87

фифи

преди 6 години

До ВаскоАтола Муророа, Атола Бикини, Лос Аламос Ню Мексико - тези имена говорят ли ти нещо?? Кой прави опити там?? Краварите сигурно са народ?!? Няма по-големи убийци от тях!! Винаги ще ги крепи наглостта, жестокостта и бруталността им!!

86

Прочел

преди 13 години

Скоро и ние ще влезем в "радиоактивния клуб", след като Русия спира да приема на своя територия високорадиоактивните отпадъци от АЕЦ след преработката им, а ние пък ще приютим и още един АЕЦ. Предполага се, че районът за нашето хранилище ще е някъде под Североизточна България. Освен, че ще струва около 4 милиарда (толково струва строящото се сега във Финландия, според скорошни данни в нашите медии), то ще ни осигури и висока радиоактивност под земите ни за 400 милиона години напред.

85

До №90

преди 13 години

Ти пак добре че каза че е "Добре че е тръгнал Хитлер" а не например ЕрДоган, че май на такъв ми мязаш!!! И в рамките на добрия тон и здравия разум - всяка една от страните в ядрената надпревара си е имала такива полигони, от които е страдало собственото й население, така че недейте да анатемосвате едните, щото и другите не са по-различни!!! Имаше наскоро филмче и за опитите в американските пустини как са строявали цели войскови части в близост до взрива за да ги изследват после за последствията!

84

Neon Knight

преди 13 години

Напишете в Гугъла "цар-бомба"... и се пригответе да ви настръхнат косите!!!

83

Васко

преди 13 години

Добре че е тръгнал Хитлер а не Сталин. Тия животни руснажите никога не са били , не са , и няма да бъдат народ. Винаги ще ги крепи територията им и нищо повече.

82

Бонго

преди 13 години

Не само. Интересни са и английските опити в северна Австралия. Там пустиня - блъскай спокойно. Сега гледат да не минават по него край. Добре че нямаме много територия, че можеше и тук да се намери някой "ненужен" район за бомбандиране.

81

ha ha

преди 13 години

виждам, че темата на повечето от вас ви е интересна, могат да се направят много вилми по този въпрос. А можете да прочетете нещо подобно и за секретният Руски град Арзамас-16, в GOOGLE ще намерите много за него

80

Христо Хътов

преди 13 години

Защо не споменавате за полигона в Змеево бре???Там и сега още не спират с опитите.Изтровиха хората на 100 км за да "унищожат" американските бомби и снаряди...

79

Онанимен

преди 13 години

Не е само Софийското Поле: Родопите - добив със сярна киселина и йонообменни смоли, Сливен - Сините Камъни, Бургас - мина Росен и много други. На гара Яна е имало случаи да се търкалят тръби от неръждавейка със жълт кек вътре и много други случки. Българският уран е много подходящ по изотопен състав за бомби, за разлика от този в ГДР, Чехия и Унгария.

78

Анонимен

преди 13 години

MI Amerika kolko bombi hvarliha v Sarbia mislia che biaha okolo 60 hiliadi golima chast ot tiah biaha s obednen uran

77

Гео, граф

преди 13 години

А ! Забравих да спомена, че огромната част от ядрената военна машина на Русия е захранена със суровината на това находище, както и на едно подобно в Чехия ...Имате право да кажете - ми те, руските управници от соца са унищожавали собственото си население, та малко ще да им е пукало за българското такова ! И ще сте прави. Обаче питам - нашите управници-дупедавци къде ще ги сложиме в схемата ?!? ...

76

Гео, граф

преди 13 години

...За изминалите 12 години извличането и обработката на радиоактивната суровина е ставало безогледно и дивашки-отработените води,набогатени с елемента са се изливали свободно в земеделските земи на Софийската котловина.Давате ли си сметка,че и до днес, а и столетия и хилядолетия напред поразените земи ще бъдат силно радиоактивни имайки предвид,че периода на полуразпад на уран-235 е 704 мнл.години. Малформациите на родените в района деца са огромни и често срещани...Благодарим ви, братушки !!!

75

Гео, граф

преди 13 години

Вероятно не са много хората, които знаят,че в България се намираше едно от най-големите уранови находища в Европа,в гр.Бухово, сега квартал на София. Открито е в началото на 40-те от немски геолози и е разработено от тях. Веднага след 9.IX идват руски специалисти и продължават добива,използвайки труда на затворници,основно политически.Това продължава до 1956 г.,когато на обществеността е обявено,че е открит уран и започва добива му.Само дето до този момент лъвския пай е изгребан от братушките.

74

GT

преди 13 години

Сибила, това че и (много) други народи избиват населението си, не значи, че не трябва да се пише за тези съветски опити, които са продължавали половин век. Дори напротив. Надявам се ще се съгласиш.Само ти виждаш про-американски настроения.Мисля, че е много добре това, че днес.бг обръща внимание на такава сериозна тема. Изобщо не бях чувал за Семипалатинск, а съм сигурен, че и повечето от вас не са.

73

Мой

преди 13 години

Права си, но Американците правят опити и върху собствената си армия, за да видят какви ще са последствията върху хора. Естествено по Дискавъри се показват само удобните документи. Малко хора обаче знаят и за ядрените им опити и в Тихия океан. Там има цели острови които са залечени следствие на водни земни и въздушни опити.Запада вечно злепоставя СССР, за да не отклонява вниманието от тях.

72

до #77

преди 13 години

Т.е. твърдиш, че човешкият живот има цена, която СССР (Русия) трябва да плати? Това е доста плоско изказване.

71

Обречен

преди 13 години

"Само две неща са безкрайни, вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за първото." Алберт Айнщайн

70

Анонимен

преди 13 години

Трябва да се плати обезпечения на хората за опитите на СССР.

69

Омерзен

преди 13 години

Съдейки по писанията ти , казахстанската радиация е поразила ментално и доста нашенци като тебе, например.

68

Анонимен

преди 13 години

Флуктуации е имала баба ти в тиквата. Руснаците отклоняват 2 големи реки, за да напояват полетата за памук в Казахстан и Узбекистан. Резултатът е екологична катастрофа..