34

от друг колега

преди 13 години

Не така колега, най-добре останете и работете тук наука - за България и за да променим това отношение;Всеки, който е бил по чужбина знае, че винаги се гледа на него като на емигрант дошъл да им вземе хляба;

33

ivanina-j

преди 13 години

А аз мога ли да попитам нещо? /Макар, че едва ли някой ще ми отговори./ Кога ще поставят мониторинг на делегираните бюджети в училищата? Дадоха им парите и абдикираха от тях. Някой има ли представа за какво се харчат/не всички разбира се/.Имам наблюдения за някои училища. Криза, безработица от всякъде, а някои се самозбравиха.

32

ВР

преди 13 години

Що си мисля , че някой започва да го играе фокусник , току мине малко време и извади по някой милион от ръкавите за този илил онзи сектор. Но да не му излезнат кофти номерата накрая като не може да ги даде. И като се приеме бюджета се знае че тези номерца трудно минават.

31

недоволен

преди 13 години

Това е като в онзи виц, където един политик казва ".. аз не знам какво ще бъде утре, но мога да ви кажа какво ще бъде след десет години..." или по-точно прилича на един голям морков, който виси на тоягата пред магарето. Образованието има нужда от пари сега, следващата година може да няма на кого да дадете тези пари. Много е търпелив българския народ, след 500 години робство колко ли ще търпим тези некадърници в парламента и в партия ГЕРБ и АТАКА. Докога народе български ще си пасивен?

30

Анонимен

преди 13 години

точно тук, Сидеров ме спечели!!!!!!!!

29

съвет от колега

преди 13 години

до Габи и другите като нея:Ако наистина си обичате науката, намерете си работа в чужбина и заминавайте. Не се заблуждавайте, нас България не ни иска. На средния българин му е внушено, че учените са шайка тунеядци, които той хрантути от данъците си. Ако всички ние се махнем, ще му липсваме само защото няма да има как да избива комплексите си, унижавайки по-интелигентните от него.

28

Анонимен

преди 13 години

Ха-ха.. Ако са само за държавните университети тия пари, то е по малко повече от милион на университет. Но тези пари са за образование, не е казано, че са за ВУЗ-ове. А колко училища има в страната? И какво са 40 милиона за всички тях, за детските градини, че и за университетите?

27

mormotchee

преди 13 години

mmmdaaa Ama dogodina...ili po -drugata godinaaa

26

Анонимен

преди 13 години

Едва приет, новият бюджет вече бе актуализиран, защото някой изрева, че парите не му стигали. След Нова година обаче ще ревнат и болниците, общините, млекопроизводителите, тютюнопроизводителите, пак болниците, пенсионерите, военните, шофьорите за хубави пътища, Брюксел с неговите глоби, земеделците, пак болниците, ще има стачки за по-високи заплати повсеместно, щото от 2 години не са вдигани и с лев, зимата пак ще ни изиграе лоша шега и само някое наводнение ни трябва... Дянков, как я мислиш?

25

Габи

преди 13 години

Лошо е, когато те спират да работиш това, което харесваш, та дори и да не е за много пари. Ту к, в България, май цял живот ще трябва да се преквалифицираме....лека вече, мерси много за постинга и разбирането:) Успех!

24

Анонимен

преди 13 години

Габи, млада си, може да си я обичаш молекулярната, но в България няма много приложение. Аз съм на 23 и вече се преквалифицирах няколко пъти. Човек трябва да е гъвкъв на днешно време. Научи нещо по-практично за България. Не е задължиелно да кандидатстваш в Университет, може и от курсове, вкъщи.

23

До 22

преди 13 години

Ами от тях да получите и финансова помощ>.

22

Габи

преди 13 години

Молекулярна биология...много специализиран клон, не се намира работа, освен в научните звена.....

21

Байо

преди 13 години

Спри плочата, моляяя

20

Анонимен

преди 13 години

Габи, не се аби залудо, дете. В коя област работиш? Д-р Ренде Бьорнен няма да ти намери работа, прати ми CV-то си (снимка в цял ръст е задължителна) за да видя какво мога да направя за теб, като ви закрие Дянков.

19

Габи

преди 13 години

Не очаквам от всички българи разбиране, разбирането го получихме от нашите колеги от ЕС, Китай, САЩ, Русия, Индия и да не изброявам останалите, за да не пропусна някого. Подкрепа получихме от СУ и много други университети. Като цяло всички интелигентни хора в България ни подкрепят. Вашето мнение за мен лично е без значение, съжалявам.

18

Яз селякот

преди 13 години

Абе те всички дават, вече 20 години. Ама като гледам язе, те грам нестигат до там дето са предназначени. Я си мисла, че щом се дават а нестигат до края, значи некои ги руча тия паре дорде стигнат до школата.

17

Габи

преди 13 години

"Добрият до отличен изследователски и развоен потенциал в БАН, а значи ив България, е в опасност поради недостатъчното финансиране.Понастоящем системата функционира в режим на оцеляване.Сега голямата тревога е за следващото поколение учени" д-р Райндер ван Дойнен? Не, моя приятелка не издържа на финансовата преса и напусна Академията, въпреки отличните си резултати, които постигаше в областта си.

16

Байо

преди 13 години

Габи, ти не беше ли барманка? Или се двоумеше дали да не станеш. Не се замисляй! Действай!

15

Габи

преди 13 години

Така БАН бе оценен от мегдународните оценъчни комисии. Или си мислите, че вашите оценки са с по-голяма тежест от тази на комитета, председателстван от д-р Райндер ван Дойнен?