27

octmlc

преди 12 години

muHj61 <a href="eqeotgzmdakc/">eqeotgzmdakc</a>, [url=cvyyhhzvlbme/]cvyyhhzvlbme[/url], [link=vsneyenomadn/]vsneyenomadn[/link], tsensujwqepf/

26

Анонимен

преди 13 години

кауБОЙКО ще направи магистрала до луната та да може най-после и Руснаците да кацнат там.

25

xx

преди 13 години

а Бат Бойко дали им е разрешил сигурно ще им прати Цуци ако не го викнат да запали фитила на модула пред пресата

24

до 22

преди 13 години

Хайде де потърси малко недей чака всичко на готово. Има ги снимките из нета макар не с перфектна резолюция. Сайта не позволява да ти кача линкове, ама потърси чрез търсачката.

23

до 22

преди 13 години

радиацията в поясите на Ван Алън НЕ Е от гама лъчи, ами всъщност представлява високоенергийни протони и електрони. Защитата срещу такава радиация се прави с материали на базата на полиетилен, т.е. не е необходимо да имаш метри оловни стени, че да се защитиш от нея. Колкото до слънчевите изригвания и ISS, досега не е имало умрял космонавт/астронавт от такова нещо, тъй като въпросната космическа станция (както и Мир преди това) се намират на ниска земна орбита (т.е. малко над 300 км), където са прилично защитени от изригванията точно заради поясите на Ван Алън, които задържат частиците (изригванията са почти изцяло от същите тези високоенергийни протони и електрони). А иначе във филма са казали, че усещат радиацията, тъй като орбитата на ISS все пак от време на време пресича част от най-ниските райони на поясите, но радиацията, която поемат е доста малка и на практика безобидна, тъй като човешкото тяло има достатъчно време да регенерира повредените от радиацията клетки.- полетите на Аполо през поясите - радиацията в тези пояси е опасна, но при положение, че се заседиш в тях. Всички мисии, които са излизали извън земна орбита, са минавали през тези пояси много бързо, като самата траектория е така изчислена, че полетът да мине през "най-редките" области на поясите, т.е. там, където концентрацията на частиците е най-ниска.

22

botsos

преди 13 години

Имам малко съмнения относно кацането на луната. Най-значимото от тях е, как са преминали през пояса на Ван Алан и са останали живи?! Има снимки от няколко мисии на различни места с един и същи пейзаж! Това отново е съмнително. Има адски мощни телескопи, а никой не си е направил труда да види дали има знаме и луноходи на луната... Малко съмнително. Ако някой има снимки на тези техники, изоставени на луната, моля да ги сподели. Би ми било адски интересно!

21

Борис Бойков

преди 13 години

Е,са стана интересно...има,ли там знаменца "на звездички",или извъземите роми са ги гепили...ама като им казваха да изделкат некоя гьостерица,те,не метални дръжки ше сложиме...

20

Анонимен

преди 13 години

Абе не знам дали ще е по скъпо, но определено би било ужасно скъпо. Биха били пари хвърлени на вятъра, те вече изследваха луната взеха проби направиха достатъчно снимки видеоматериали, сложиха огледало. Сега има сонда която точно и ясно картографира луната. Толкова ясно, че на снимките от нея се виждат стъпките на хората кацали там както и лунните модули. Русия изгубиха надпреварата и се отказаха, да не вземе да излезе, че изобщо не могат да кацнат там. НАСА влагат пари и ресурс в по научни неща

19

mm

преди 13 години

Не би трябвало днес да е по-скъпо да се лети до Луната, отколкото през 60-те години. Все пак днес имаме доста по-развити компютърни и други технологии, които изобщо ги е нямало в края на 60-те. Друг проблем е това, че нито една страна не се опита да изпрати мисия на Луната. Какво изобщо се е случило там?

18

Анонимен

преди 13 години

Хаха знаещ, май си нищо знаещ. Хората кацаха няколко пъти взеха проби, сложиха огледало там, направиха маса експерименти. Какво да правят повече на луната. Съсредоточават сили и пари в по интересни и трудни неща. Хъбъл, спирит опортюнити, Марс заснемане на луната и слънцето триизмерно и т.н. Няма нужда да кацат всяка година в продължение на 40 години за да доказват на разни многознаещи чугунени тикви, че са били там.

17

знаещ

преди 13 години

Странно защо,но след програмата "Аполо" няма пращане на астронавти на Луната!Все повече се убеждавам,че това е било холиудски театър в някакво студио!И ако тогава с оная техника фалшификацията е била трудно доказуема,то сега такъв фарс просто веднага ще се хване!

16

Анонимен

преди 13 години

Дано е по качествен апарата от стоката коятопредлагат на илиянци !

15

Анонимен

преди 13 години

Абе още ли има *** *** които не вярват в кацането на луната. Русия не можа да кацне там през 1972-ра не можа и през 1992-ра няма да може и 2022-ра. Освен за мулета до МКС и то само за леки ине обемисти товари за друго не стават. Китайците гледай как настъпват, а Русия сключва договор с Индия за доставка на електроника. Горките.

14

bg

преди 13 години

Da vidime koi 4e budat purvi na Lunata-rusnacite ili kitaicite.

13

Анонимен

преди 13 години

Искали ли са разрешение от македонците, та ще пращат нещо на тяхна територия?

12

до РОСКОСОМОС

преди 13 години

Не се развява волно, защото е било в рамка, чугунена тикво червена. Всичките *** конспиративни теории за фалшификацията на мисиите до Луната са разбити на пух и прах. Дори ги даваха в MythBusters, но ти едва ли гледаш нещо друго от денонощния канал от Кремъл.

11

До: № 2

преди 13 години

Интересно ка америкаанско знаме се развява волно,катто е било в рамка?Или може би ти си му духал за вятър.

10

Анонимен

преди 13 години

Забравихте да споменете че и България има пръст в това! Космическия апарат е закупен от Илиянци без никакъв документ и с невероятния тунинг от светещи неонови пръскалки!!

9

Анонимен

преди 13 години

китайците скоро ще станат водещи и в опознаването на космоса.-------------- Нема начин да не станат, щом ти си казал...

8

СТРАНДЖАТА

преди 13 години

Реших да разходя жената уикенда до Луната и се обаждам на таварисшч *** /нали руснаците го дават космически файтонджии/ да запазя два билета... -а той ме пита - отиване и връщане ли?....