Снимка: Pixabay

Бившият директор на Драматичния театър в Скопие Сашо Тасевски реагира на немощта на македонските власти пред ултиматума от България във връзка с датата за отбелязване на паметта на Гоце Делчев, предава опозиционното скопско електронно издание "Република".

Още по темата

В Северна Македония се възражда темата за българския фашизъм!

"Ако напишете Гоце, Яне, Даме, Гьорче, Климент и Наум като българи, ще трябва да преименувате всички топоними и имена на училища, булеварди, университети, които носят техните имена. А и химна ще трябва да смените. Няма да го има вече онзи стих с Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев... Ще трябва да го пеем с тралала... Делчево няма вече да може да се казва така, а ако му оставите името така ще бъде български град. На село Даме Груев ще трябва да му върнете старото име Гологъзица. Всички паметници с тези дейци ще трябва да ги отстраните, защото няма да бъдат наши. Ако не смените имената, ако останат същите. А тези важни личности ги запишете като България, ще подпишете и че Македония е българска покрайнина. Осъзнавате ли колко сте имбецилни?" – пише Тасевски във Facebook, цитиран от Агенция "Фокус".

Коментари Напиши коментар

236

Хигиенист

преди 4 седмици

Това да имаш "македонско" самосъзнание е сертификат за невежество и/или невменяемост... жал ми е за такива загубени душици...

235

Анонимен

преди 4 седмици

И най интересното е че всички не-албанци в Албания са българи,а Сев.Мак. нямало българи...Ето това най-много учудва българите в Албания,чудят се от къде са дошли тези ,,макдоналдци'' по Битоля и Охрид,старите български градове,градовете на българските царе.

234

Анонимен

преди 4 седмици

Русия ни открадна земята,макетата историята,след 50 години сигурно никой няма да си спомня че е имало българи на тая земля........''.македонска''.