25

галактика

преди 13 години

Истинските аромати и вкусове са само в спомените ни / освен, ако не си ги произвеждаме лично/

24

напълно погрешно

преди 13 години

Трябва да си тотално заблуден, за да мислиш, че когато се използват пестициди те не попадат в почвата, а оттам и в зеленчука. Не случайно земята, на която се развива биоземеделие не трябва да е третирана в продължение на десетилетия с пестициди.

23

мери

преди 13 години

Няма нищо ново в новата агенция, само се смениха табелите и минаха под един покрив /ветеринари, фитосанитари, агрономи и някакви,/че на знам как да ги определя/, от РИОКОЗ.Та с две думи нов кокошкорник със стари кокошки.

22

;;;

преди 13 години

ветеринари говорят за пестициди във растения агрономите да говорят за болестите по животните -това ли е наличния капацитет от мозъци във новата агенция по храните?от сега се излагат и ще предизвикат скандали със страните износители.всичко е от некадърност и баджанащината на миро найденов и данчо войнов.

21

Анонимен

преди 13 години

Ало 16ти не са ти виновни ТКЗСТата.Сега земята я върнаха ама никой не иска да копа.Само където дава бързи пари/пшенища и др./ се работи.Останалата земя пустее.Всеки гледа да я продаде да си купи я колица я нещо друго.Всеки иска търговийка не мотика.Това е проблема.Друг е въпроса,че нашите субсидии са ниски но основното е ,че няма кой да бачка.

20

мери

преди 13 години

Аз съм потресена, от кога ветеринари взеха да разбират от зеленчуци и пестициди! До кога ще ни промиват мозъците изкуфели неграмотници? Сигурна съм,че ако покажа на министър Найденов фуражна и хлебна пшеница няма да може да ги разпознае.Къде са специалистите в тази област - агрономи, фитосанитари? Или на някой не му стиска да се чуе истината за качеството на храние,защото тя е много страшна и ще доведе до икономически загуби за капиталистите.

19

Анонимен

преди 13 години

"Тяхно задължение е да не допускат тези продукти да излизат" Ще чакаме африканците да пазят здравето ни и да си спират износа за тяхна сметка? Браво бе, добре че си вярвате!

18

Анонимен

преди 13 години

I AZ SI OSTARGAH GASTITE

17

Спринт - следва

преди 13 години

Българинът намрази поминъка си, в който той превъзхождаше много други градинари .И това е невъзвратима загуба, от която страда днес и ще страда българският народ

16

Спринт

преди 13 години

При австрийците, хърватите, унгарците още съществува споменът за българските градинари, които на място бяха направили зеленчукови градини и са снабдявали там пазара с най-добрите и предпочитани зеленчуци. Ако имате познати в тези страни, разпитайте ги !Къде са потомците на прославените български градинари ? Къде отиде прословутото българско умение ? Ясно е, след насилственото отнемане на най-скъпото на българския селянин - земята и добитъка, при създаването на ТКЗСтата по съветски образец,

15

!!!

преди 13 години

"Обилното измиване с вода или обелването на плодовете и зеленчуците, които купуваме от пазара, би ни спасило от попадане на пестициди в организма."По-голяма тъпня не бях чувал.

14

до 4

преди 13 години

"КАК ВО БЕЛЕНЕ"Не бе, човек, вносителите за за Белене....

13

0

преди 13 години

Eto zatova smqtam da jiveq v ku6ta na selo i sama da si proizvejdam vsi4ko.

12

555-*

преди 13 години

Отровните храни са резултат от вечния стремеж на човека към печалба. Само дето "лаком гъс кръв сер.е".

11

Анонимен

преди 13 години

трябва да се забрани вноса на всякакви продукти от държавици от третия свят като турция,йордания,египет и мн.други

10

Иван

преди 13 години

А някой от вас да е чувал за "ГИМЕЛ"?На мен това ми прилича на нагласена работа.П.П.Ако нямате да кажете нещо конструктивно, моля да не ми отговаряте.

9

буба4ко

преди 13 години

забравих да кажа че миенето и изплакването вършат слаба работа. може би да се махат 20-30% от пестицидите. Ако с измиване и накисване се махаха отровите, нямаше да ме приемат по спешност в болница преди година защото ми се бе подул езика и гърлото и не можех преглъщам...и това след ядене на варени зеленчуци, киснати около час във вода!

8

домакиня

преди 13 години

Ето Ви най-добрия метод за да намалите пестицидите. В голям съд с вода сложете зеленчуците и прибавете към водата сода бикарбонат. Киснете 30 до 60 минути и изплакнете обилно с вода. Краснавиците задължително белете и отрежете смело двата и края. Тка можете да си приготвите салатата най много за три дни. Не яжте престояли зеленчуци защото нитратите се превръщат в нитрити.

7

буба4ко

преди 13 години

От година и половина имам алергия към консерванти и пестициди (имах и към месо но тя се махна вече). Но миналата пролет повечето зеленчуци-80% ми правиха проблеми...мн обичах домати, но спрях да ям пресни а само консерви.Наистина няма как да се разбере по външния вид - купувал съм домати - добри са. На другия ден, от същия човек...подувам се много :(А и беленето не помага много. може би маха 2/3 от отровите, но пак ги има!Най-сигурно е след термична обработка - само тогава съм нямал проблеми

6

Коста

преди 13 години

Ех....Там,сред бетонните градини,където сега бродят чужденци туристи,и кълчат крак Златки,едно време дядовците ни гледаха плод и зеленчук,и дори и не са си мислели какво е туй плод или зеленчук да е опасен за здравето.Пък сега ще си гледаме чужденците,ще си сресваме Златките,и ще си белим и накисваме плодовете,белким ни пожалят пестицидите.....:(