!

504

ever

преди 13 години

тази случка ми я разказа игумена на роженския манастир отец серафим. ванга няколко пъти пращала хора да доведат неврокопския митрополит натанаил и накрая той отишъл като влизал държал пред себе си кръст с вградена частица от светия кръст ванга се развикала: кой влезе, какво носи в ръката си, веднага да го хвърли на земята, да го стъпче...владиката си излязал естествено