230

ER_Dr

преди 13 години

За да се установи смъртта, е нужна поне половин до една минута. И още половин до една, ако трябва да се направи ЕКГ запис. За това време човекът може да се интубира, аспирира и да се почне изкуствено дишане. Никога не е късно да се установи смъртта. По-добре да се реанимира труп, отколкото да се забави реанимацията на жив.

229

Усмивката

преди 13 години

Не съдя никого, но в първия разговор лекарят без да е видял трупчето на бебето се обажда загрижен, че бебето е живо. Това го разбирам като косвена информация, пораждаща защитна реакция - ако евентуално е живо, как да се избегне бъдеща отговорност. По документи бебето е родено мъртво и е ПОКАЗАНО на родилката.После е оставено на парцала. Доколкото разбрах, някаква санитарка е видяла конвулсивните потрепвания и е казала на лекарката, която е предприела реанимация от страх да не е сгрешила.

228

Усмивката

преди 13 години

До 223. Съгласен съм с теб, но нека да бъде заплатена от виновната страна - от лекарите, ако бебето е родено живо, а ако е родено мъртво - от вътрешния министър, та друг път да не се изказва неподготвен. Да бъдат привлечени и подслушващите,ако са могли да предотвратят смъртта на бебето и не са взели адекватни и своевременни мерки.

227

бай спиро

преди 13 години

поздравления бай кольо, аз обаче мисля,че бебето е било оставено на природа

226

Анонимен

преди 13 години

"Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло. Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?"

225

Анонимен

преди 13 години

д-р Катя Гецова е обдишвала труп

224

за 221

преди 13 години

След този случай лекар вече звучи гадно, не гордо..........и в Африка няма да наемат повече български медик..........не че не са *** и там

223

"Багерист"

преди 13 години

Този са му обещали да го пуснат предсрочно навярно и затова рипа!Цецо Акушер СЕРЕСЕЛОГА не се отказва да спасява рейтинга и не се спира пред нищо?!Странно,този затворник защо не му потърсят отговорност защо е развращавал непълнолетна?!

222

Dr

преди 13 години

Преценката дали едно дете е живо- или мъртвородено не включва само това дали има или няма въздух в белите дробове. Ако е недоносено, както в случая, поради липсата на сърфактант, на втория-третия час се появяват хиалинни белодробни мембрани; а при описаната тежка аспирация до 17-я час, както твърди МВР, би имало белези на пневмония.Така че, не пишете глупости без да се информирате подробно.

221

Аврамов

преди 13 години

И аз искам да проявиш разбиране, като ти нахлуят в къщата посред нощ, метнат ти един плакат върху физиономията и се погаврят малко с теб. После ще си изпълнен с разбиране и чисти помисли.

220

gala

преди 13 години

kakvo ozna4ava-"Хайде стига, бееее!Стига ни занимавахте с шавливата ученичка"dnes e u4eni4ka.utre e niakoi dr cigankaDobre .ami ako tova e jena vi,deteto vi,maiak vi! ia vijte ot va6a strana!sega kak vi se struva!

219

Един Българин

преди 13 години

Ако лекарите имат чисти помисли (както би трябвало по време на пост), би трябвало да проявят разбиране към действията на МВР. В крайна сметка не е важно кой и защо е поръчал СРС. Вижда се че те вършат работа и са използвани при съмнителен случай. Нека съдът да се произнесе и ако се налага да се направи повторна експертиза. Ясно е защо скачат някои "лекари". Те просто правят незаконни "услуги" на майки в затрудение.

218

еее

преди 13 години

НЕ вадете нещата от контекста ние НЕ СМЕ прости.

217

Анонимен

преди 13 години

Ние българските данъкоплатци искаме ексертизата да се направи от чужди специалисти в чужда болница. Само така ще е обективна и неманиулирана нито от МВР, нито от лекарската гилдия.

216

Анонимен

преди 13 години

Аз съм недоносено бебе, но ако бях попаднала в ръцете на такива убийци като Горнооряховските лекари, сигурно нямаше да оцелея. Срам ме е, че голяма част от лекарите в България са нагли, алчни, мързеливи и некадърни. При това тези им качества не са от последните 20 години, преди също имаше такива ***, но през последните години повечето са такива. Още повече ме е срам от специалистите, които са направили експертизата, няма начин да не може категорично да се определи дали бебето е било живо.

215

Анонимен

преди 13 години

Да, бе. Не можело да се определи дали е било живо. Няма същество на тази земя, които да деша 24 часа и да е мъртво-родено. Само изключително нагли, алчни и безскруполни "специалисти" могат да създадат такава глупост за да защитат колегите си, лекарите-убийци. Срамота. А на тези, които защитават лекарите-убийци искам да задам един въпрос: Дали ще искате тези и подобни на тях "лекари" да лекуват Вас или близките ви, а децата Ви, а родителите Ви. Е, ако считате, че лекарите са невинни-да Ви лекуват

214

Анонимен

преди 13 години

Абе важен си е случая,тук става въпрос за работата на полицията,специалните служби и морала на докторите...важен е за всеки от нас,защото утре на нас може да се случи...и затова трябва да се знае кой лъже,без значение кой ще се изложи,трябва да е урок за полицията или за медицината ни ..

213

Анонимен

преди 13 години

Докторите да отидат на полиграф задължително

212

щирлиц

преди 13 години

За да няма повече коментари,предлагам министър Цветанов(изобщо не го одобрявам като такъв,но в този случай го подкрепям) да огласи НЕ РАЗПЕЧАТКИТЕ, А САМИТЕ ЗАПИСИ, и след това да видим как"докторите" ще тълкуват специфичният си професионален жаргон.Сигурно ще да са говорели за парче замразено месо,пък хората нещо са недочуващи или що?

211

Повдига ми се

преди 13 години

Хайде стига, бееее!Стига ни занимавахте с шавливата ученичка!Дали изобщо някъде се води статистика колко непълнолетни момичета се опитват да скрият извънбрачна бременност и какви са последствията от това?Плод в петия месец,който кой знае как е бил пристяган!Господ знае какво е пила, за да се отърве от бременността си!Майка й не искала зет ***,а после простира,че не са спасили абортираното й внуче!Ясно като бял ден- целта е да се получи обезщетение.Управниците ни се възползваха(осигуровките)