91

БАЧКАТОР

преди 13 години

Абе ибрахимка ако си чел историята там има един дял където пише че хан Борис когато приел християнската вяра избил 52 боилски(болярски) рода, които държали за старата вяра . В крайна сметка християнството било наложено над народа на България и през вековете населението е било все християнско. Не се споменава никъде за ислям в българските земи, докато не идват османските садистични орди. Та като как "твоите" прабългарски предци в Делиормана са били християни а ти си мюсюлманин?

90

КараИбрахим

преди 13 години

Чак с дръпнати очи,не.Но има известен монголоидизъм.Включително и аз като се погледна в огледалото ги откривам.Но монголоиди са източните тюрки.При западните тюрки преобладва европеидния вид с малки монголоидни остатъци.

89

Кублай хан

преди 13 години

ДПС е противоконституционна партия и това, че някакъв елемент се е отцепил от нея и блуждае в медийното пространство, не трябва да касае честния и родолюбив български гражданин.

88

Анонимен

преди 13 години

какви славяни какви 5 лв.,и как се създаде русия

87

цар Петър

преди 13 години

Траки и славяни са по природа свободни хора и могат да живеят без държавна служба, докато *** без власт и пари никоя жена няма да го погледне, освен ако не я купи от пазара и докато я оправя, тя ще гледа настрана.Затова мангалоподобните все държави и власт им са в главите.Русия се е създала за да се защити от набезите им и наче славяните и до днес щяха да са без държава и да живеят свободно и с повсеместни алкохолни запои.

86

Анонимен

преди 13 години

аз не съм виждал там някой да е с дръпнати очи ,а ти

85

ooooooooooo

преди 13 години

Ей, ибрикчията, я се скрий от дупката от която си се пръкнал и не давай оценки!Ако толкова ти се ще да си "Мохамед Реза Пахлави", ходи си при тях!Писна ми от недоклатеници, дето търсят под вола теле, ама сте сбъркали - не е вол, а е бик и сещаш ли се , какво ще намерите?

84

КараИбрахим

преди 13 години

Така изследванията на скелетите, извършвани от антрополозите, ясно показват, че в границите на България абсолютно доминират европейските расови типове (особено средиземноморският), докато монголоидните черти се намират главно сред тюркското население в Североизточна България (мястото, където някога са се населили българите на Аспарух) и в Кърджалийско. Към същото насочват и езиковите данни. Докато в съвременния български език има две или малко повече думи от прабългарския, в унгарския те са над 300. Т. е. унгарците имат 150 пъти повече езиково наследство от прабългарите, отколкото съвременните българи.Защото последните наистина нямат нищо общо с прабългарите. Само са им присвоили името. Българската нация и съзнание сред славоезичното население в източната част на Балканския полуостров са резултат от процеси, протичащи през последните два-три века и нямат нищо общо с оригиналните българи, чийто наследници се намират днес сред турското население на Североизточна България и сред прогонените от България турци в Турция.Обсадени от все по-големия брой данни от различни науки, самотно и жалко се инатят историците тип Божидар Димитров, но и тяхната конска опашка изглежда все по-проскубана и клюмнала.

83

КараИбрахим

преди 13 години

Парите са готови,моето момче.Идвайте с Божко и Волен,да ги вземете от Анкара.Да не забравите фенера и вазелина само.Ти естестествено не си чувал,колко пари дължи България за земите на турците от 1878 година.Затова по-добре си трайте,че да не се окаже,че имате да давате.

82

АЗ

преди 13 години

ТУРЦИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА !!!ТОВА СА БЪЛГАРИ МЮСЮЛМАНИ-ИЛИ ВЕЧЕ ТУРЦИТЕ ИМАТ ПРЕТЕНЦИЯ ИСЛЯМА ДА Е ТУРСКА РЕЛИГИЯ?:)))))АКО ИСКАТЕ ОТИДЕТЕ С ТОЯ ДОВОД В ИРАН..ИЛИ В 300 МИЛИОНН ИНДОНЕЗИЯ?:))))) А ТОВА ЗА КАКВО СЕ МИСЛИТЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ-ПРАВИТЕ ГО САМО ЗАЩОТО СТАНДАРТА НА ЖИВОТ У НАС НЕ Е ВИСОК..АКО БЯХМЕ БОГАТА ДЪРЖАВА-ЩЯХТЕ ДА СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРИ:)))))ВИЕ ВИНАГИ СТЕ БИЛИ ВЪРТИОПАШКИ

81

rumen221

преди 13 години

Караибрахиме, Приятели,- Турция, е създадена през 1923г...!!!- България е загубила суверенитет от Османския бейлик, станал по-късна империя..., а през 1878г .сме си възстановили Държавата..., използвайки чужда кръв...!!!- Време е всички държави произлезли от бившия османски бейлик да обявят 3 Март за национален празник... Включително днешна Турция...!!!Но има и проблем - Патриотите и Шовинистите...,- "Патриотизъм" е любов към родината...- "Шовинизъм" е омраза към чуждите родини...!!!- Българските и Турските патриоти могат да се разберат..., както е станало през 1925г., с Ангорския договор...- Българските и Турските шовинисти - НИКОГА...!!!- През 1925г. всичко е претеглено и в Ангорския договор е записана разликата която Турция трябва да доплати...! Ще плаща...!!!- След 1925г., между България и Турция няма бежанци и изгонени, а само изселници, които "Запазват правата си върху имотите си"...! Тези имоти никога не са били национализирани и все още са си владение на преселниците..., но проблема е, че за тези имоти се дължат много данъци на Българската държава..., а в Турция бяха конфискувани стотици имоти на Църквата ни, за неплатени данъци...!!!- Никой не говори за любов и омраза, освен активистите на ДПС, а то става дума само за имоти..., изчислени в пари..., инфлация и законна лихва за забава...!!!- С риск да се повтаря, но по въпроса за имотите на Тракийските бежанци, се изказват твърде много Комплексари и Депесари...!!!- Проблема е кристално ясен...:- Пиеш и плащаш..., а и сиренето е с пари дори за приятели...!!!- Когато пиха и ядоха на корем анатолийците им беше хубаво..., сега ще плащат...!!!- Господ забавя, но не забравя...!!!

80

Анонимен

преди 13 години

Цецка Цачева пита:И. Командира - тук.С. Гей - тук.Б. Генерале - тук.Г. Гоце - тук...и т.н....А. Сокола - тишина....а вчера беше ли на работа, а миналата година!?!?При спор: Беше. Не беше. Беше. Не беше. Беше. Не беше.....Нервиран вика-Не беше!Учуден, но сигурен - Е беше.Кой, Фиодосиева!Не Яне Янев. :-)))))))

79

КараИбрахим

преди 13 години

Ами,ей затова,бе моето момченце:Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,

78

Анонимен

преди 13 години

"През ноември 2008 година бившият директор на ГДБОП генерал Ваньо разказа..."Генерал Ваньо:))Генерал Ваньо Танов ли е това?Или друг?

77

КараИбрахим

преди 13 години

Цецо,ти ли си бре изеднико?Пращай качулките,ще ги чакам на летище Кенеди.

76

3 годишен

преди 13 години

А защо тукашните турци хич не приличат на турските турци и не са толкова зурлести.

75

:)

преди 13 години

Леко, че лигите ти пръскат монитора бе *** ( последовател на Абу Касим Абдаллах - Мухамед) Ще се пръснеш от злоба еййййй просто момче.

74

Анонимен

преди 13 години

Мълчанието на българите Защо на българите не им се говори за червеното минало?След краха на комунизма в България някогашните служители на ДС успяха да направят истинска кариера - в политиката, икономиката, медиите. И никой не им попречи - казва германският историк и политолог Бьорн Опфер-Клингер.Стари агенти с нови именаПо-нататък в интервюто журналистите на "Дойчландрадио" искат да узнаят какво се е случило с ДС след 1990 година. Бьорн Опфер-Клингер им отговаря така: "По всичко личи, че е било извършено бързо изчистване на досиетата, за да няма информация за хората, работили за комунистическите тайни служби. В същото време Комунистическата партия си сменя името, преструктурира се и оглавява целия трансформационен процес в страната. Тогава тя преназначава много от служителите на ДС в новите тайни служби, които отчасти само получават нови имена.

73

ДПС в Сибир

преди 13 години

Ибрахим Ага по буквата на Наказателния Кодекс ти в момента пропагатндираш сепаратизъм и етническа и религиозна омраза. Интересно, защо сайт като Днес.БГ допуска на страниците му да се призова за сепаратизъм? Това не поставя ли и самия сайт под ударите на НК?

72

КараИбрахим

преди 13 години

Прав си.Но в момента носите името на нашите *** орди дошли от изтока.Държавата ако се наричаше Тракия,нямаше да има проблем.