43

дида

преди 13 години

моето мнение е че отпуската трябва да се ползва през годината всеки има нужда от почивка. Никакво отлагане на отпуск!

42

Анонимен

преди 13 години

до ...Точно за държавния сектор не ми говори, целия цирк с прословутите отпуски и графици е заради депутатите. Щото си взимат болнични или са в командировки, вместо в отпуска и им се натрупват години отпуска. И за това всички ние, останалите сега ще почиваме по график. Макар, че кой може да предположи до 1/2 година какво ще му се случи за да знае кога да си вземе отпуската.

41

mari

преди 13 години

Като претендираш за отпуск, ползвай го за годината, като не ти трябва, защо изобщо го искаш?

40

...

преди 13 години

От коментарите си личи, че всеки "одобрява или не", седейки на своята камбанария.В частния сектор- няма проблем с отпуските, защото такива няма, или са малко дни и се ползват когато работодателят реши да ги даде.Ако реши.Но на ведомост ги отчита като ползвани.Работниците си мълчат, за да загубят работата си.Получават заплата в плик, подписват се на друга/по-малка/ и други подобни.И мълчат.В държавния сектор всичко с отпуските е по закон, но там се намесват политиците и пак проблем.

39

ivza

преди 13 години

Стига бе ***-отпускът се дава за да си починеш за годината, да се откъснеш от тъпотията и т.н.Ако не си я ползвал-адио, значи си преценил че нямаш нужда.Аз съм за това-по кодекс-20 дни и толкова.Шефът те пита кога, а ако не искаш-заповед и ..приятна отпуска от- до.Толкова.стига с тези локуми в парламента-те не знаят какво искат,а .....електората, избори идват.

38

нервна

преди 13 години

Прехвърлянето на дни не е проблем,но този предварителен график е асолютна глупост!!!.Животът е динамичен и не можеш предварително да знаеш кога ще ти се наложи да отсъстваш от работа.При грипни епидемии кой ще ти гледа децата? Ако ти се наложи с дни да обикаляш болници с някой близък,или администрации? Че то за едни документи можеш да висиш цял ден! Абсурдно правителство - безумни закони!

37

Анонимен

преди 13 години

Ето и аз от сърце ще ги напсувам от сърце. Това са пари които съм си изработил. Какви са те че да ми ги взимат? С какво право някоя дебела депутатка ще ми взима парите? Всички по 1 дело в Стразбург и да вземем парите на тази т.н държава

36

до 28

преди 13 години

Помислете за компютър,софтуер някаквъв.С тефтер не става!А и мисля,че се изисква определен стаж преди да се ползва отпуск.

35

Анонимен

преди 13 години

ПРАВОТО НА ОТПУСК Е ИЗВОЮВАНО ОТ РАБОТНИЦИТЕ И СИНДИКАТИТЕ ОТ ЦЯЛ СВЯТ И Е В ИЗГОДА И ПОЛЗА НА РАБОТНИЦИТЕВ ЦЯЛ ДВЯТ СОЦИАЛИСТИТЕ ПОДКРЕПЯТ РАБОТНИЦИТЕ ЗА ПРАВОТО НА ОТПУСК-ПРИ НАС ОБРАТНОВ ЦЯЛ СВЯТ ПРОФСЪЮЗА СЕ БОРИ ОТПУСКИТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕЗ ГОДИНАТА И ТОВА СЕ СЧИТА ЗА ПОСТИЖЕНИЕ НА РАБОТНИЦИТЕ -ТУК СЕ ЗАЩИТАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА НЕ СЕ СПАЗИ ТОВА ПРАВОГЛОБИТЕ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА ГОЛЕМИ АКО НЕ ПОДСИГУРЯВАТ ОТПУСКИ БСП ИСКА ДА ЗАЩИТИ НАЗН.ДЪРЖ.СЛУЖИТЕЛИ ОТ СЪКРАЩЕНИЕ СОЦИАЛИСТИ?

34

Глезената-Гледаната

преди 13 години

Който има отпуска да му мисли. Мен изобщо не ме интересува.

33

Д-р Лекува Герболест

преди 13 години

Тия *** винаги правят каквото си решат, колкото за графика, имам съмнения че някой ще го спазва, ако реша да правя ремонт в къщи, и той не е съобразен с графика да не мислят тия маймуни, че ще се съобразя с графика?

32

Тра-ла-ла

преди 13 години

А, бе какви отпуски пак, какви пет лева?! И как въобще ви остава отпуска от минали година?! Чудна работа. Мен никога не ми стига, че и неплатен ползвам допълнително.За да ви остава отпуск - или си почивате през работно време и не си ползвате редовния платен отпуск; или са ви много големи отпуските, та колкото и да ползвате - пак ви остава; или просто ви е по-приятно да си прекарвате нищоправейки времето в службата.

31

:))

преди 13 години

не, псуваме опозицията от сърце! :)))

30

Д-р Лекува Герболест

преди 13 години

Не ги псуваме от сърце а от сърце и душа. Защото ни писна те да решават дребни проблемчета, като проблема с отпуските, проблема с болничните и прочее проблеми измислени от калпавото им управление, вместо да решат проблема с кризата, сякаш отпуските ще оправят България и ще я извадят от икономическата криза.

29

Анонимен

преди 13 години

Проблем с отпуските е в държавните и общински служби защото назначенията на служители си е политическо. При смяна на властта се сменят и служителите да ама при уволнение се плащат и натрупаните стари отпуски и тука е същността на въпроса, че за да могат да уволняват ГЕРБ трябваше да изплатят отпуските на уволнените да ама пари като няма голям проблем.Иначе в Софийска община кмета Фъндъкова може да уволни заместниците си за един ден и да им се изплатят старите отпуски и пак да ги назначи наново

28

Анонимен

преди 13 години

Какви отпуски ,бе мама ви ***!Хората нямат работа с години! Скапана слагаческа журналистическа мафия.

27

Веселина

преди 13 години

А на снимката ясно се вижда най-разумния изход от положението! Стягайте куфарите, братя българи! :-)

26

Анонимен

преди 13 години

хахахха единственото правилно в статията, е че ги псуваме на воля!!!!Работя във фирма с 300 човека, и има постоянно текучество.Искам да попотам управляващите как точно да изготвя и следвам този график, след като почти всеки месец колектива е различен????

25

SP

преди 13 години

Ей, аман с тия отпуски! 2 години се занимаваме с изчистването на отпуските! Ще застрелям някой, другите от страх ще умрат!

24

Анонимен

преди 13 години

*** герберски кратуни, подкрепени от 20 мъдурковци...