72

Анонимен

преди 5 години

Ми, българи са. Какво се чудят? Климент Охридски, Наум и Самуил - по тяхно време е нямало македонци и държава Македония. Македония е била област като Мизия и Тракия, в рамките на България. Василий II се казва ***, а не Македоноубиец. Пък те какъв им е химна и как се нарекли университетите си - тяхна работа

71

до 62

преди 5 години

Ето за един от синовете на Питу ГулиСтерю (Стерьо) Питу Гулев е паравоенен активист по време на Българското управление в Македония през Втората световна война. Стерю Гулев е роден през 1903 година в град Крушево, тогава в Османската империя, в семейството на знаменития Питу Гули - влах по произход, войвода на ВМОРО и герой от Крушовската република по време на Илинденско-преображенското въстание. Негови братя са Ташко Гулев и Никола Гулев.В периода на българското управление във Вардарска Македония (1941 1944), сътрудничи на полицията и ръководи местна контрачета. Самоубива се на 6 октом

70

Анонимен

преди 5 години

украинци и македонци един дол дренки

69

до Расате

преди 5 години

Всичко за Кубрат от Фанагория е базирано на една измислица от Теофан Изповедник, който я е писал 150г след това, удобно раздухана от СССР. Чети съвременника на събитията Комес Марцелин и ще разбереш, че всичко за Кубрат е измислица, бащата на Аспарух не е никакъв Кубрат, а България е водила война с Византия още през 499г при река Цурта. Следователно България съществува където е сега още от края на 5-ти, а не на 7-ми век. Аспарух не е основавал никаква България, защото България си я е имало тук.

68

Анонимен

преди 5 години

Единствения паметник на създателя на македонската нация дето трябва да въздигнат е на чичко Сталин. Той създаде македонската нация от един от многото етноси в България. И нашите комунисти - предатели се престараваха да изпълнят заповедта му. Сега вече след толкова години наистина има македонска нация. Но са генерално объркани относно поизхода си. Също като Украйна дето също бе създадена на времето изкуствено но сега е вече нация.

67

Анонимен

преди 5 години

До 64,Покемони,напредХахаха страхотен коментар!!!Най-забавният и в същото време смислен коментар за тая измислена държава със смешно име Северна Македония

66

!

преди 5 години

Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум са македонци и това е безспорен факт. Ние заедно с jingibi Мико, Nk(Спас Колев), Илиев, Алисия и други наши съмишленици в Уикипедия не веднъж сме писали именно това. Включително и за Самойиловото царство което българите наричат българско но то не е. Ние вярваме на историята писана от македонският историк Славич и българските историци Янко Гочев и Пл. Цветков, те отдавна доказаха че българите са македонци а смия етоним българи е измислен от Русия.

65

до 65

преди 5 години

Турция НЕ е наследник на Османската империя. Великия Ататюрк казва,че Турция е последната държава ,освободила се от османската империя. Днес се опитват да променят заветите на Великия Ататюрк, но няма да стане тази работа!

64

до 62

преди 5 години

Питу Гули се бие за българската кауза, какво като е влах по произход-в сърцето му е била България, а не Румъния. Направил е много за българщината. Трябва улица да му кръстят в София.

63

АнонимеН

преди 5 години

ТУРЦИЯ КАТО НАСЛЕДНИК НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ КОГАТО Е РОДЕН ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЪЩО ПРЕТЕНДИРА , ЧЕ Е ОСМАНЕЦ(ТУРЧИН)!!!ПРЕДЛАГАМ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ДА МУ СЕ ДАДЕ ТРОЙНО ГРАЖДАНСТВО ПОСМЪРТНО :D

62

Покемони, напред!

преди 5 години

Едва ли някой взима насериозно изявленията на полуумни уволнени поради некадърност даскали от държава на една седмица която има на знамето си стилизиран Пикачу или вентилатор, зависи от какъв ъгъл го погледнеш.

61

Анонимен

преди 5 години

До 59 Има цляата Герберска върхушка начело с Бойко , дори външаната министърка вече призна мекедонския език!

60

Анонимен

преди 5 години

Съвременните журналисти са като съвременните инженери - също толкова грамотни. Текста, все едно, че е писан от някой ученик и то слаб ученик.Няма да споря за останалите, но Питу Гули не е нито македонец, нито българин. Това, разбира се, не омаловажава неговия подвиг, но човекът е влах и това е факт.

59

Анонимен

преди 5 години

Горките макета осъзнават, че никога не са били отделна нация и нямат никаква национална история, ами са изкуствено създадени...Един такъв синдром - цял живот са им промивали мозъците, а сега са в сблъсък с реалния свят. Много ще ги боли :) А направо не ми се мисли какво е, като научат че Нийл Арстронски всъщност не е с македонски корени...

58

преди 5 години

Намерете в ютюб (защото ако дам линка тук го трият) как монасите в бигорския манастир пеят "Изгрей зора на свободта". забележете-пеят оригиналния текст--пеят за сВобода, а не слобода. Пеят в текста ЩЕ, а не ке. Търсете в ютюб чрез думите Изгре зора на слободата - Бигорски манастир (написали са слобода, но се пее отчетливо сВобода).

57

БългАрия

преди 5 години

В цяла България няма нито един българин, повтарям НИТО ЕДИН, който да признае че Македония не е част от България и македонците са нещо различно от българите. Няма такъв човек! Не може да има грешка в родовата памет на една цяла нация, съставляваща най-старата държава в Европа. Ние никога, НИКОГА няма да се примирим с подобни лъжи и измислици. Това ще се знае и помни още не 1300, а 130 000 години. Точка. А разните му там Сашковци и Миленковци нека си лаят във Фейсбоклук. Не ни пречат.

56

дон кихот

преди 5 години

Албанците като се отделят, ще имаме ''Западна северна Македония'' и ''Източна северна Македония''

55

Анонимен

преди 5 години

Ами българска покрайнина е разбира се! Какво е виновна България, че някой 75 години е лъгал "македонците", че цар Самуил, Гоце, Даме, братя Миладинови и всички революционери са имали българско самосъзнание и нееднократно спонтанно са го декларирали. Това, че българските комунисти предадоха българите в Македония, в услуга на сръбските комунисти-шовинисти, не може да промени историческите факти. Във времената на интернет всяка лъжа лъсва бързо.Лъжата "македонска история" даже много дълго продължи.

54

Расате

преди 5 години

Има много измислица по учебниците ни:1. Аспарух е син Кубрат- съгласно много източници Българската държава е била разделена на три крила управлявано от трима владетели,като единият от тях е Бат-голям, велик(император) . Титлата бат е равна на император, докато княз, рих са нещо като крале(архонти). 2. Българската държава е основана 681.Ако за начало на държавността взимаме мирен договор, да вземем този от 632 г. сключен между Кубрат и Ираклий.И. т. н.

53

фактите

преди 5 години

Първия химн на Република Македония(част от Югославия тогава) през 1945г е Изгрей зора на свободата. Песента е написана-и текст , и музика от Александър Морфов...от Стара Загора.