134

анонимен

преди 13 години

както каза онзи с климатикаЩях да те видя пич ако всички бяхме на климатици колко време щеше да се грееш с него.Не повече от 10 мин. щото след това трафопоста ще гръмне от толкова потребители но така разсъждават хора които не се замислят

133

анонимен

преди 13 години

Като гледам тук повечето от мрънкащите, че парното им е скъпо са хора които изобщо не се замислят защо плащат толкова или изобщо не поглеждат разпределението си но за тях е важно да рогаят от колкото да се замислят. Както има една шопска поговорка "И сам да сам у трено пак ще се ръгам като ***" за тях е важно винаги да има за какво да мрънкат

132

sgt.Hale

преди 13 години

Време е да се закрие монополно-рекетьорската фирма.

131

Антимонопол

преди 13 години

Ами яхтички, осторчета, курвички...Всеки се натиска да *** от енергетика, все едно дали е ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ...Не можеш без ток, без топла вода и без отопление, нали? Зорлем искат да превърнат блоковете в пещери!

130

Антимонопол

преди 13 години

Не може човек, който е спрял парно, вода и други чудеса да плаща СГРАДНА ИНСТАЛАЦИЯ. Алооооу, Топлото, вземайте си инсталацията и ни оставете да се греем с винце и ракийка и не ни разваляйте Новогодишната нощ. ***!!!

129

Mirko

преди 13 години

По тази тема съм мислил преди години. Топлофикациите трябваше отдавна да разпространят тръби до всички квартали. Да дадат една ниска цена за парно и топла вода, да поработят 2-3 години без печалба или на загуба и сега щяха да работят и да си свиркат. Защото те произвеждат и продават ток, а парата им е отпаден продукт. Лятото я охлаждат изкуствено за да я ползват пак. Но както навсякъде, кражби, далавери и безхабирие.

128

Анонимен

преди 13 години

Тънкият момент е, че топлофикацията си иска парите за реално направената услуга - доставката на "топлото" до абонатната. Това е положението, пазарна икономика и щом собствениците искат парно, трябва и да си плащат. Чак после идва кой колко точно да плаща, но това не е работа на топлофикация.

127

Анонимен

преди 13 години

Там един се отоплявал с климатици в сграда с парно! А замислял ли си се, че така нарушаваш правата на останалите, които се топлят с по-скъпо парно заради теб? А замислял ли си се, че най-вероятно това, което плащаш за общи части на парното не покрива тока, който спестяваш защото около теб има парно? Ако сградата беше нетоплофицирана както искаш, то ще плащаш поне два пъти повече отколкото сега плащаш за климатиците и общите части на парното и щеше да ти е по-студено по понятни причини.

126

Анонимен

преди 13 години

Я вземете и помислете - какъв е начина да покажеш, че искаш да живееш в топлофицирана сграда и какъв е начина да покажеш, че искаш да живееш в нетоплофицирана сграда? Сградата е топлофицирана или не според желанието на повечето съсобственици в тази сграда, ако има условия за топлофицирането й. Топлофицира се сградата, а не отделното жилище. Ако някой толкова много желае да не зависи от останалите, да си направи собствена абонатна и да си плаща само това, което ползва, нищо че ще е доста по-скъпо

125

Анонимен

преди 13 години

Само за сведение, че този гений, дето ме обвини, че съм сикал от чуждото, ме издразни. Представлявам част от около 15-те% коректни платци във входа си. Бил съм искал да се набутам в топлофицирана сграда?! напротив, отоплявам се с климатици и дори бих предпочел да съм в НЕТОПЛОФИЦИРАНА сграда. Бил съм се набутал. Клоун форумен

124

Анонимен

преди 13 години

"Топлофикация няма нищо общо с твоята собственост или твоята съсобственост". ""Ти си съсобственик с топлофикация"Оплитате се, хора. По-сериозно.Точно затова е доста арогатно хем да се буташ да живееш в топлофицирана сграда, хем да не искаш да плащаш за това, което реално ползваш. Това вече е прекалено. Аде, другарю, чети бавно. НИКЪДЕ НЕ СЕ БУТАМ, НИЩО НЕ ИСКАМ ЧУЖДО. ИСКАМ ЯСНО ОПРЕДЕЛЕНИ ЦЕНИ ЗА ЕДИНИЦА СТОКА И ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ОТКАЖА, АКО НЕ МИ ХАРЕСВА. Трудно ли е за разбиране?

123

Митко

преди 13 години

В сегашният си вид тец-трябва да фалира.След,това да се напише нов правилник.След това да започне ухажване,като преди избори.След това,който желае да сключи договор с тец-добре,който не желае-да е абонат на мафията тец не е абонат,това е.Колкото по бързо фалира,толкова по добре за всички. Маминият монополист-крадец в този си вид не трябва да съществува.За 20лв.-изключват ток,защо за неплащане не тец-не изключват.Мафия тец-или фалираи,или започвай да работиш по европейският.

122

Анонимен

преди 13 години

Интересно какъв дял от годишните приходи на тези две топлофикации са тези 100 милиона и 15 милиона задължения? Имам чувството, че в Шумен са повече от годишните приходи, а в София са по-малко от 20%.

121

Анонимен

преди 13 години

Анонимен 133, отговорите на въпросите ти са в закона и са доста лесни за разбиране. Купувайки жилище в една сграда, в която има и други собственици, всеки придобива автоматично и дял от общата съсобственост. Този дял се продава заедно с жилището и не може да се продава отделно.Топлофикация няма нищо общо с твоята собственост или твоята съсобственост.

120

Истината

преди 13 години

(продължение) а после следва разпределение на тази сметка по апартаменти. Хубаво е добре да се осъзнае, че парното е услуга за сградата, а не е услуга предоставяна директно за отделните жилища. Точно затова е доста арогатно хем да се буташ да живееш в топлофицирана сграда, хем да не искаш да плащаш за това, което реално ползваш.

119

Факт

преди 13 години

Анониме 131, нещо много яко си се объркал. Вземи прочети закона! Там много ясно си пише, че инсталцациите в сградата са обща съсобственост на собствениците на жилищата в тази сграда. Собсвеността на топлофикацията свършва в абонатната и топлофикациите са напълно прави да си искат парите за услугата предоставена от тях за тази сграда, а как хората от сградата ще си разделят задължението към топлофикацията е съвсем друг въпрос. Затова и сметката е на куп според реално потребеното от сградата.

118

Анонимен

преди 13 години

Имам ли право на глас, общо събрание в топлофикация насрочва ли се, кой се разпрежда с моята част от тази "съсобственост" и какви са моите ползи от нея. Как мога да продам собствеността си, да се откажа от нея или да я прехвърля на 3-то лице?

117

Анонимен

преди 13 години

Там е проблемът, че не е твоя частна собственост, а обща и като такава си купил апартамента заедно с дълга към дела на топлофикация и това не се разбира от много собственици. Ти си съсобственик с топлофикация, а не си едноличен собственик.

116

Анонимен

преди 13 години

Да питам - защо топлофикация не ми плаща наем, че извършва търговската си услуга, преминавайки през моята собственост? Дори напротив - искат ми пари, защото част от стоката им (топлината) без моя вина се губи в имота ми?При това ми искат пари на око, СЛЕД КОЕТО МИ НАЧИСЛЯВАТ ЛИХВА, ЗАЩОТО ИМ ДЪЛЖА В БЪДЕЩЕ????

115

Истината

преди 13 години

Анонимен 128. докоснал си се до истината, но не си я схванал. Проблемът е в размера на сметките сравнен с доходите ни. Ако доходите ни бяха нормални, тези сметки нямаше да са проблем.Вместо да си отстояваме правата по отношение на доходите, както правят гърци, французи и останалите нормални европейски народи, ние се натискаме надолу, да се изравним с този дето е най-зле. Щеше ли да коментираш цената на парното, ако семейството ти имаше доход от 10-15 хиляди евро/лева,долари/ месечно?