117

Анонимен

преди 1 година

До 171 - Когато бях по-млад и аз така си виках. Вече стигнах до тованниво, че и за всипката оара на света, бе бих синпродал душата на такива...

116

Анонимен

преди 1 година

Балдъзата е в Ейджпи, 15 хилки.

115

Муахаха

преди 1 година

До Кодър - над 50% от по близките ми приятели и познати са ИТ специалисти! Да ми обясняваш как е единствения сектор на светло в БГ, хайде моля те!!!! Почти всички заплатите им влизат през няколко сметки, в няколко сметки и ги осигоряват на 1500лв, а вземат по 4-8 000лв. И това са хора с опит! За 15 000лв нетна заплата никой не е споменал. Довечера пак ще се посмеем на по питие .....

114

Анонимен

преди 1 година

Взимам почти 5 цифри и подкрепям прогресивното данъчно облагане.

113

до 155

преди 1 година

Абе... бавноразвиващ се... Наков Е софтуни! Казва се nakov . softuni . bg Ама бягай там да му чешеш егото и да си даваш парите. На телерик им бяха безплатни курсовете само като започнаха с лектор Наков пак. Първо ниво "увод в програмирането" и други глупости бяха безплатни. Но предполагам, че не знаеш... Наков има дял като акционер в Телерик.

112

Fool

преди 1 година

15000 взимат топ мениджъри и хора дето ума им сече повече от бръснач. Редовия програмист може д си мечтае само за такава заплата :)

111

Анонимен

преди 1 година

Аз съм на кодфри, 20 хилки.

110

Анонимен

преди 1 година

До 161 - Не съм този, към когото се обръщаш, но днес нямаш големи компании, без сериозен ИТ отдел. IKEA са ми предлагали, да ми поемат разходите, да ми орехвърлят цялата покъщина и да минплатят наемите за 3-4 месеца, че да бачкам в Хелзинборг, на 6 месеца договор, с обещание за редовен такъв, на заолата от 45000 шведски крони, какти и придобувки и това беше преди 5 години.

109

Анонимен

преди 1 година

Това ми напомня на постоянния поток новини за победите на украинската армия над Русия.

108

до почнаха ИТ съкращ

преди 1 година

В България не достигат кадрите. Така че и в този сектор съкращения няма да има.

107

Анонимен

преди 1 година

До 157 - Ами можеш, знам ли, да живееш по-семпло, с по-малко пари и нативарване. Ама сам си "преценяш".

106

Едно към едно

преди 1 година

До АнонименПич, ти явно си силен в хардуера, щом по темата за ИТ сектора говориш за "големи компании" като Кауфланд и подобни. Там ползват колички, мотокари и телфери. Развивай се в тая област и редовно ходи на фитнес. Може да те вземат за ИТ и в горското-Ай Ти *** да отсечеш това дърво!

105

Мантри

преди 1 година

Мантри са също, че и лекарите не взимали добри пари. Всеки опитен лекар взима поне колкото един ИТ специалист, да не кажа, че и повече. Което е напълно правилно, отговарят за човешки живот и нямат право на грешка. Аз като програмист мога да направя 20 грешки за деня, докато лекар не може да направи толкова грешки годишно.

104

Анонимен

преди 1 година

2019-а, се видя ... Изтекогщха данни от НАП и се попна със спекулацията. "Програмисти взимат над 15-20000 лева". Оказа се, че може би има един, дето "предполагаемо" взима 20000 лева, както и още 5 човека, дето предполагаемо взимали 15000. После паднаха рязко паднаха под 10000 кева. Има нема 10 душу в странта, дето уж имала между 40000 и 70000 специалисти. Не говорим за 1%, а за на 0.02% ....

103

Не се

преди 1 година

притеснявайте простаци. Ще изгоните и нас последните работещи в България. Ще си останете вие и ромчетата. Да се гушкате в гетото. Завистлива ***. Знаете ли, колко ти взима от здравето тази 15000 лв заплата.? Не е като да взимаш 1500 , всеки петък да си пиян и да опъваш колежката от "пресни зеленчуци" в складчето. Някои мързеливци си мислят ,че живота ни е цвете.

102

ТА

преди 1 година

До лъжецът, който твърди, че Наков е взимал пари на хората от Телерик. Няма такова нещо. Академията на Телерик винаги беше безплатна, докато Наков беше там!Не бъркайте Телерик Академия и СофтУни!

101

Анонимен

преди 1 година

Да и ако някой си мисли, че те програмистите ей така ги изкарват тези пари, да не си мисли... За да печелиш трябва да работиш, даже по нощите... То не става и само с акъл, трябва си и трудолюбие. Който е трудолюбив и ги чатка нещата печели много в IT сектора.

100

Анонимен

преди 1 година

Нека не лъжем младите хора. Такива заплати рядко се предлагат у нас, вкл. и в този сектор.

99

Анонимен

преди 1 година

IT сектора е ясен, имам познат програмист преди 20 г. взимаше мизерна заплата, но доходите им след това започнаха рязко да растат и сега е милионер. Няма лошо, човека бачка, заслужава си парите. Но какво правим с другите заплати в България?

98

Един Българин

преди 1 година

До 140 Ти си някакъв провален програмист, а не жена му :))). Аз съм ИТ, на жена ми рядко налагам ограничения освен до собствената и заплата. Пари за облекло и пазар не и давам, а я стимулирам да учи и тя стана ИТ. Оправяме се, но не изкарваме по 15К на месец дори и заедно :))), което не е драма. Не сме поискали не сме изкарали, но трябва и живот да има, а не само работа.