162

mariqna

преди 13 години

aman ot ciganskiteim istori i ei hora sleste na zemqta

161

Manuelle

преди 13 години

Непознати са за неинформирани хора, които не си познават историята и обичаите.На сума български сватби може да се види наддаването на вратата, събиране на пари с обувка и "хепи ендът" след успешния пазарлък. Обичай е било преди венчавката да се спазари цена за булката с оглед на красота, умения, трудолюбие. Каклайджиите просто са съхранили нещата в много по-суров и автентичен вид.

160

ИВАН ВАЗОВ

преди 13 години

20 000 И ТО ЗА ***! Да си вземат българки и то за без пари!

159

така, така

преди 13 години

Независимо от тяхната етническа принадлежност те не са в застой, при размножаването. Дори и с "Бъклица и дрян" клайдисан двайсет бона вади и жена си взима. Дали за един млад левент ергенлъка ще му струва, толкова? Привички, които не са познати за много от нас и не приемливи. Това са цели ритуали!

158

ангел

преди 13 години

защо махнахте новината за дълговете на пернишките *** към ВиК? на някой не му харесаха коментарите ли? ами добре е тоя някой да знае, че като забрани на хората да си говорят, каквото мислят, твърде е вероятно хората да спрат да говорят и да почнат ДА ДЕЙСТВАТ....

157

Manuelle

преди 13 години

Прочетете малко, информирайте се, преди да пишете наизуст.Калайджиите са сравнително заможни, повечето от тях работят, нямат повече от 3-4 деца. Повечето булки не са на по 12-13 години. Обичай с купуване на булки е имало и в чисто български села - дали под формата на пари и/или на чеиз. Пазарлъците са били неотменна част преди сватбата. Да не говорим, че допреди по-малко от век я е имало и цялата ужасия с бели ризи и чаршафи в първата брачна нощ...

156

CIGANINO

преди 13 години

DO 141 ZADAI SI VAPROSA-KOE KRADE POVECHE,EDNA MARKOVA PISALKA ILI EDNA KIRKA.LOPATA ILI KARUCA.

155

така, така

преди 13 години

В други нации привичките са да открадната въпросната жена барабар с чеиза и. Задължително, трябва да има чеиз. NO,ENT!

154

Симеон II

преди 13 години

Гледайте позитивно! До 800 дни ще оправиме работата! Сменете си чипа!Рано е да се каже! ВЕРВАЙТЕ МИ!

153

така,така

преди 13 години

Касов бон издават ли при закупуването им? Що, за ценностна система и навици? NO,ENT!

152

така, така

преди 13 години

Двадесет бона щом е такава цената, значи има търсене, когато има търсене, тогава се вдига цената. Дали има търсене на левенти?

151

Анонимен

преди 13 години

20% ддс плащат ли при тая търговия ?

150

до 150

преди 13 години

що се чудиш ???те в АТАКА са от *** нагоре!!!

149

Анонимен

преди 13 години

ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА *** ЗЛО - ИВАН КОСТОВ

148

така, така

преди 13 години

Ще препичелвам от левентите и високите им цени. Дали им гледат зъбите на "харизан кон" зъбите не се гледат? В зависимост инфлацията ще наддават в ценообразуването, така ще спичеля пари от ливенти добре, че не съм длъжник да ми се намалят задълженията към ливентите. Що за привички?NO,ENT!

147

Анонимен

преди 13 години

Преди години някаква *** евродупутатка от Унгария вдигна скандал на наш евродупутат, мисля че внукът на Радой Ралин---------------- Внукът на Радой Ралин е Димитър Стоянов от Атака, един ***, на когото *** е по-голям от раменете.

146

Българин

преди 13 години

141 - аз ще ти отговоря:1. Пряката издръжка на гъгнивите *** - под формата на помощи - ни струва над милиард;2. Пропуснатите ползи (от това, че не плащат данъци и осигуровки) наближава милиард;3. Нанасяните щети от мангалският бандитизъм са доста над милиард - и това е ВСЯКА ГОДИНА ! Над три милиарда ни струват ежегодно - и няма тенденция нещата да се оправят, защото *** стават все по-престъпни, все по-нагли и най-ужасното - все повече !Ако не ги *** скоро, живи ще ни изядат

145

vrangel

преди 13 години

Само си говорим а нищо не правим зада го прпменим.

144

poohy

преди 13 години

Не девствеността, а умението да джебчийства вдига цената. После цял живот къщовната й работа е с преджобване и кражби да си върне платената за нея сума. Ама журналистите за това не пишат!!!!

143

миленски

преди 13 години

прочетох няколко коментара,по нататък нямаше смисъл.преди да пишете ,вземете малко се информирайте относно тоя тип *** .понеже има разлика от *** и ***,и те се делят на общности и не се мешат ,по принцип това с продаването на булката си е традиция на калайджиите,те са от малкото от тоя етност които нещо работят и мога да твърдя , че държат на хигиената,имат до най -много 3 деца и гледат да ги учат до колкото могат,християни са.