114

Против

преди 13 години

много умно, ся и лятната ваканция ни намалете и после к'во ще остане, коледната ни ваканция едва ли ще е удължена с 15 дни,няма смисъл по-добре да си започваме от 15-ти септември пък коледна ваканция колкото дадат и това е, какво ще ни намаляте сега и лятната ваканция все едно е много дълга , човек да не може да си почине от вас...вземете оправете законите и заплатите на хората, че има толкова бедни хора заради вас и престанете да се чудите каква промяна да извършите в учебния процес,аман!

113

Az 4ovekat

преди 13 години

Po primera na parlamenta, spravedlivo e u4enitzite da iskat goliama vakantzia. 99% ot bulgarite imitirat, 4e rabotiat.

112

СИБАНКЯ

преди 13 години

Егати глупавата идея да започва уч. година на 1-ви септември! Да се надяваме ,че дотогава ГЕРБ ще е вече само история!

111

obqva

преди 13 години

obqvata.net Обявата.нет обяви, obiavi, obqvi

110

Анонимен

преди 13 години

Прав си учителите казват че в програмата за 2 клас има материали които се учат от 4 ти нагоре.Но да не се притесняваме, че в и учебниците почти няма нищо за учене да наблягат на тетрадките за писане.

109

4UITE VSI4KI

преди 13 години

SLED 10 GODINI KATO PORASNEM S KAMANI I DARVETA 6TE IZVIEM 4ERVENITE DINOZAVRI I 6TE SE NARE4EM SVOBODNI 6TE SE NAREDIM DO BOTEV I LEVSKI A TIQ DU6MANI 6TE PRATIM NA ONQ SVQT DA GI SADQT BOGOVETE

108

hitzkov

преди 13 години

Живея в Украина 20 г. имам две деца на 19 и 12 години.Тук учебната година започва на 1.09.Учениците имат есенна ваканция от25.10 до31.10,зимна от 25.12 до10.01,пролетна от 1.04 до 10.04 и лятна ваканция 3 месеца юни,юли и август.Средното образование е задължително учат 11 години.Който иска да се учи-се учи,а който не иска търси начин как да не го прави!Количеството просидени часове зад чина не означава качественно образование.

107

dedo

преди 13 години

Направете ги 4 от по 90 дни.

106

Ice

преди 13 години

ругите страни си имат традиция от години.ТУК започваме учебната година на 15.09. не се ли замисляте,че има почивки на ниски цени през септември и МНОГО ХОРА Е ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТОВА(не всички са с високи доходи). По-скоро да се разтовари учебната програма.В началните класове се учат неща за 5 и 6 клас-децата трудно "смилат" това,уверете се сам като видите учебниците.много няма да загубим,ако се почива с 5 дни повече зимата и се започва есента на 15-ти септември.Нека ОБЩЕСТВОТО даде глас "ЗА" 15.09.

105

мнение

преди 13 години

Правилно е, че не е важно колко е продължителен престоя на учениците, а колко е ефективна организацията на учебния процес. Излишното и претоварено учебно съдържание претоварва учениците. Лошата база и обучението на двусменен режим в много училища особено в градовете пречат на качеството на обучение.Децата няма къде да спортуват, училищата разполагат с по 1-2 спортни площадки и 1 физкултурен салон, зле оборудвани и поддържани. Към това трябва да се насочи МОМН, а не към удължаване на уч.година.

104

Не сте ли съгласни

преди 13 години

"Поставяме децата си в затворени стаи,за да зяпат стените,и се преструваме,че така те научават нещо за живота..." Алекс Нуриега

103

учител

преди 13 години

Всеки грамотен човек знае, че добър резултат се постига при правилното редуване на труд и почивка.Учениците, които наистина имат желание да постигнат добри резултати,са прави.Необходима е по-голяма коледна ваканция.А тези, които не желаят да се образоват и целогодишно да престояват в училище, пак няма да научат нищо.Зависи от семейната среда, а не единствено от броя на дните, които детето "престоява" в училище.

102

Ива

преди 13 години

Напълно подкрепям коментар 86.

101

NavNav

преди 13 години

Една от основните причини за неграмотността на учениците са неграмотно написаните и несъобразени с възрастта им учебници. Децата са претоварени, логично е да искат малко повече почивка.Ако се оптимизира учебният процес и се коригират учебниците, зимната и пролетната ваканции могат да бъдат удължени с по една седмица, без това да се отрази на лятната ваканция.Стига с това идиотско българско мислене: "Дайте сега да отрежем от тук, за да закърпим дупката там"!

100

vvv

преди 13 години

Истината е, че от черно брашно , бял хляб не става!Излишно е да говорим за ваканции, при положение , че до 4 клас не се повтаря клас и в по - горния етап пак се минава с двойка .Че защо да учат децата ,тогава? А защо ние ,данъкоплатците да теглим този хомот.На който му се учи , да учи .Който не иска да учи- да му мислят родителите.Никакви помощи за безработни *** . Ние работещите българи ,май вече се нуждаем от такива , за да може да издържаме децата си да УЧАТ.

99

Анонимен

преди 13 години

МОН да вземе и да изгони некадърните си психопати директори на училищата в провинцията .Доста са .

98

Атака

преди 13 години

В русия е така защото там зимата е -20, -30. Тук на 1 септември е 30 градуса! А и както казах, не е проблема в недостига на часове. Не трябва да се търсят проблеми където ги няма!Аз мога да кажа, че ако идат в което и да е училище през 2-рия срок и видят колко хора от 12 калс ходят в часове..., но за сметка на това разходите за заплати и др. са си нормални!Съвсем съвсем проблемите не са свързани с ваканците и много се дразня от хора търсещи проблеми където ги няма, а реалните проблеми остават!

97

Анонимен

преди 13 години

1 септември като начало на учебната година е добра идея- не само в Русия е така-проверете. Това дава възможност наистина по Коледа да има по-голяма ваканция както и по Великден. Дългата лятна ваканция довежда до пълна забрава на учебния материал и режим (пък и сега учениците не помагат на родителите си на село...). Добър пример има в Туция - там първи тръгват на училище първолаците (една седмица преди другите), за да усвоят територията на училището и да не се стресират от първия ден.

96

Атака

преди 13 години

Абе тия деца трябва да имат време и за игра!А слабите резултати не са следствие на малко учебни часовее, а на съвсем други причини!Не е нормално 11 годишни ДЕЦА в 21 век да се претоварват с токоз учене, трябва да имат и свободно време за ИГРИ!Но някой е добре да помисли и за спортните съоражения по кварталите на градовете, които са трагични!Но уважаемите "умници" ако искат да търсят проблема със слабата грамотност, нека да го потърсят някаде другаде, защото той не е във ваканциите!

95

ор

преди 13 години

"Що ве да не смяташ,че горкичките са се преуморили?От учене никой не е умрял още. " Антитурчин, вярваш ли си? Много, са болните и умрелите деца! Виж колко са в болниците и колко в гробищата.