153

Елизабет

преди 13 години

Какво бъдеще твърдят студентите че са,след като културата им е в калта,езика им е циничен,арогантен;поведението им е безцеремонно,така че техните водачи да се засрамят за колегите си,заради които се застъпват.Защо не се заровят в имотите,които са дадени и отдадени като подарък без пари?

152

Дедка

преди 13 години

И е адски грозно, че ректорът на СУ използва студентите за маши. Тъжно е, че никой не се усеща. Нито те, нито някой друг. Не знам как може младежи, които претендират за някакво интелектуално ниво над средното (което знаем, че е под въпрос, защото вече всяко магаре може да бъде прието в който и да било университет без особени усилия) да бъдат подведени толкова лесно. Сметките не са кой знае колко сложни. Просто никой не мисли!

151

Дедка

преди 13 години

Не знам защо в Днес.бг няма новина, но са уловили БАН в някакви далаверки. Сигурен съм, че ако подхванат СУ и там ще излязат много грозни неща. Не е вярно, че този университет се издържа само от държавния бюджет. Помислете малко: първо, студентите все пак плащат семестриална такса. Второ, СУ отдава под наем ааааадски много площи. Къде отиват всичките тези пари?!? Ако се тегли чертата, ще излезе, че би трябвало да са на плюс и без държавните средства, но със сигурност много пари потъват по пътя..

150

Дедка

преди 13 години

Пич, така или иначе на пазара на труда вече отдавна никой не цени дипломите. Не ти ли е станало ясно, че нивото на всички университети така е ударило дъното, че за жалост никой не го е*е имаш ли диплома или не. Заради разни такива търтеи така се е обезценило, че вече няма значение "висшист" ли си или не. То не може всеки *** да може да завърши всеки университет и да се лъжем, че образованието ни е изобщо на някакво ниво. Според мен СУ трябва да си замълчат, защото и те имат ред нарушения..

149

Дедка

преди 13 години

Ако точно студентите от СУ са бъдещето на България, жална ни майка! И много интересно как никой друг университет не протестира срещу намаляването на средствата, а само СУ не могат да си направят нормални сметки!! Нахални търтеи - толкова имоти дават под наем, крадат под масата и после използват глупавите мазни студентчета, за да им "протестират". Много грозно и много жалко, че дечицата не се усещат - отново показател за нивото им!!!

148

Анонимен

преди 13 години

Ало, маминия, в кое точно производство се трудиш? Ти направо ме стресира, че у нас има производство!!! На какво точно, ако не е Фирмена тайна?

147

Анонимен

преди 13 години

Още от комунизма си беше така,тъпо и малоумно - но с висше ! И каква "гордост",всеки втори българин висшист!

146

учи мама за да не...

преди 13 години

Точно заради многото "висшисти" България е в това положение!Всеки втори българин с "висше обр."!И всички на бюджетни заплати! Онези,които работят в производството, плащат данъци за ей такива бютджетни търтеи!

145

23

преди 13 години

@147ми: висшето никъде и за никого не е показател колко акъл има - същото е и кариерата. последната пък толквоа често се развива благодарение на субективни фактори, че... в нашата държава това е особенно видно: вече дори чистачките станаха "оперативни мениджъри по хигиена". Дянков е чист и натурален теоретик, ако беше толкова блестящ, колкото всичките му поддръжници го описваха - сега щеше да има 5 млрд. резерв...

144

Анонимен

преди 13 години

Пожелавам на студентите да имат кариерата на Дянков. За сега в БГ и уличните кучета ако си платят ще вземат 'висше'.

143

Не така!

преди 13 години

"на представа" пишат само такива като теб,г-н" преподавател в СУ".На лъжата краката са къси...

142

курица не птица...

преди 13 години

ПЪРВО: НЕ пиши,преди да си изучил правописа!Толкова неграмотен,а и той барабар с батковците в СУ....Накъде отиваме,българи ?!?

141

Анонимен

преди 13 години

Абсолютно си прав!Да,ама нали преподавателите във ВУЗ трябва да ЛАПАТ от някъде!

140

руми

преди 13 години

Абе ,какъв студент с претенции си-виж си правописа.

139

Истините

преди 13 години

Тези студенти не разбраха ли, че на държавата не им трябват висшисти.Трябват им черноработници с основно образование.Светът е отворен за вас.

138

666 до 130

преди 13 години

Объркал кой кого храни!Този цех,дето ти работят по 12-14 часа,ти ли го измисли или е наследство от баба ти?Май някой ти даде пари и място,та да ми се правиш на работодател и капиталист-хранител на хората!И те назначи за собственик!Но да знаеш-собствениците като тебе както ги назначават за такива,така и ги уволняват!Даже дисциплинарно,ако си внушат,че наистина са собственици!След дисциплинарното уволнение портретите им са по стълбовете като тъжна вест!Не давай съвети-това не са дърва за носене!

137

До 81

преди 13 години

Ами то никой не е излетял, спокойно. Елитът на преподавателите в момента е точно в този университет, който плюят повечето. Съответно качествените кадри са в НБУ. Давам пример за българското образование - Какво бихте направили ако отидете в този БОГОИЗБРАН СУ, попълните си документите, имате почтИ ОТЛИЧЕН успех на дипломата и шестици на матурите (учили сте в гимназия, в която са ви спукали четирибуквието от учене) И ДА ВИ КАЖАТ, че не можете ДА КАНДИДАТСТВАТЕ ЗА ДАДЕНА СПЕЦИАЛНОСТ? Това е bg edu.

136

АПОКАЛИПСИС

преди 13 години

Браво, Mery! Когато аз учех, министерството беше МНП - Министерство на народната просвета, но още тогава фолклора го беше определил като "Министерство на Непрекъснатите Промени". След 1948 година е унищожена безвъзвратно българската образователна система, определена като най-прогресивната и ефективна в Европа. Спомнете си само вашите баби и дядовци и родители, от една обикновена гимназия са учили по 3 езика - латински, и 2 европейски, а търговските гимназии и турски, руски и румънски - МИНАЛО СВ

135

Mery

преди 13 години

До #81: Мин.Игнатов няма да го помнят и след 3-4 години.Как това министерство от 20 години не случи на министър,само един - Д.Вълчев беше на мястото си. Прекръщаваха го няколко пъти : от Министерство на народната просвета на Министерство на образованието - МО, на образованието и науката МОН,после МОМН, ама файда йок.Какви ли не министри се изредиха В.Методиев добро момче,ама си нямаше хабер какво представляват старите професори и доценти,дето набързо станаха демократи Н.Василев,Д.Драганов и сие. Тръгна да прави реформи,изплашиха го,обърка се като пиле в кълчища и стопира и реформата, и сливането на ВУЗ-ове,накрая едва се измъкна.Мин.Атанасов май само гласът му беше добър,другото мале мила! БСП издигна един про фесор за министър ами беше министър,друго за запомняне няма. Единственият свестен министър беше Д.Вълчев,който се захвана с реформа на средното обрзование и я направи,за такава на висшето образавание не му стигна време.Мин.Игнатов ами доцентът за нула време стана професор; и той се опита да слее ТУ с ХТМУ за по-незапознатите : МЕИ с ХТИ, ама техните ректори май че не знаеха това.Опита се да нанесе удар в/у старците от БАН; леле като се разлютиха ***,ще ги хване я инфаркт, я апоп лексия.Изплаши се новоизлюпеният министър и професор и спря. Дано махне поне окръжните университети,иначе срам за барута.

134

Анонимен

преди 13 години

Прованса иска безплатен обяд и диплома на готово, ама няма да стане. Взимат ги по два начина, всеки знае как, естествено не със знания, а други умения. И пари имат спестяват от всичко са облекчени живят леко, студентски живот, говорят на меко и са неграмотни, но претенции големи. Назубрят две,три неща и се мислят, че много знаят. Ходят с когото сварят, защото са леснопродажни и са готови на всичко. Ай сиктер, бе! В СУ има бедни професори и асистенчета удобни мишени.