36

Мобиле

преди 5 години

В мобиле не може да намериш кола над 250 000 км, независимо от годината. А някой излиза, че даже първият собственик не си е направил кефа да навърти гаранцията от 100 000 км и я е пазил за теб.

35

Анонимен

преди 5 години

Купувайте си нови коли и няма да имате проблема с превъртането на километража.

34

Анонимен

преди 5 години

до 35 niki нещо не си познал, не само за read only ами и за резането. От китай се взимат чипове дето може да им запишеш каквото искаш

33

Анонимен

преди 5 години

До ПичЕ нали видя какво стана като решиха да вдигнат данъка на таратайкит? Нинова първа се пусна. Купува си Фолксваген Фаетон, но няма пари да си оправи спирачките и стоповете!!!! Гледам го един по телевизията. Купил си Лексус, а си купува стари гуми по интернет!!! Ама били пробити! Хаха!

32

niki

преди 5 години

Съвременните коли имат чип, който е write only и не може да се трие нищо от него. Не може да изтриеш нищо от него и там всичко си пише. Джамбазите просто режат кабела, с който се достъпва този чип и при проверка с компютър светне ли проблем с достъпа до тази памет - бягайте на далеч от тази кола.

31

Край

преди 5 години

Това си е измама по НК и се наказва със затвор до 6г. А това, че трудно се доказва кой го е извършил е друг въпрос. Всеки продавач ще ви каже - тя така си дойде колата. Просто спрете да купувате коли които нямат сервизни книжки и ясна история. 80% от колите които се купуват са били в автоморгите оставени за разпарчетосване и скрап.

30

шофер

преди 5 години

Жалко, че нема ни един тарикат осъден. А требе да влезе ефективно за неколко годиник, да му се отнеме имуществото и да му се забрани да се качва на кола та камоли да продава. Затвор за боклучетата!

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 23: какви сервизи, превъртането е с поялник и USB адаптер. Не задължилно е незаконно, като изгори компютъра и се сменя с нов трябва да се оправи километража и имобилайзера.

28

пак аз

преди 5 години

Един познат има такси в Бг , последния път като се качих беше на 700 000 км и в състояние по-добро от много коли на по 160 000 км от автокъщите, та може да се замислите за реалните им км.

27

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 22Да те питам ли кой го направи генерал? Тези какви са, ако той е мутра?

26

Бивш джамбаз

преди 5 години

Няма кола вкарана от джамбаз в БГ, която да не е с върнат километраж. Просто няма такава! Купуват от Южна Италия (най бедните райони като Апуля и Калабрия), бам на ферибота през Игуменица, жабаро не е сменял нищо, извадил й е душата. Стоварват ги тук и джамбазина почва - първо тегли една боя, после отвътре я лъсва, измива я хубаво, превърта километража и с големи букви пише: "ИЗГОДНО!!!! НОВ ВНОС ОТ ИТАЛИЯ, 127 000 км (тя е на 380 000 реални), ПЕРФЕКТНА, 4500 лв. (купил я е за 1000 евро).

25

Сп??нс

преди 5 години

От време на време хвърлям по едно око на тукашните обяви и оня ден видях "Дачия Loggy" с газ ,2015-та с 365 000 км, "Сеат Алтеа" с газ 2014-та - 390 000 км,нека познаем с какъв пробег биха се появили в Бг ?

24

Автоморга

преди 5 години

При пътен инцидент със смъртен случай, задължително трябва да се направи пълно разследване, включително и произхода и сервизната история на автомобила. Обаче в бг, освен "подобренията" направени от търговеца на таратайки, в повечето сервизи ремонтите са на принципа едно ще оправим, друго ще повредим, и освен това всеки си бърничка под капака в почивните дни пред блока и после тръгва по пътищата да се трепе.

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21Превъртането е измама. Така че съветвам всеки които знае такива сервизи да сигнализира.

22

Анонимен

преди 5 години

До Една добра идеяЗащото "гарантираният" пробег ще е толкова гарантиран, колкото ти е гарантирано, че Б.Б. не е мутра.

21

Анонимен

преди 5 години

превъртането отдавна е едно досадно задължение за търговците, знаят че никой не гледа "тотото" но така се прави. Като измиването и добавката в маслото - не може без тях

20

Анонимен

преди 5 години

Чудя ви се на акъла! Ей я Германия, на 2 часа път със самолет. Отиваш, харесваш, оторизиран дилър, проверяваш цялата история на колата, там прегледите са реални, а ако някой шмекерува - глобите са драконовски. Моята кола си я взех на 40,000 км от Германия и имам цялата история, проверена, че са реални, че германецът е сменял всичко по сервизна книжка и съм спокоен.

19

Пич

преди 5 години

Ама тази корупция, тези простотии, те не са дошли отвън някъде спуснати с парашут. Ние сме си изградили ***, ние си я поддържаме и си живеем в нея. В България хората не са против корупцията, просто се дразнят ако някой друг краде, а те не могат. Това е тъжната истина. Онзи ден пред мен една кола дими като парен локомотив, ама нищо не се вижда, гъст черен дим. ИЗравняваме се и му казвам - "Колатата ви не е изправна, дими отзад". Онзи - "Я си гледай работата бе, ***". Какво да коментираме?

18

Анонимен

преди 5 години

До БългаринНяма наказани защото никой не си прави труда да доказва че километража е превъртан.Превъртането трябва да се третира сериозно и глобите за един километраж да са поне 10 000 лева.

17

Една добра идея

преди 5 години

Защо колите да не се разделят на две категории-с гарантиран пробег и без никаква гаранция.Първата категория ще подлежи на контрол и наказателна отговорност при измама,а втората-на собствена отговорност,което предполага и ниски цени.Като се намали бройката на контролираните коли,ще се подобри и контролът.