72

хмм

преди 13 години

Най обикновени ***, които са готови да служат на всеки, само за да са спокойни с заплатка от поне 1400лв...но се срамувам че имам такива съграждани...

71

Nechovekut

преди 13 години

А доколкото плащането, всичко което се ползва се заплаща (както навсякъде) Раят за бг медиите беше доста дълги години. Всеки втори селянин си направи телевизия и радио и бой на бартерите рекалма - чорпогащи за жената, реклама - кашони с вино и т.н.Някой от тях си накупиха палати и натрупаха големи суми. Правата в бг реално започнха да се заплащат едва 2003 година .10 години след като бе приет закона за правата. Сега на уядените *** не им се ще да плащат защото така са свикнали.

70

Nechovekut

преди 13 години

Личи си от всякъде, че повечето коментари са написани от хора, които изобщо не знаят какъв е проблема, нито разбират какви са правата на авторите, продуцентите и изпълнителите. Искам да ви кажа, че тези права съществуват в целия свят и не са излючение в Бг. За да съм по точен, ще ви споделя, че от събран приход от профон 2.500.000 лв милона заминават в чужбина защото това е процента на чуждата музика в бг. Радио станциите не въртят българска музика защото, така най лесно си отмъщават.

69

Джукич

преди 13 години

Радио, брато, ти си в тотална заблуда, или се опитваш да вкараш хората в тотална заблуда!!! НЯМА В СЕМ ИЗИСКВАНЕ ЗА КВОТА ЗА БЪЛГАРСКА МУЗИКА!!! ЗАЩО ЛЪЖЕШ ХОРАТА? Има квота за 50 % Европейска музика, но така или иначе за момента няма как това да бъде проверено от СЕМ, така че за да получат лиценз, радиостанциите го подписват, но реално си пускат каквото искат... Защо хора, докато пишете коментари, не вземете и да проверите набързо как стоят нещата и как изглеждат текстовете, а вярвате сляпо?

68

...

преди 13 години

Бре, кретене, ти да не би да твориш класически произведения? Не, и ти композираш и свириш чалга, ама ***, обаче я наричаш "музика"! На запад отдавна са минали по тоя път, по който минаваме ние - там отдавна чалгата е не само най-предпочитаната музика, а си е начин на мислене и на живот. Хайде сега, преди да ми отговориш с пяна на устата, вземи направи опит да анализираш това, което ти пиша, може и да разбереш, че съм прав.

67

Music

преди 13 години

Ти си болен мозък човече. Какви конспирации съчини, не е истина. ``Защото медиите били чужда собственост, за това въртели само свои изпълнители`, а ? :-)))Колкото до презрителното отношение на българите към `артистите ни` , хайде покажете пред света, че сте нещо повече от *** за зеле !!! Ей го бе, свят голям, възможности безкрайни. Ама нещо не съм ви чувал да съберете чужденци на концерт. Приемете, че толкова си струвате !

66

Спокоен

преди 13 години

Господа, обърквате нещата. В коментарника `Радиото` казва, че не иска продукта ви дори на изпитателен срок. Не го иска човека и това е. Но вие го натискате, задължавате да го ползва. Примерно - човека е алергичен към сиренето от магазина, но магазинера го е стиснал за гушата и му го навира в устата. Че и пари му иска за това. Абсурдно е !

65

!@#$

преди 13 години

Абсолютно точно ! И не, че българските музиканти не го осъзнават ! Ооо, осъзнават го и още как. Но някак трудно е да се пусне захапания кокал. Единствения работещ модел е - правиш музика, ходиш на крака в радиа и телевизии, МОЛИШ се да те включат в ротация, ако си кадърен - ставаш популярен, правиш мега концерти и прибираш милиони. Но да ме натискаш да излъчвам кахърните български бози, че и да пищиш да ти плащам - не, мерси. Поскай ги на мама, тате, дядо и баба. Те ще се разват.

64

Мишо

преди 13 години

Чета тук коментари на някакви хора, които твърдят, че трябва да получават пари за излъчване по радио и телевизия. Какво казват тези хора за това, че телевизията и радиото популяризира техните песни? Дали МТВ примерно за да ги излъчи ше им плати или ще се наложи те да платят на телевизията? :-) :-) Свърши вече бизнесът с авторските права. Още ли не сте го проумели. Радиата нямат реклама и умират. Интернет не плаща авторски права, а музикалните телвизии отдавна не са това, което бяха навремето.

63

До Спокоен

преди 13 години

Пич, извинявай, ама никъде другаде в икономиката няма такова положение, при което получаваш някакъв продукт на изпитателен срок, и ако не ти харесва го връщаш, без да плащаш. Айде, *** в магазина, изяж сиренето там и после си тръгни с думите, "Сори, не ми хареса продукта ви."

62

До 61 dp

преди 13 години

Ти изобщо правиш ли разлика между официално излъчване и пиратско копие ? Прав си за ченгетата и мафиотите. Обаче радио или изобщо легална медия макар и да излъчва МП3, тя трябва да плати правата им. Това не ти е upload na isohunt . Щото реално и пиратските сайтове са вид медии, само че те директно ограбват абсолютно всички по веригата, естествено и авторите.

61

offline

преди 13 години

Затвори си плювалника, ***! хабер си нямаш за какво става дума , а си даваш мнението... Нито знаеш как се разпределят парите, нито знаеш, кои са носителите на авторското право , нито знаеш защо изобщо се плаща такова, нито познаваш хората в организациите , които споменаваш, ***! "Мюзикаутор" - защитава правата на 2000 български и 2 млн. чужди автори! "Профон" - по същия начин защитава правата на продуцентите и изпълнителите. Тези две организации водят нескончаеми съдебни битки с разни арогантни директори на "български" радиостанции и телевизии, които са чужда собственост и нямат интерес да въртят БГ парчета, защото така няма да подържат своите артисти, а в БГ, с пословично презрителното отношение към почтената и много специфична дарба да си артист, музикант (изискваща постоянен упорит труд и често неблагодарна), такива като теб седят и *** с уста, щото друго не умеят! Потънете в чалга бе и без това вече всичко е поп-фолк тука!...***!

60

dp

преди 13 години

Авторски права за това, че някой пуска нечии песни по радиото си, от коетоправи пари, трябва разбира се да се плащат. Те в БГ радиата и кабеларките ибез друго са убежище за държани на "щат" ченгета/служители на мафията-държава,навярно затова и иде реч, не искат да си плащат.Инак реалностите са много променени, от албуми/MP3 вече единственатафайда може да е довеждането на публика на концертите и желание накомерсиалните медии да пускат (и плащат за) съответното парче.

59

киулке

преди 13 години

А аз съм силно любопитен защо въобще трябва да се плаща авторско право. Който музикант иска и може - да прави концерти и да събира пари. Тези пари, за авторството, с Бога ли ги делите или Той няма пръст в него, вие от самосебеси творите музика?

58

PPP

преди 13 години

Абе човече, как няма да говори за пари Васо Гюров като знам за какво иде реч. Знаеш ли, че на седмица да кажем ние репетираме 3-4 дена по 4 часа. 1 час ни излиза 15-20 лева. На клубна изява която е в месеца веднъж да кажем взимаме на калпак по 50-60 лева в най добрия случай. Да не си мислиш, че Гюров всяка седмица по 2-3 пъти изнася концерти... Общо взето влагаме повече отколкото получаваме. Това е само в България и никъде другаде го няма. И авторските ни права са потъпкани отвсякъде по радиата

57

Анонимен

преди 13 години

Абе и аз ходя често на концерти, специално на ревю съм ходил десетки пъти, имам им всичко излязло до момента (дори 10 го имам на касетка и на диск), но ме дразни когато толкова много съм ги подкрепил да ми говорят за пари. Още повече искам да го питам Гюров като свири кавъри (на Нова Генерация и на The Sound) на концертите си, дали си плаща авторските права?

56

Анонимен

преди 13 години

Изобщо не знам кой какви пари е взел, кой ще взима и кой няма да взима, не ме и интересува. Но ме дразнят коментарите "кой е тоя на снимката", защото Ревю са една от много качествените български групи, които на мен лично са ми дали много. Затова подкрепям българската музка (качествената), като ходя по концерти, когато имам възможност (когато съм в България) и купувам албумите им, когато ги издават. Това е музка, която никога няма да е популярна за масовият вкус, но не защото не могат да го напра

55

PPP

преди 13 години

Мизерни душички сте поп-фолкаджийте! Като не искате нашата БГ поп-рок музика си слушайте потната чалга и си пийте ракията под асмата или си пускате чалга радио и точка. Проблема е решен! Въпрос на МАНТАЛИТЕТ е!! Жално ми е за вас и ви съжалявам искрено, че пошлата и долна и просташка музика наречена поп-фолк или чалга ви харесва на повечето българи. Ашлащината и простотията взе превез в последно време и това е много жалко за нас българите. Изпростя народа и това си е. Да се криете от мизерията

54

Анонимен

преди 13 години

А може би музикантите протестират точно против това, не мислиш ли, всички помним как Миро взе от въпросният Мюзикаутор за цяла година денонощно въртене на парчето "Губя контрол" 200 лв. ГОДИШНО! Даже не знам дали не трябваше да дели това с авторите! Пълен абсурд!

53

Анонимен

преди 13 години

Авторското право трябва да е за изпълнителя, не за лейбъла.