60

Ж.Димитров

преди 13 години

Синята зона отдавна се изродила във форма на рекет и корупция. Очевидно се отклоняват огромни средства от приходите, а Общината вместо да предприеме мерки - превръща таксата в данък. Според годишния финансов отчет на Център за градска мобилност ЕООД, за още цялата 2009 г. са реализирани Приходи синя зона в размер на 5,893 млн.лв. За работните 253 дни през 2009 г, това прави по около 23 230 лв. на ден. При официално 10 хил. места за паркиране в синята зона, това означава, че от всяко едно п

59

Lubov

преди 13 години

A dano namalee trafika !

58

Софиянец

преди 13 години

Пълни ***.оти са тези от ГЕРБ, но всъщност какво очакваме от мутренско-полицейска партия? Но както отпелязаха по-долу, на тези не им пука за трафика, вашно е наш'те хора да си вземат парите. Не съм сигурен дали няма как да се осъдят тези рекетьори, поне за вдигането на часовата бариера до 20часа - това го няма никъде в Европа. Нали идеята е уж да се намали трафика в РАБОТНО ВРЕМЕ !!! Какво е това 3 часа след края на работния ден!!!Бойко срина тотално София и няма кой да го озапти!

57

Анонимен

преди 13 години

а през юли и август,като заминат хората на море,трафика съвсем ще намалее. тогава обаче,въпреки,че са си платили 120 лв. за годината,хората,живеещи в центъра и отишли на почивка в слънчев бряг ,ще шарят и там за паркинг ! а за незаетото място в центъра,което вече е платено от тях,ще плаща някой,дошъл пък от провинцията. ...нещо доста се оскъпява това паркиране !!!!!!!!!

56

Реформиран

преди 13 години

Адресната регистрация не е от значение , само платената комунална услуга!?Партидите са на името на собственика на апартамента, но в него може да живеят и други, които са собственици на МПС-то. Как ще удостовери че живее там като няма партида на негово име, а на името на родителите му , примерно, а те не са собственици на автомобила. Кои какво ще удостоверява ?

55

Анонимен

преди 13 години

Абе общинари, колко сте прости!! Можете да намалите трафика не с 25 а с 99 процента - просто направете паркирането по 15 лв. на час от 5 и 30 сутринта до 11 и 30 през нощта!!!С ръка на сърцето ви казвам!!! Няма по-глупаво управление от това на ГЕРБ!!! То не бяха данъци, акцизи, глоби, такси, актове, ограничения и всичко подобно, което само една ченгеджийска глава може да роди!!!

54

ЗнакСтоп

преди 13 години

Тия не искат да решат проблемите с паркирането и най-вероятно не могат. Искат просто да вземат пари. Искат да вземат пари без да си мръднат задните части от офисите си. Въвеждат някакви такси и ги събират. И искат да събират повече. Това е. Ако искат да се решават проблемите трябват подземни паркинги, нови улици и булеварди, нова организация на движението и т.н. - все неща сложни и трудни за паразитната бюрократична машина. По-лесно е да вдигнеш таксите на някакви си зони - и каквото падне.

53

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ

преди 13 години

Някой знае ли кои пичове си делкат(делят) парите от синята зона в София , и в кои кръчми ги пият.

52

бафанабафана

преди 13 години

я тия болнави мозъци как щели да решат проблема!? Не с нови паркинги, а с по-висока цена на паркирането. Това е все едно на болния да му вдигнеш цената на лекарствата, и да очакваш по тоя начин да се излекува!!! Фандъкова, у ред ли си ***? Още омраза ли искаш да акумулираш в себе си? До сега не ти ли стигна?

51

преди 13 години

е ако и сега си замълчим с наведени глави/после ако искаш да е===ш жена си или друга трябва да платиш на общината / така е на такъв народ такива закон/ честито ви малоумно прав---ство/

50

Мустакат общинар

преди 13 години

Помнете ми думата - този проект няма да мине....... тука вече ще стане ГОЛЕМИЯ СКЕНДЪЛ.

49

некоректно

преди 13 години

"От май, когато новото зониране ще влезе в сила, ще се плаща по-скъпо за паркирането в "синята" зона - до 2 лева за двучасов престой на автомобила."Написано е некоректно. Цената ще е 2 лв на час при максимална възможност за престой до 2 часа. Както сте го написали излиза че няма да има разлика в цената.

48

хахаха

преди 13 години

АЙ ЧЕСТИТО! А до есента трафика ще изчезне като забранят в софия да се движат коли освен G и S класи :D :D :D :D :D :D :D :D :D

47

Do Fandukova

преди 13 години

KMETICE, NEMA LI POGLEDNE6 KAKVO TI E PISAL CHOVEKA S N 43.KAKVO VI PRE4I DA GO NAPRAVITE KATO V AMSTERDAM?LAPKANE NEMA DA IMA, LAPKANE...PITAM SE, AKO IMA PROKURATURA. ZA6TO NE SE NAPRAVI EDIN ANALIZ KUDE OTIVAT PARITE OT T.N."SINQ ZONA"? KAKUV E TOZI TEROR NA JIVEE6TITE V CENTURA?DANUCITE NAI-VISOKI, NAI-6UMNO, NA-MRUSNO, NAI-SKUPO, NAI-TRUDNO....I SEGA OTNOVO.AKO IMA MISLE6TI HORA NEOBHODIMO E DA SUZDADEM GRAJDANSKO SDRUJENIE I ZAVEDEM DELA NA DASKALICTATA I LAKEITE I. DA PLA6TAT OT DJOBA SI.

46

Staroro

преди 13 години

fandukova......imash li prijatel avdjia??Pitam shtoto ako nemash da ti namerim edin i da ti frasne dva tri 12.kalibur i da ni oturvesh ot prostotijata si.A i toia Hristov, zama, i na nego da rezne 2 pushki.Podloga si na Borisov ,toi nishto ne napravi kato kmet a i ti sega.Molim te odi si na selo ot de si doshla.Tuk trebvat umni i mojeshti hora.Daskalicite v shkolata.Pisna mi nekakvi daskalici, pojarnikari, milicioneri i dr. da ni se izrejdat.Do koga she gi turpim tia be hora?????

45

ULAF

преди 13 години

НАСОЧЕТЕ СЕ КЪМ ЧОВЕЧЕТО, КОЕТО "ДЪРЖИ" РАЗПЛАЩАНИЯТА В ОБЩИНАТА И РЕШАВА НА КОГО ДА ДЕ И ОТ КОГО ЩЕ ПОЛУЧИ .... ТОВА НЕ Е ФАНДЪКОВА.... ХОРАААА НЕДЕЙТЕ ДА МЪЛЧИТЕ, А СИ ТЪРСЕТЕ ПРАВАТА ......

44

Анонимен

преди 13 години

Кога ще направят подземни нормални паркинги в центъра на София??? Както е навсякъде по света??? Какви са тези зони, глупости...без никакви инвестиции събират пари! В събота и неделя няма едно място свободно по улиците на центъра да се спре!

43

Анонимен

преди 13 години

Живея в Амстердам. Тук има адресна регистрация ако човек пребивава по някакъв друг повод осен турист. След като човек се регистрира и си плаща данъците в дадения район има право да си паркира колата срещу 90 евро за 6 месеца с какво и да е международка регистрация и на името на когото и да е. Няма лепенки по стъклата, всичко се проверява по регистрацинния номер. Също няма винетки за пътищата и се пътува свободно. Местата за паркиране не са по тротоарите и в калта, а са като хората направени.

42

Ръжения

преди 13 години

Трябва всички да бойкотираме тази такса за паркиране, пък да видим откъде ще извадят ресурс да ни вдигнат на всичките колите. Трябва да покажем, че сме народ, а не *** и не може всеки алчен *** да ни извозва когато си поиска.

41

Анонимен

преди 13 години

Не разбирам защо собственика на гараж ще има някакво право на улицата която е пред гаража му а аз подобно право на улицата пред дома си нямам