68

Анонимен

преди 13 години

Mnogo barzo zabravihte za bashtata ot Asenovgrad be !! Ama tazi e nezabravima, a ?? Nema li da ni otarvete ot neja ???

67

Анонимен

преди 13 години

Tazi metla Spaska, kato ne odi da raboti, i Balgarija plashta za dela i advokati, otde ima pari za skapi prasteni chasovnizi ???Golema metla e taja, ami stiga ste ni zanimavali...daite neshto sega za sestrite !!!

66

АНГЕЛ ШУКЛЕВ

преди 13 години

Този процес не трябва да се разглежда както изолиран КАЗУС и естествено е напомняне на онези македонски граждани, който имат българско самосъзнание ,да имат впредвид къде живеят.Интересен подход, предвид евроориентацията на БЮРМ.Казуса Митрова е своеобразен тест ,който разкрива не дотам приятни, но пък реални страни от политическата реалност в РМ.Поне това се разбира досега от тази правна сага.

65

БЛАГА ЧЕЛЕВА

преди 13 години

ОВА СТАТИА НА Утрински ведсникПРЕТСТАВУВА ПОВАМПИРУВАЕ НА СРБСКАТА ФАШИСТИЧКА ПОЛИТИКА ВО МАКЕДОНИА ОД ВРЕМЕТО НА СВЕТОЗАР ВУКМАНОВИЧ -ТЕМПО , АЛЕКСАНДАР РАНКОВИЧ, ЛАЗАР КОЛИШЕВСКИ .......КОГА ЦЕЛОКУПНАТА ИНТЕЛИГЕНЦИА ВО МАКЕДОНИА ПО ЗАВРШУВАЕТО НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОНА БЕЗ СУДЕЕ ПО ОСНОВ НА ПРЕЗУМЦИА НА ПРЕСТАПНОСТ ПОРАДИ СВОИТЕ БУГАРСКИ ЧУВСТВА БЕШЕ ЛИКВИДИРАНА.

64

Възмутена

преди 13 години

Ама сте нахалти и нагли ! Ца "Утринси весник" не е толкова важно, че една майка е хвърлена в затвора и лишена от правото да се грижи за детето си, ами какво бил казвал безделникът-сърбин Вислав Савич ? Нещастници !

63

666

преди 13 години

те са свикнали да си подават з..те и да им го набутват.бюрмците са роби от 14 век та до наши дни с изключение на 5-6 години през войните.то си е робско племе с робска психика.

62

Анонимен

преди 13 години

Пасошите ги дават на всеки, който заяви и докаже документално, че е от български произход или има прародител български гражданин и така и трябва да бъде. Това че макетата доказват документално че са българи, без да се чувстват такива си е техен проблем.

61

кире

преди 13 години

49% това си е рекорд за съвременна нация!Гърците наричат траките още и скити така че турците като дошли много по-късно нямат принос за образуването на българската.А Аспарух освен че е европоиден е и християнин доказва го гробът му край Вознесенская.

60

Анонимен

преди 13 години

Inache chestno kazno az vaobshte ne vqrvqm v prikazkite za edin milion bulgari s pomateno saznanie,koito gi bilo strah GLUPOSTI,TE PROSTO SA MNOGO IZMESENI I NAISTINA PO-GOLQMATA CHAST DORI NE SA DENACIONALIZIRANI BULGARI,ILI PROSTO NE SA IMALI NISHTO PROTIV DA GI DEBULGARIZIRAT!No i tam ne sa vsichki otkacheni i iskat da znaq istinata,za da ne izglezhdat,che sa ludi.Nishto poveche.Protiv sam i davaneto na bg psporti na kilogram.Kategorichno.Trqbva da si branim ISTORIQTA,NE DA DAVAME "PASOSHI"

59

Анонимен

преди 13 години

Hora Bulgari NE SE VPRQGAITE-OTNOVO IDVA VREMETO ZA DOKLAD OT ES ZA DARZHAVATA F.I.R.O.M I OTNOVO SE OCHAKVAT IZVANREDNI IZBORI,I PO TRADICIQ ZAPOCHVA ANTIBG ISTERIQTA V "DRZHAVCHETO"!UTRINSKIQT PARCAL OTNOVO PISHE OCHERCI ZA "MAKEDONSKO-BUGARSKITE ISTORISKI KONTROVERZII",DNESHIQT HIT E,CHE BULGARIQ NQMALA PRAVO DA PRAZNUVA ILINDEN/TAM PREOBRAZHENIE E NEPOZNATO,ZASHTOTO E NEIZGODNO/,NO NAJ-VAZHNOTO E,CHE IMA MNOOOOOGO INTERESNI KOMENTARI I TOVA PRI ZHESTOKATA CENZURA,POMISLETE AKO Q NQMA!!

58

До 36

преди 13 години

Митре Спасовски, за вас макетата, които пишете по форумите и ни плюете трябва да знаете едно, че когато ви опрат резаната албанска хурка отзад тогава ще се сетите, че сте българи, ама вече ще е късно, а сега си лайте на воля. На никого не пречите, а по този глупав начин сами си отрязвате единствения спасителен път, който е към България, а не към Сърбия. Ама като са ви промити мозъкъците от сръбската пропаганда, кво да ви правим, ще си сърбате попарата много скоро.

57

1492

преди 13 години

Ами нали това ти пиша българите нямат нищо общо с тюрките те са скити-сармати които са близки с траките.Византийските автори ги наричат мизи най-редовно.Особенно точна в това отношение е арменската история.Ибн Фадлан пише че са сакалани,саките и аланите са сармати.Тюрките идват по-късно.Това изследване ако е вярно доказва точно това.Няма такова име аспар руху,колкото и да те е яд си анадолски пришълец!

56

Кара Ибрахим

преди 13 години

Швейцарският институт по генетика Игенеа би могъл да нанесе доста голям удар на всички, които до вчера се кълняха в чистотата на нациите, към които принадлежат.Така българите, дължат половината от генетичния си профил (без един процент) на траките, по 15 процента на славяните и елините, на древните македонци 11 и на финикийците 8 процента.И нито един процент на прабългарите.Днешните "българи" просто са откраднали името на тюрките на Аспар Руху и се гордеят с това чуждо,азиатско и варварско име.

55

кире

преди 13 години

"Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров" а може би и Гюзелев ще кажеш че е изтъкнат?!?Не цитирай тези динозаври, които не са имали и половината материал с който работят съвремените историци.

54

1492

преди 13 години

Сведения за българите дават Йорданес и Йоан Мала още преди появата на хуните(които не е доказано че са тюрко езични. В средата на 4 ти век това са 1000години 10века преди първите сведения за турци.Не ми цитирай отдавна отхвърлени теории.Особенно на татаринаТарановски!Отдавна е намерен и иследван гроба на Кубрат и няма нищо общо с тюрко монголец.Българите са сармати.

53

Пешев

преди 13 години

Каква е тая думичка "напът" бе, дибили?

52

Анонимен

преди 13 години

Кой се интересуа от тая бе Орева орталъка ...

51

ThracoBulgar

преди 13 години

гадната мочурищна сръбска *** да си хваща пътя и зад карпатите обратно, склавянски ***.

50

Вапцаров

преди 13 години

Както това дете ще се върне при майка си и израсне Българин, така македонците ще се върнат постепенно към-майка България.

49

Кара Ибрахим

преди 13 години

Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909, Още по-категоричен е Ф. Тарановски, който на базата на свои проучвания и проучванията на чеха К. Кадлец, стига до заключението, че българската държава "е татаробългарска, а не славянобългарска; тя се отличава напълно от по-късно образуваните славянски държави Сърбия и Хърватско". "Старите българи-татаробългарите са се задържали като отделен етничен елемент, като един народ за себе си. В това състояние татаробългарите останали до края на Първата българска държава" в 972 г. /К. Кадлец, Прво бойно словенско право през Х века, Македонски преглед, 1929, кн. 2, с. 130/. Такива са историческите факти и тяхната фалшификация никога няма да "роди" бълнуваната "българско-славянска федерация".