202

lilly alex

преди 13 години

prez dva meseza vakanziq, bravo .ok.to kakvo e sega? po zeli 8 ili 9 4sa dezata sa v u4iliweto i niwo kato rezultat zawoto dezata se umorqvat i nezapomnqt.osven tova 8 4asa sednali bez igra i sport.parvo stavat glupazi vtoro nezdravi.daite im igra.po malko 4asove pove4e znaniq.

201

Маги

преди 13 години

На този Игнатов до кога му е мандата???

200

Барса

преди 13 години

Абе да овеличът зимната ваканция с 5 дена и сичко си е ок :p

199

Klaviatura

преди 13 години

Как пък разбра, че само посредствените ученички избирали да бъдат учители? Това не е вярно, хайде да не го обръщаме на сексизъм. Има страхотни преподаватели и от двата пола, които дават всичко от себе си и са ВИСОКО образовани, ВЪПРЕКИ мизерните заплати. Изборът на професия е не само заради пари, но и по призвание. Нещо, което явно не разбират много хора!

198

Един човек

преди 13 години

Значи сега вместо децата да се радват на последните хубави дни на лятото от 1 до 15 септември, ще имат тази възможност да си играят до насита в началото на ноември, когато температурите са тропически, а дъжд не вали. Поздравления на този титан на мисълта.

197

monitor

преди 13 години

Начало на учебната година- 7 ми септември.Разликата до 15 ти да се прехвърли към зимната ваканция и матурите да се извадят от графика/те не са задължителни/. Промяната в средното образование да започне от висшето,което не подготвя истински учители.Колко от тях ВПАДЕЯТ чужди езици,имат международни професионални контакти и ползват компютри в обучението? Поради ниските заплати в училище не останаха мъже учители,а момичетата които избират тази професия са посредствените ученички. Е,как да се по

196

пепи

преди 13 години

Не е глупост, а е наглост. Разчита се на националните предатели, за да разбият окончателно българското образование. Колкото по-ниско образовани излизат от училище и университета, толкова по-големи са шансовете на мутри като тиквата да управляват България.

195

Анонимен

преди 13 години

До даскал БотьоДобре,че и това може да се отдели в тази криза.Точно затова много се ядосвам на сънародниците от *** етнос,които махват с лека ръка на възможността да получат поне основно образование което НЯКОЙ ДРУГ ПЛАЩА.Защото те не плащат и данъци,а от онова,което им се дава наготово избирателно вземат- предпочитат блага,срещу ползването на които от тях не се изискват никакви усилия!След време нашите деца ще работят, за да им осигуряват социални пенсии и социални помощи за техните деца.

194

Даскал Ботьо

преди 13 години

Единният разходен стандарт за дете през годината е 1260 лв.Разпределено за деветте месеца и половина, колкото е учебната година , прави по около 130 лв. на месец . В тези пари влизат обучение, учебни помагала, които са безплатни от 1 до 8 клас, отопление , ток ,вода ,безплатни закуски за децата до 4 клас. Мислите ли ,че е много?

193

..

преди 13 години

Как ще сравнявате България с Франция? Там откога почвали,какви почивки имали .. ами замислете се малко,дали климатичните условия в България, съответстват на тези във Франция,Германия и т.н.!

192

Анонимен

преди 13 години

Подкрепям 206,чудя се на тези,които мислят,че предложението му е в полза на богатите.Техните деца ги карат до школото с частни шофьори,или ги взима от дома микробусче на частно у-ще!Говорим за тези,които разчитат на обществен транспорт между 6.00 и 6.30 сутрин или вървят пеша по неоживени и неосветени места.Основното ми у-ще беше в центъра на София,но в тиха уличка.Ексхибиционист дебнеше там една зима,при това около 7.15,когато децата идват,нали е тъмно?Бащите побесняха.Прочетете и пост.210 тук!

191

родител

преди 13 години

"Децата до 12 години - кой ще ги гледа, когато стоят в къщи?"Ето това беше най-просташкото изказване, когато стачкуваха учителите! Сега пак го виждам. Кой ще ги гледа?! В училище децата ходят, за да се образоват. А при мен лично, решението да не са сами беше наемането на детегледачка!! Срещу заплащане! И както са добре образовани, така са и добре възпитани. Възпитани от мен, като родител, и от жената, на която плащах... доста добре!поздрави на всички, които ползват всичко по предначначение

190

Анонимен

преди 13 години

И аз подкрепям 216, ама имитират промени, откъде ъкъл да се сетят, не живеят като нас. Имат си шофъори.

189

Анонимен

преди 13 години

Предлагам на Министър 0.6% по-добра идея, просто да увеличи Коледната ваканция.

188

Анонимен

преди 13 години

Тази идея не е добра по-две причини:1. Прекъсва се учебния процес, а после трябва време за наваксване.2. Децата до 12 години - кой ще ги гледа, когато стоят в къщи? При тези еманципирани баби и висок таван на години за пенсия?

187

Анонимен

преди 13 години

До "Вили. 216."Дете, което вече ходи на училище може да излезе от къщи и след като родителите му са отишли на работа. Как отиват на училище онези, които учат след обяд? Тук не става въпрос за глезотии!И откъде бихте могли точно Вие да знаете колко настинки са получили ученици, отивайки на училище ненормално рано през зимата и чакайки по спирките при -10 градуса? Между 6.00 и 6.30 ч. сутринта общественият транспорт не е през 5 мин. За девойките и "пустите"места по тъмно не говорете, грехота е!

186

Мария

преди 13 години

Аз съм учителка. Не виждам причина, поради която учебната година да започва от 1 септември. Зимната ваканция може да бъде по- дълга, както преди, и без да се започва новата учебна година посред лято, когато хората още ходят по почивки, а някои от учителите работят допълнително. На никой не му трябва есенна ваканция. Но Коледната спокойно може да приключва на Ивановден. Хайде, стига с този 1 септември!

185

Вили

преди 13 години

А работещите родители, чийто работен ден започва в 7:30/8:00? Да си наемат бавачка, която да води децата им до училище, за да могат децата на по-заможните да се наспят? Не съм чула за нито един ученик, който да се е разболял от излизането рано сутрин. Освен това часът на тръгване и възможността за насилие в "пустите места" не са тясно свързани. Моля ви се, претенции.

184

nabor '90

преди 13 години

tia podrastva6ti narkoman ne trqbva da im se dava izo6to po-golqma vakancia , te vuv 9 u4ebni meseca vlizat ima nqma 4,,5 ,ako im se dade vakancia tfa zna4i pove4e vreme da skitosvat po ulicite ,da se napivat i da pu6at , buklucite malki .Ama za tfa roditelite im sa vinovni

183

Анонимен

преди 13 години

Тея луди ли са? Ако искат децата им изобщо да не ходят на училище. Те и без това бягат 1/3 от часовете и сега трябва да стане официално със ваканция от 1 седмица през месец? Ех, ако можеш да се върна в училище...