84

анонимен

преди 13 години

дянков ходи си не разбираш от икономика или разбираш но как да крадеш под защитата на някои организации.те и тези от ръководителите на университетите до директорите на болници и училища са същите некадърници и крадци но такава ни е участа да живеем в страна където съдиите са крадци защитаващи крадци

83

НО КОМЕНТ

преди 13 години

А за тъпанартие , дето мечтая всичко да било платено-ами погледнете колко милиарда отделят за висше образование най-капиталистическите държави-Англия и САЩ.По какво се разбира кой става и кой не-от това колко парички имат мама и тате ли?Иска ви се така да е.

82

но комент

преди 13 години

Процент от БВП за наука в България-0,2%.Средно за Европа-2 процента-десет пъти повече.Европейска държава ли сме или африканска?Май на Дянков повече му се ще да сме като Конго или Нигер.Да даваш малко пари и да обвиняваш този накогото ги даваш, че не ги управлява правилно е ЦИНИЗЪМ!

81

pininfarina

преди 13 години

В 2та американски ВУЗа си преподават не само от Масачузетс ;) Ама там няма корупция, ами яки такси и умело упралвение, както и разумни инвестиции. Е, и фондове се усвоята по програми - но кой спира и БГ ВУЗовете това да правят - ама не могат, щото са яко бюрокрация, завист, незаинтересованост и всякакви такива. Кофти управление и много пробойни...и много университеи с раздут щаб!

80

НАЯСНО

преди 13 години

вижте това:"В проектозакона се предвижда увеличение на студентското представителство в ръководните органи на висшите училища от 15 на 30%"Той знае ли какво е СС(Студ.съвет)?? Сбирщина от най-слабите, но отракани студенти. И от техните гласове ще зависят толкова неща: бюджета, брой невзети изпити за записване на горен курс, учебни програми и т.н. СПОРЕД МЕН студ.представителство трябва да е 5%.

79

lancelot

преди 13 години

Дянков не е много адекватен на моменти, но тук е много прав !!!

78

бюджетчета

преди 13 години

Ей на това му се казва финансова политика! Даваш пари, които не могат да стигнат по никакъв начин, и после обвиняваш този, на когото си ги дал, че не може да ги харчи правилно. В същото време даваш на министерствата средства, които не могат да изхарчат, освен ако не са постоянно в командировка, и обявяваш излишък на края на годината. Все едно "да дадеш на жената"(по Бойковски) пари за ремонт - 5 лева, и да поставиш задачата да оправи с тях кухнята и банята. Нов морал? Че той като предишния!

77

Българин

преди 13 години

Целият проблем бил да се отпуснат за висшето образование някакви 24 милиона, както чух......или около ДВА И ПОЛОВИНА ПРОЦЕНТА, от парите, които престъпната държава ежегодно пилее за издръжка на гнусните ***, които отказват да работят, грабят, убиват и паразитират върху гърбовете ни !!!За тая *** - милиарди, за образованието - няколко милиона нямало !!!БОЖЕ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ !!!!

76

:)

преди 13 години

Ами специално там където аз уча преподават и доста чужди професори :) А голяма част от българските отдавна са се отказали от преподаване в държавни ВУЗове не знам дали заради заплащането или учебната програма, но аз лично съм много доволна от тях и от нещата, които говорят! Докато половината ми приятели и познати са в УНСС и постоянно се оплакват, че не им се преподава правилно и почти нищо не научават и не целия проблем идва от тях самите :)

75

горо

преди 13 години

Дянков, има логика в това, което казваш,но защо се държиш като тъпо овчарче?! Що за простотия да се изказваш срещу една или друга институция по този просташки начин и то в качеството си на министър?! Лобираш за някого или...? А и да лобираш,има си начини, но откъде да ги знаеш!Може да идваш не от Америка, а от Марс, но ще си останеш едно просто балканско момче! Нищо не си отбрал от добрия тон и доброто възпитание!Язък.

74

дааа

преди 13 години

Ти се стягай за село! Няма срамна работа!

73

9090

преди 13 години

Винаги ми е било чудно как може да плащаш безумни сметки в кръчмите в Ст. град, обаче да ти се свидят 10 лева за учебник, при положение, че неистово искаш да се образоваш?! Как може да си хвърляш *** през прозореца, да рушиш общежитието, но да излезеш и да врещиш, че парите за образование не стигат!?

72

7)

преди 13 години

Ти да не смяташ, че в българските частни ВУЗ-ове преподават професори на Масачузетския университет?!? Много наивно мнение!

71

Анонимен

преди 13 години

Писна ми! Писна ми на червената малка шапчица!Все някой да прави нещо и накрая да го омазва тотално! А после обикновените хора страдаме!Писна ми министерството и ВУЗ-а, в който уча, да се карат като куче и котка, а аз на лекция от 16 до 18 да пиша с молив, защото химикалката ми излиза на протест и дава фира от студа!Писна ми да ходя на работа и да ме третират като роб, понеже съм студентче и давай да го изцедим за без пари. Стаж ще му го водим!Ужасно, отвратително много ми писна!

70

:)

преди 13 години

Да бе точно в УНСС са най-умните ще знаеш... Нищо против учащите там и тези, които наистина се трудат, за да сполучат, ама пред УНСС и магаре да вържеш след 4 години ще излезне с диплома... От край време му се знае славата, че е един от най-корумпираните университети в България и всякакви *** с пари се набутват там :) Аз лично смятам, че в момемнта най-добрия избор са частните ВУЗове - скъпичко е, но обучението е съвременно и на ниво, докато и СУ, и УНСС са доста остарели вече...

69

Анонимен

преди 13 години

Дянков, що не се разкараш откъдето си дошъл? Защо не си спомниш как те изритаха от Грузия? И от тук ли искаш по същия начин?

68

Студент в СУ

преди 13 години

По принцип СУ е хубав университет, но ръководното тяло е съставено почти изключително от комунисти, които не знаят какво да приоритизират в бюджета, да не говорим, че назначават разни червени дядовци и бабички, заради политическо единомислие.

67

Анонимен

преди 13 години

СУ и ПРЕСТИЖ.... ХАХАХА да бе!...

66

Анонимен

преди 13 години

...кой плува без ***... то е ясно

65

Анонимен

преди 13 години

Яд го е че едно време не го приеха да учи там, отмъстителна *** е той.